Βάσκος Σαριέ-γκολ! (vids)

Βάσκος Σαριέ-γκολ! (vids)

Γιώργος Βροντάκης
Βάσκος Σαριέ-γκολ! (vids)

bet365

Ο Σαριέγκι βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από το 2007 και έφτασε χθες τα έξι γκολ με το τριφύλλι. Το gazzetta.gr αναλύει πως όποτε ο Βάσκος σκοράρει, οι πράσινοι νικούν!

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού άφησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο για να μετακομίσει στην Παιανία πριν από περίπου πέντε χρόνια! Ο Γιόσου Σαριέγκι έχει δεχτεί πολύ μεγάλη και αυστηρή κριτική για τα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά και την ταχύτητα του.

Ο Βάσκος δεν έχει δημιουργήσει πότε πρόβλημα στην ομάδα και είναι ιδιαίτερα ήρεμος παίρνοντας φέτος και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Υπενθυμίζουμε πως είναι ο πρώτος captain του τριφυλλιού, αντικαθιστώντας τον Τζιμπρίλ Σισέ που πέρσι είχε το «C» στο αριστερό του μπράτσο.

146 συμμετοχές, 6 γκολ!

Ο Σαριέγκι με την εμφάνιση του απέναντι στον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ έφτασε τις 146 σε όλες τις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη) και το γκολ που σημείωσε ήταν το νούμερο έξι. Το αξιοσημείωτο είναι πως όποτε ο Βάσκος στόπερ έχει σκοράρει, ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει. Φυσικά το γκολ που δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι με την Ιντερ στο «Μεάτσα»!

Άνοιξε λογαριασμό στο Περιστέρι

Ο «Σάρι» άνοιξε λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα της Ελλάδας στις 5 Μαρτίου του 2008. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενήθηκε για τη σεζόν 2007-08, από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και απέδρασε από τα Δυτικά Προάστια με το τρίποντο χάρη σε γκολ του Βάσκου στο 52'. Ο Εκι Γκονζάλες έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Σαριέγκι να πηδάει πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην εστία του Μιχαηλίδη.

Αξέχαστο γκολ στο Μιλάνο

Το δεύτερο γκολ του πράσινου αρχηγού με το τριφύλλι στο στήθος ήταν στην Ιταλία. Στο ματς της 11ης Νοεμβρίου του 2008 με την Ιντερ στο Μιλάνο, ο Γιόσου Σαριέγκι κέρδισε την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 69΄ ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Γκούμας από το ύψος του πέναλτι πήρε την κεφαλιά, ο Ζούλιο Σέζαρ απέκρουσε αλλά ο Σαριέγκι πήρε το ριμπάουντ και από κοντά διαμόρφωσε το 0-1! Αυτή ήταν η πρώτη νίκη Παναθηναϊκού επί ιταλικού εδάφους!

Ξανά σκόρερ στην Ευρώπη

Ο Σαριέγκι σκόραρε και σε άλλο ένα ευρωπαϊκό ματς, αλλά αυτή τη φορά εντός έδρας. Για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε τη Σπάρτα Πράγας στο ΟΑΚΑ και τη νίκησε με 3-0. Ο Γιόσου ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Επειτα από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη από τα αριστερά, ο Σαριέγκι πήρε την κεφαλιά στην μικρή περιοχή και την έστειλε στην εστία των Τσέχων.

Τέρμα και στο Κύπελλο

Ο Ισπανός αμυντικός είχε πετύχει γκολ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη και του έλειπε το Κύπελλο. Ο Σαριέγκι σκόραρε και στην τρίτη διοργάνωση που συμμετείχε στο παιχνίδι με την Κοζάνη (0-5). Ο Βάσκος στο 69' είχε περάσει στην επίθεση και με εξαιρετικό πλασέ σημείωσε το 3-0 για το τριφύλλι!

Επρεπε να περάσει πάνω από ένας χρόνος ώστε ο Γιόσου Σαριέγκι να χριστεί εκ νέου σκόρερ. Η αναμέτρηση με την Κοζάνη για το Κύπελλο ήταν στις 27 Οκτωβρίου του 2010 και το επόμενο γκολ του 33χρονου άσου (είχε στις 19 Ιανουαρίου γενέθλια) ήρθε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2011 με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Δις σκόρερ στη Super League

Για την δεύτερη αγωνιστική της Super League, o Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον σύλλογο των Ιωαννίνων στο ΟΑΚΑ και ο Σαριέγκι έπειτα από εφτά λεπτά αγώνα έκανε το 1-0 (τελικό 3-1). Ο Λέτο εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Βάσκος με κάτι σαν τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πέτυχε και δεύτερο γκολ μέσα στη σεζόν, χθες με τον Λεβαδειακό.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΑΡΙΕΓΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΣΚΟΡ

ΛΕΠΤΟ

ΤΡΟΠΟΣ

05/03/08

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

0-1

52'

Κεφαλιά

26/11/08

Ιντερ – Παναθηναϊκός

0-1

69'

Σουτ

04/08/09

Παναθηναϊκός – Σπάρτα Πράγας

3-0

45'

κεφαλιά

27/10/10

Κοζάνη – Παναθηναϊκός

0-5

69'

Σουτ

11/09/11

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα

3-1

7'

Σουτ

25/01/12

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός

3-0

33'

Κεφαλιά

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα