«Κατσούρη ζεις» (pics & vids)

«Κατσούρη ζεις» (pics & vids)

Γιώργος Βροντάκης
«Κατσούρη ζεις» (pics & vids)

bet365

O ΠΑΟΚ, στις 9 Φεβρουαρίου του 1998, έχασε ένα δικό του παιδί, τον Παναγιώτη Κατσούρη σε τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή της Θέρμης. To gazzetta.gr θυμίζει!

Σύμφωνα με την Τροχαία ο άτυχος 22χρονος τότε ποδοσφαιριστής έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του λόγω υπερβολικής ταχύτητας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο προστατευτικό στηθαίο γέφυρας στην περιοχή της Θέρμης και ενώ επέστρεφε από αγώνα 5Χ5, όπου είχε πάει να παίξει με φίλους του. Εκείνη την περίοδο, ο Κατσούρης υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στα Γιαννιτσά.

Τον Κατσούρη βρήκαν διερχόμενοι οδηγοί, οι οποίοι κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες και αμέσως ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες το rover που κυκλοφορούσε είχε στην κυριολεξία κοπεί στη μέση και ο θάνατος ήρθε ακαριαία.

Η τελευταία παρουσία...

Ο Παναγιώτης είχε γεννηθεί την 28η Οκτωβρίου του 1976 στην Αθήνα και η πρώτη του ομάδα ήταν η Ακαδημία Πλάτωνος, όμως σε ηλικία 17 ετών μετακόμισε στη Νάουσα, από όπου καταγόταν, για να αγωνιστεί με την τοπική ομάδα. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις παρότι, ήταν μόλις 13, έκαναν τον ΠΑΟΚ να στρέψει την προσοχή του προς τον ταλαντούχο μέσο.

Τελικά, ο Κατσούρης μετά από δύο χρόνια στη Β' Εθνική μεταγράφηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι του 1996 υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Τότε, είχε ως συμπαίκτες τον Θοδωρή Ζαγοράκη, τον Κώστα Φραντζέσκο, τον Σπύρο Μαραγκό, τον Ζήση Βρύζα... Τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν στις 25 Ιανουαρίου 1998 εναντίον του ΟΦΗ στο γήπεδο της Τούμπας.

Είχε συνολικά 29 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ από τις οποίες οι 24 ήταν για το πρωτάθλημα, 4 για το Κύπελλο και μία στα πλαίσια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Μάλιστα, ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής Ελπίδων (18 συμμετοχές, 3 γκολ).

Η προτομή και η φανέλα με το νούμερο 17

Το «Κατσούρη ζεις για πάντα ΠΑΟΚτσής» δονεί ακόμα και σήμερα την ατμόσφαιρα της Τούμπας, ενώ η προτομή του άτυχου ποδοσφαιριστή βρίσκεται στη Θύρα 1 του γηπέδου του «δικεφάλου». Επίσης, η φανέλα με το νούμερο 17 δεν έχει ξανά φορεθεί από τότε, από παίκτη του ΠΑΟΚ αφού έχει αποσυρθεί στη μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη.

Το 2009 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ετήσιου τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη του,το οποίο θα φέρει το όνομά του, ενώ το όνομά του φέρει κι ο σύνδεσμος οπαδών του «δικεφάλου του Βορρά» στη Νάουσα!

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στο Γ' νεκροταφείο Νίκαιας και τη σωρό του κράτησαν ως την τελευταία στιγμή οι συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ. Ο Φραντζέσκος, ο Μιχόπουλος, ο Μαραγκός και πολλοί άλλοι.

Αθάνατος

Το εφημεριδάκι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συνδέσμων φίλων ΠΑΟΚ, ο «ΠΑΟΚΤΣΗΣ» κυκλοφόρησε στις 13 Φεβρουαρίου 1998 με τον τίτλο «Αθάνατος» και έχοντας εξώφυλλο τον αδικοχαμένο Παναγιώτη Κατσούρη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα