Οι αλλαγές, το ρεκόρ και το... βουνό!

Οι αλλαγές, το ρεκόρ και το... βουνό!

Γιώργος Βροντάκης
Οι αλλαγές, το ρεκόρ και το... βουνό!

bet365

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Ξάνθης χάρη στις τρεις χρυσές αλλαγές, έκανε ρεκόρ με το 10 στα 10 και το gazzetta.gr αναλύει το πράσινο... πρόγραμμα βουνό!

Σε μια ημέρα που η Αθήνα κάηκε και οι βουλευτές ψήφισαν το Μνημόνιο για να μην... χρεοκοπήσει η Ελλάδα όπως λένε, παίχτηκε και ποδόσφαιρο. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στη Βουλή, αφού έκατσαν στο εντευκτήριο και παρακολούθησαν τα τελευταία λεπτά του ΟΑΚΑ, άλλοι για να πανηγυρίσουν γκέλα του Παναθηναϊκού και άλλοι για να δουν αν θα πάρει το τρίποντο η αγαπημένη τους ομάδας. Οπως και να έχει ξεφτιλίστηκαν.

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη τα πολιτικά. Ο μοναδικός που μπορεί να πανηγυρίζει με την ψυχή του τη νίκη επί της Ξάνθης και την επιστροφή στην κορυφή της Super League είναι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος προπονητής έκανε τρεις αλλαγές και οι τρεις σκόραραν (ο Τοτσέ απλά ακούμπησε την μπάλα πάνω στη γραμμή) χαρίζοντας το τρίποντο στον Παναθηναϊκό και ο πράσινος τεχνικός έγινε σύνθημα για άλλη μια φορά στην πράσινη κερκίδα.

Οι «χρυσές» αλλαγές του Φερέιρα

Ο Φερέιρα έχει άλλες δύο φορές δικαιωθεί με τις «χρυσές» αλλαγές του. Η πρώτη ήταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Κέρκυρα. Στην αναμέτρηση στο νησί, ο Σεμπαστιάν Λέτο είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο και άνοιξε το σκορ στο 62΄ με πέναλτι, ενώ ο Νίνης που επίσης μπήκε ως αλλαγή σκόραρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο επόμενος «χρυσός» βαθμός για το τριφύλλι ήρθα στο Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, όταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ρίσκαρε και πέρασε τον Τοτσέ στην ενδεκάδα με τον Ισπανό φορ να ισοφαρίζει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η... παράδοση των αλλαγών συνεχίστηκε χθες με την Ξάνθη καθώς οι τρεις παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο ήταν οι Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης και Πετρόπουλος. Δηλαδή οι τρεις σκόρερ καθώς το πρώτο τέρμα απλά ο Τοτσέ έκλεψε τη... δόξα του Λάζαρου για εκατοστά!

Το ρεκόρ του 10 στα 10!

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του επί των Ακριτών έκανε το 10 στα 10 στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι έχουν φτιάξει μια απόρθητη έδρα και δημιούργησαν και νέο ρεκόρ, αφού παλαιότερα το τριφύλλι είχε σκοντάψει δύο φορές στο 9 στα 9. Τη σεζόν 1995-96 οι πράσινοι είχαν το εννιά στα εννιά εντός έδρας και στο δέκατο ματς με τον Αθηναϊκό ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Την αγωνιστική περίοδο 1997-98 συνέβη το ίδιο με τον Απόλλων Αθηνών να φεύγει νικητής από το Ολυμπιακό Στάδιο με 2-0. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν σκόνταψε με την Ξάνθη και γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Έλειπαν τα 25 από τα 38 φετινά γκολ

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είδε την ομάδα του να πετυχαίνει τρία τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο παρότι έλειπαν από το χορτάρι του ΟΑΚΑ τα 25 από τα 38 του φετινά γκολ. Από την κερκίδα παρακολούθησαν τον αγώνα ο Σεμπαστιάν Λέτο (15 γκολ), ο Κώστας Κατσουράνης (4 γκολ), ο Κουίνσι Οβούσου (3 γκολ) και ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ (3 γκολ), όμως, ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις στην επίθεση και έκανε το over!

Ανη μη τι άλλο, ο Πορτογάλος προπονητής τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση αφού χωρίς τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές του, όχι μόνο δεν έχασε βαθμούς, αλλά πήρε μια νίκη και με εντυπωσιακό τρόπο.

Πρόγραμμα βουνό

Πλέον, στο πράσινο στρατόπεδο αφήνουν στην άκρη το παιχνίδι με την Ξάνθη και κοιτούν το επόμενο με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, αλλά και τα ντέρμπι που ακολουθούν. Ο Παναθηναϊκός έχει στη συνέχεια πρόγραμμα βουνό αφού κατά σειρά θα αντιμετωπίσει: Εργοτέλη εκτός (18/2), ΠΑΟΚ εντός (26/2), ΑΕΚ εκτός (4/3), Ολυμπιακό εντός (11/3) και ΟΦΗ εκτός (17/3). Οι πράσινοι θέλουν να πάνε στο «αιώνιο» ντέρμπι με το +2 και στα θετικά είναι πως δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις (Ευρώπη και Κύπελλο) σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους» που έχουν τρία καρπούζια στην μασχάλη τους.

Επιστροφές την κατάλληλη στιγμή

Ο Παναθηναϊκός σε κάθε αγωνιστική έχει αρκετές απουσίες, όμως, το οπλοστάσιο του τριφυλλιού θα αρχίσει σιγά – σιγά να γεμίζει. Ο Σεντρίκ Καντέ επιστρέφει από το Κόπα Αφρικα όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με το Μάλι και θα είναι στην διάθεση του Φερέιρα για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Οπως, επίσης και ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.

Από την άλλη, οι Σεμπαστιάν Λέτο, Κουίνσι Οβούσου, Κώστας Κατσουράνης και Γκέργκελι Ρούντολφ αναμένεται να είναι πανέτοιμοι για το παιχνίδι στο Ηράκλειο της Κρήτης. Για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο υπολογίζεται να είναι στην αποστολή και ο Σωτήρης Νίνης μετά τον σοβαρά τραυματισμό του τον περασμένο Σεπτέμβρη!


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα