Να γκολκίπερ, να μάλαμα!

Θανάσης Λιοντζόπουλος
Να γκολκίπερ, να μάλαμα!

bet365

Χωρίς τερματοφύλακα αποτέλεσμα δεν παίρνεις! Το gazzetta.gr αναλύει πως ο Δημήτρης Κυριακίδης και ο Ντίνο Σέρεμετ, μπορεί να μην είναι τα top ονόματα, αλλά αποδεικνύονται σε ηγετικές μορφές του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας αντίστοιχα.

Μπήκαν αργά στο πρωτάθλημα ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας, αλλά όσο περνάει ο καιρός, εντυπωσιάζουν. Και σκεφτείτε, μιλάμε για έναν αγωνιστικό γολγοθά, καθώς τα παιχνίδια τους Τετάρτη- Κυριακή και τούμπαλιν, είναι πιο συχνά από τις επισκέψεις της Τρόικας στην Αθήνα!

Για τους Δραμινούς ειδικά, μολονότι το τρένο της παραμονής μοιάζει να έχει χαθεί, εντούτοις μοιάζουν να ψάχνουν κάποιο χαμένο θησαυρό. Αυτό το πάθος τους για τη νίκη, το καταπληκτικό στήσιμο από τον Κατσαβάκη, έφερε και την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, ένα αποτέλεσμα που συντάραξε τη Σούπερ Λίγκα. Νωρίτερα, την είχε… πατήσει και η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ!

Μετά την πρώτη τους εντός έδρας νίκη, ακολούθησε και η εκτός και μάλιστα επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο που έφερε και την παραίτηση του Τεννέ.

Ο Λεβαδειακός έχει σαφώς πιο στρωμένη ομάδα. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά έφερε νέο άνεμο αισιοδοξίας και λίγα 24ωρα μετά, ήρθε το «2πλό» στην Τρίπολη επί του Αστέρα. Ομάδα με 11 κομάντο, προσθέστε και τις αλλαγές, παίκτες που είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν άμεσα την κάθε εντολή του Γιώργου Παράσχου.

Ωραία όλα αυτά. Όμως, επανερχόμαστε, στο, αποτέλεσμα δεν παίρνεις χωρίς γκολκήπερ! Ο Κυριακίδης κατέβασε ρολά στην Τρίπολη και αποδεικνύεται σε ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο δε Σερεμέτ έπιανε τα σουτ, όπως ο ζογκλέρ τις μπάλες σε επίδειξη στο τσίρκο! Μαγικά πράγματα και ο Παναιτωλικός με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- γιατί σε τέτοια ματς χρειάζεται και η τύχη- έκανε πάνω από 20 τελικές και δεν πέτυχε ούτε γκολ! Ο Σλοβένος τερματοφύλακας κράτησε το 0-1 και μετά η νίκη κλείδωσε για τους δραμινούς. Είναι από τους λίγους τερματοφύλακες φέτος που έχουν «βγάλει» πέναλτι!

Ας θυμηθούμε κάποια πράγματα για τους δύο τερματοφύλακες που δεν βρίσκουν συχνά χώρο δημοσιευμάτων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Εϊχε συνεργαστεί με Γιώργο Παράσχο το 2007 και ήταν στη σκιά του Φερνάντες. Από το 2004 έως το 2010 που βρισκόταν και τυπικά στον δικέφαλο του βορρά κατάφερε να παίξει μόλις 1 παιχνίδι (Θρασύβουλο Κύπελλο). Ωστόσο, είχε δείξει εξαιρετικά στοιχεία. Τον Σεπτέμβριο του 2008 πήγε δανεικός στον Αγροτικό Αστέρα (Β΄Εθνική κατηγορία) καθώς ο Φερνάντο Σάντος δεν του είχε τόση εμπιστοσύνη και επίσης ο νεαρός κίπερ ήθελε να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Την επόμενη σεζόν 2009-10 αγωνίστηκε στον Πανσερραικό. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Νέστο Χρυσούπολής (2003) και από εκεί πήγε στον ΠΑΟΚ, ενώ στην ανδρική ομάδα του δικεφάλου του βορρά τον προώθησαν οι Γκιτσιούδης και Μιχόπουλος, τους οποίους μάλιστα είχε ευχαριστήσει δημόσια.

Ο 26χρονος (24/6/ 1986)τερματοφύλακας έχει γεννηθεί στην Καβάλα. Είχε 27 συμμετοχές πέρυσι με τον Λεβαδειακό και φέτος, φαίνεται πως είναι η χρονιά του! Είναι εκ των αρχηγών (με Μουλόπουλο) και μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της ομάδας. Οι εμπειρίες του φαίνεται ότι τον έχουν βοηθήσει, ώστε να βγάλει στο γήπεδο τον καλύτερό του εαυτό. Ο Κυριακίδης είναι ο μοναδικός τερματοφύλακας φέτος στη Σούπερ Λίγκα, στον οποίο ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βάλει γκολ από τις ομάδες που αγωνίστηκε!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ (17 αγώνες)

1 απόκρουση πέναλτι

67 αποκρούσεις (2ος στη λίστα!)

21 γκολ (έχει δεχτεί)

1 γκολ δέχεται κάθε 4,2 σουτ

16 λάθη

1610 λεπτά συμμετοχής.

ΝΤΙΝΟ ΣΕΡΕΜΕΤ

Το επίθετό του μοιάζει τούρκικο, αλλά έχει γεννηθεί στη Σλοβενία και συγκεκριμένα στη Λιουμπλιάνα. Εκτός από τη Μάριμπορ στην πατρίδα του που ξεκίνησε το 2002 έχει πάει στη Λούτον Σίτι το 2004 για ένα χρόνο. Μετά δόθηκε δανεικός στην Ντονκάστερ Ρόβερς και Τρανσμίρ Ρόβερς. Στα εγχώρια εδάφη πάτησε το 2006 για λογαριασμό της Κέρκυρας και μετά δύο εμφανίσεις πήγε στην Καλλιθέα, όπου έπαιξε 23 ματς βασικός. Το 2008 πήρε μεταγραφή στη Λάρισα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 και το Γενάρη του 2011 άλλαξε φανέλα για να φορέσει αυτήν της Δόξας Δράμας. Το 2010 είχε δοκιμαστεί μάλιστα από την Σαρλερουά, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε. Είχε βγάλει πίκρα, καθώς, όπως είπε «κάποιοι από την Λάρισα του είχαν κλείσει τις πόρτες»…

Σαφώς πιο έμπειρος από τον Κυριακίδη (16 Αυγούστου 1980) και πιο ψηλός 1μ95. Πολύ σταθερός, δυνατός και μαχητικός ήταν το κλειδί, που κατάφερε να ανοίξει την πόρτα, ώστε η ομάδα του να φύγει νικήτρια από το Αγρίνιο. Με πόδια- χέρια ο Σερεμέτ μάζευε τη μπάλα θαρρείς και είχε… μαγνήτη! Ανίκητος στα τετ-α-τετ, προσπαθούσε να εμψυχώνει τους συμπαίκτες του στην άμυνα και να δίνει οδηγίες. «Μας υποτίμησαν η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός και την πάτησαν» είχε πει πρόσφατα, όμως αυτή τη φορά, ο Παναιτωλικός δεν τους υποτίμησε, απλά δεν… μπόρεσε!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ (14 αγωνες)

1 απόκρουση πέναλτι

54 αποκρούσεις (7ος στη λίστα)

14 γκολ έχει δεχτεί

1 γκολ δέχεται κάθε 4,9 σουτ

34 λάθη

1328 λεπτά συμμετοχής

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα