Μπρίτο: «Πάνω από όλα η ομάδα»

Μπρίτο: «Πάνω από όλα η ομάδα»

Μάκης Σταθάτος
Μπρίτο: «Πάνω από όλα η ομάδα»

bet365

Ο Εντουάρντο Μπρίτο ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης του Ατρομήτου επί της Κέρκυρας με τα δύο γκολ που πέτυχε, όμως όπως δήλωσε στο gazzetta.gr κοιτάει πάντα το καλό της ομάδας.

Ο Βραζιλιάνος άσος αγωνίστηκε και για τον Κώστα Μήτρογλου και με τα δύο τέρματα που σημείωσε στη νίκη με 3-1 απέναντι στους «Φαίακες», έδειξε ότι το γκολ το έχει στο αίμα του. Παρόλα αυτά τόνισε ότι είναι είναι ένας «πιστός στρατιώτης» που κοιτάει πάντα το καλό της ομάδας.

Όσο για τους φετινούς στόχους του Ατρομήτου; Ο Μπρίτο έδειξε πεντάδα και Κύπελλο, αν και ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή οι «κυανόλευκοι», το μόνο που σκέφτονται είναι το επόμενο ματς του πρωταθλήματος.

-Μετά το ματς του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σκόραρες σε ένα ακόμα σημαντικό ματς για την ομάδα σου; Τελικά είσαι ο άνθρωπος για τις ειδικές αποστολές;

«Όλα τα παιδιά στην ομάδα κάνουν τα πάντα για να τη βοηθήσουν να φτάσει στους στόχους της. Χθες φαίνεται πως ήταν η σειρά μου. Κατάφερα να βάλω δύο γκολ και να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει τη νίκη. Είμαι χαρούμενος γι αυτό».

-Φέτος βλέπουμε τον Μήτρογλου να αναλαμβάνει κυρίως το σκοράρισμα. Πιστεύεις ότι μπορείς να βοηθήσεις περισσότερο σε αυτό το κομμάτι τον Ατρόμητο;

«Ο Μήτρογλου είναι ένας πολύ καλός επιθετικός. Είναι αποτελεσματικός μέσα στην περιοχή και ειδικά όταν παίρνει την μπάλα με την πλάτη. Όμως υπάρχουν και άλλοι στην ομάδα που μπορούν να βοηθήσουν στο γκολ όπως εγώ, ο Αναστασάκος και ο Καραμάνος. Αρκεί να καταβάλλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια και να ρισκάρουμε περισσότερο όταν βγαίνουμε στην επίθεση».

-Μετά τη νίκη επί της Κέρκυρας βλέπετε πιο κοντά τα πλέι οφ;

«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Υπάρχουν ακόμα αρκετά ματς για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να μπαίνουμε δηλαδή δυνατά σε κάθε ματς».

-Είσαστε κοντά στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και συνεχίζετε στο Κύπελλο. Είναι εύκολο να τα συνδυάσετε και τα δύο μαζί;

«Δεν είναι καθόλου εύκολο. Όμως από την αρχή του πρωταθλήματος είμαστε μέσα στην πρώτη πεντάδα και νομίζω ότι μπορούμε να παραμείνουμε ως το τέλος σε αυτή τη θέση. Αλλά όπως είπα το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και δεν είναι σωστό να λέμε μεγάλα λόγια αυτή τη στιγμή. Όσο για το Κύπελλο, περάσαμε στα ημιτελικά, περιμένουμε τον αντίπαλό μας και έχουμε δυνατότητα να πάμε και πάλι στον τελικό. Ακόμα πάντως, δεν σκεφτόμαστε το Κύπελλο και το βάρος μας τώρα πέφτει στα ματς του πρωταθλήματος».

-Που οφείλεται η πορεία του Ατρομήτου;

«Κάνουμε καλή δουλειά στις προπονήσεις και προσπαθούμε να εφαρμόζουμε αυτά που μας λέει ο προπονητής μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε καλή χημεία. Άλλες φορές αυτά που θέλουμε να κάνουμε μας βγαίνουν, ενώ κάποιες άλλες φορές όχι. Εμείς προσπαθούμε να παίξουμε έτσι όπως πρέπει να παίζουμε και διεκδικούμε σε κάθε ματς τους τρεις βαθμούς».

-Είσαι από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας; Που οφείλεται αυτό το «δέσιμο» με τον κόσμο;

Από τότε που ήρθα στην ομάδα, όταν ήταν ακόμα στη Β΄ Εθνική ήμουν πολύ κοντά με τον κόσμο. Οι φίλοι του Ατρομήτου είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Μάλλον τους αρέσει το στυλ παιχνιδιού μου. Είμαι παίκτης που κοιτάει πάνω από όλα την ομάδα. Μπορεί να μην ξεκινάω πάντα βασικός, αλλά με ενδιαφέρει μόνο να κερδίζει η ομάδα μου. Ίσως γι αυτούς τους λόγους να με συμπαθεί ο κόσμος».

-Ακολουθούν δύο σερί εκτός έδρας ματς για τον Ατρόμητο, με ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιο...

«Πρόκειται για δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια, ντέρμπι θα τα χαρακτήριζα. Εμείς θέλουμε να πάρουμε το μέγιστο σε αυτά τα δύο ματς και νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν κάνουμε λιγότερα λάθη και δείξουμε το καλό μας πρόσωπο μπορούμε να πάρουμε τους βαθμούς».

-Ο προπονητής σας έκανε λόγο για την γκρίνια μερίδας του κόσμου του Ατρομήτου, η οποία πανικοβάλει την ομάδα. Σας επηρεάζει η «μουρμούρα» της εξέδρας;

«Αν ο κόσμος γκρινιάζει όντως, δεν είναι ότι καλύτερο για μας και την προσπάθεια που κάνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πολλές φορές ένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο για μας και ο κόσμος θα πρέπει να έχει υπομονή. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τις αντιδράσεις ορισμένων φίλων της ομάδας. Και αυτοί αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο διότι επιθυμούν να βλέπουν τον Ατρόμητο να πηγαίνει καλά. Όμως η αλήθεια είναι πως αν είμαστε ήρεμοι, τότε τα πράγματα είναι καλύτερα για όλη την ομάδα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα