Η μάχη για το δάνειο και η «κίτρινη»!

Η μάχη για το δάνειο και η «κίτρινη»!

Νίκος Αθανασίου
Η μάχη για το δάνειο και η «κίτρινη»!

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει τι ισχύει για το... περίφημο δάνειο που θέλει να πάρει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που μόνο σίγουρο δεν είναι, και τι θα συμβεί αν δεν προχωρήσει! Γέφυρες για τη ΓΗΠΕΛ.

Τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε η εντύπωση πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάρει δάνειο 12-15 εκατομμυρίων ευρώ για να παρουσιάσει την προέγκριση του στην UEFA και στις 23 του μήνα να την βγάλει... καθαρή στο πρώτο έλεγχο!

Κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα σενάρια ήταν πολλά τις τελευταίες ώρες, όπως για παράδειγμα ότι έχει βρεθεί τράπεζα στο εξωτερικό, αλλά δυστυχώς για το «τριφύλλι» δεν έχουν καμία βάση.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μέρες, ο Αδαμάντιος Πολέμης προσφέρθηκε να μπει εγγυητής, ώστε να μπορέσει να εγκριθεί αυτό το δάνειο για το «τριφύλλι». Φυσικά, δεν φτάνει μόνο αυτή η εγγύηση, καθώς όπως είναι η κατάσταση στη χώρα οι τράπεζες ζητούν περισσότερα.

Ο μέτοχος της ΠΑΕ μαζί με τον Γόντικα και τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ, Αλέξανδρο Παπαδοσπυριδάκη, έφτιαξαν έναν φάκελο με τα απαιτούμενα στοιχεία και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν οι πρώτες... διερευνητικές κρούσεις προς τις ελληνικές τράπεζες. Τράπεζες, οι οποίες γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι βρίσκονται σε αρκετά δύσκολη θέση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Άρα μιλάμε για «μάχη» και όχι για κάτι σίγουρο και δεδομένο.

Μια «μάχη» που το αποτέλεσμα της θα κριθεί την ώρα των διαπραγματεύσεων και ίσως χρειαστεί να βάλει το... χεράκι του ο Ανδρέας Βγενόπουλος με τις «άκρες» που έχει στο τραπεζικό σύστημα.

Αν χαθεί η «μάχη»...

Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Στις 23/2 θα γίνει ο πρώτος έλεγχος της UEFA. Αν ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει το δάνειο και με δεδομένο πως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αργεί, τότε οι «πράσινοι» θα παρουσιαστούν με άδεια χέρια στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, εκτός και αν έχει γίνει κάποια έκπληξη.

Αν λοιπόν, το «τριφύλλι» δεν έχει καταφέρει να συμμαζέψει τα 2,8εκ. ευρώ που πρέπει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο τότε αναμένεται να πέσει και η πρώτη... καμπάνα! Μια καμπάνα που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι με αναστολή. Για να το πούμε και ποδοσφαιρικά... κίτρινη κάρτα και βλέπουμε.

Η deadline για τον Παναθηναϊκό είναι στις 31/3. Όταν θα πρέπει να δικαιολογήσει τα 8εκ ευρώ που χρωστάει. Πλέον δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες ενώ θα «τρέχει» κανονικά η ΑΜΚ σε τιμή 0,33 που έχει ζητήσει ο Βγενόπουλος. Σε περίπτωση που έχει βγει ήδη η κίτρινη μπορεί να καταλάβει ο καθένας τι θα επακολουθήσει.

Το χειρότερο σενάριο είναι αυτό. Δηλαδή ο Παναθηναϊκός να μην πάρει το δάνειο, να τιμωρηθεί με αναστολή και μέχρι τις 31/3 να μην έχει βρεθεί η «χρυσή τομή» ανάμεσα σε Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλο, ώστε ο «mr.Mig» να κάνει πράξη όσα αναφέρει στην επιστολή του. Καλώς ή κακώς η ΓΗΠΕΛ εξακολουθεί να αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» αν και τις τελευταίες ώρες και με το κίνδυνο που αναφέραμε παραπάνω υπάρχουν προσπάθειες για να γεφυρωθεί το χάσμα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα