Άργησε αλλά... Δοξα-στηκε!

Νίκος Τσιώκος
Άργησε αλλά... Δοξα-στηκε!

bet365

Μετά από 13 ματς... ξηρασίας, το 14ο ήταν και το τυχερό για την Δόξα Δράμας που πέτυχε την πρώτη της νίκη στην Σούπερ Λίγκα κερδίζοντας με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο Καυταντζόγλειο!

Άδειο το Καυταντζόγλειο, απ' έξω οι Ηρακλειδείς

Τη Δευτέρα η «Αυτόνομη Θύρα 10» κάλεσε, με ανακοίνωσή της, όλους τους φιλάθλους του Ηρακλή σε ειρηνικό συλλαλητήριο στο Καυταντζόγλειο, όμως οι δυνάμεις των ΜΑΤ φαίνεται πως δεν τους επέτρεψαν να μπουν μέσα, με το Στάδιο να είναι σχεδόν άδειο και 15-20 φίλαθλοι της Δόξας να δίνουν το παρών.

Με 4-2-3-1 οι δυο ομάδες

Όσον αφορά το παιχνίδι, το 4-2-3-1 επέλεξαν οι Μάκης Κατσαβάκης και Σάκης Τσιώλης να παρατάξουν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο τεχνικός της Δόξας επέλεξε τους Σέρεμετ, Γελαδάρη, Βέρτζο, Λεάντρο, Αραβίδη, Λίμα, Παπαδόπουλο, Ψυχογιό, Αμπουμπακάρι, Ουέλινγκτον, Σοϊλέδη, ενώ αυτός του Αστέρα τους Χακόμπο, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Πουλίντο, Πιπίνης, Χουανίτο, Ράγιος, Ουσέρο, Έγκον, Περόνε.

Ο Αστέρας την κατοχή, η Δόξα τις φάσεις και το γκολ

Μπορεί οι Αρκάδες να είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, όμως είχαν μόνο μια φάση, σε αντίθεση με τη Δόξα, που πέτυχε νωρίς το γκολ και είχε κι άλλες για να πετύχει δεύτερο τέρμα. Μόλις στο 7' ο Ουέλινγκτον με ωραίο γυριστό σουτ από το ύψος της περιοχής έδωσε το προβάδισμα στους Δραμινούς, που δεν έμειναν πίσω, παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βγουν μπροστά για να απειλήσουν τον Σέρεμετ.

Το σουτ του Αμπουμπακάρι στο 10' πέρασε δίπλα από την εστία του Χακόμπο, ενώ στο 26' ο γκολκίπερ του Αστέρα μπλόκαρε αυτό του Παπαδόπουλου, αφού ο Πουλίντο δεν έδιωξε σωστά την μπάλα στο γύρισμα του Σοϊλέδη. Ωστόσο, την πολύ μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Αμπουμπακάρι στο 33', όταν συνεργάστηκε ωραία με τον Αραβίδη, αλλά τα χάλασε στην τελική προσπάθεια, καθώς πλάσαρε άουτ.

Την πρώτη του φάση ο Αστέρας τη δημιούργησε στο 34', με την εκτέλεση φάουλ του Ράγιος από δεξιά να απομακρύνει με τις γροθιές ο Σέρεμετ. Ένα σουτ του Σοϊλέδη στο 39' πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Χακόμπο, που απέκρουσε σε κόρνερ αυτό του Ουέλινγκτον στο 43'.

Καλύτερος ο Αστέρας, έμεινε το 1-0

Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος και στην επανάληψη οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό να περνάει τον Σολάκη και τον Άλβαρες στον αγωνιστικό χώρο. Οι Τριπολιτσιώτες έγιναν πιο επιθετικοί (στη συνέχεια μπήκε και ο Φρανκού), έχασε κάποιες κλασσικές ευκαιρίες, όμως δεν μπόρεσε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Θεσσαλονίκη συνεχίζοντας το αρνητικό σερί εκτός έδρας.

Στο 48' ο Σέρεμετ μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Ράγιος, ενώ δεν ανησύχησε σε αυτό του Άλβαρες δυο λεπτά αργότερα. Τις πιο σημαντικές φάσεις, όμως, ο Αστέρας τις είχε μέσα σε πέντε λεπτά. Ο Βέρτζος έδιωξε την μπάλα στο σουτ του Φορμίκα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα στο 56' και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σέρεμετ απέκρουσε το σουτ του Σολάκη.

Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων φάνηκε να είναι ο μοιραίος του Αστέρα, σε αντίθεση με το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στο 61' έστειλε την μπάλα άουτ από το μισό μέτρο! Από εκεί και πέρα, ο Αστέρας πίεσε, η Δόξα βγήκε μπροστά κι έψαξε το δεύτερο τέρμα, που θα «κλείδωνε» τη νίκη.

Ένα σουτ του Ουέλινγκτον στο 72' «έβγαλε» ο Χακόμπο σε κόρνερ, ενώ στο 83' ο Ψυχογιός πρόλαβε τον Περόνε πριν αυτός κάνει το πλασέ από πλεονεκτική θέση. Τελευταία φάση στο παιχνίδι ήταν στο 86', με τον Σέρεμετ να λέει και πάλι όχι, αυτή τη φορά στο πλασέ του Ουσέρο. Έτσι, η Δόξα πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, με τον Αστέρα να χάνει την ευκαιρία να απομακρυνθεί κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Man of the match: Ο Ντίνο Σέρεμετ, ο οποίος είπε όχι στις προσπάθειες των επιθετικών του Αστέρα κρατώντας με τις επεμβάσεις του το μηδέν για την ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Οι επιθετικοί του Αστέρα, που δεν μπόρεσαν να πετύχουν την ισοφάριση ούτε από το... μισό μέτρο (η φάση του Σολάκη στο 61')!

Στο ύψος του: Ο Ουέλινγκτον, που πέτυχε το γκολ και χάρισε την πρώτη νίκη στη Δόξα στο πρωτάθλημα, αλλά και ο οποίος είχε κι άλλες ευκαιρίες να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και συνάμα της ομάδας. Πολύ καλό παιχνίδι και από τους Αμπουμπακάρι, Αραβίδη, Σοϊλέδη.

Η γκάφα: Την έκανε ο Χακόμπο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Αραβίδη να παίρνει την μπάλα προ κενής εστίας, όμως η φάση σταμάτησε, καθώς υπήρξε σφύριγμα από τον Θάνο.

Το στραγάλι: Δεν είχε δύσκολες φάσεις ο Δημήτρης Θάνος στο Καυταντζόγλειο κι έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Δόξα πέτυχε νωρίς το γκολ, ο Αστέρας προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν τα κατάφερε και οι Δραμινοί πήραν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Συνθέσεις ομάδων

Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Γελαδάρης, Βέρτζος, Λεάντρο, Αραβίδης, Λίμα, Παπαδόπουλος, Ψυχογιός, Αμπουμπακάρι, Ουέλινγκτον (86' Κυβελίδης), Σοϊλέδης (90'+3' Ρούτσης).

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Φορμίκα (68' Φρανκού), Μπαρτολίνι, Πουλίντο, Πιπίνης, Χουανίτο (46' Σολάκης), Ράγιος, Ουσέρο, Έγκον (46' Άλβαρες), Περόνε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα