Νέο Greek idol ο Δούρος (vids)!

Gazzetta team
Νέο Greek idol ο Δούρος (vids)!

bet365

Ο Γιώργος Δούρος είναι το νέο αφεντικό της διαιτησίας, με τις περισσότερες ομάδες να έχουν ήδη... παράπονα. To gazzetta.gr θυμίζει τα έργα του παλαίμαχου ρέφερι.

Κάνοντας μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για τον Γιώργο Δούρο θα βρούμε και άλλους συνονόματους του νούμερο ένα προσώπου που απασχολεί αυτή τη στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει και ο τραγουδιστής Γιώργος Δούρος που πήρε μέρος στο Greek Idol και έχει και δικό του Fan Club. Πάντως, ο δικός μας Δούρος έχει γίνει ήδη Greek Idol, λίγες μόνο ώρες μετά την... προαγωγή του για να ορίσει τους διαιτητές! Για το αν αποκτήσει και αυτός Fan Club είναι άλλο θέμα!

Ο Γιώργος Δούρος ξεκίνησε από τα 16 του χρόνια να ασχολείται με την διαιτησία, αφού λάτρευε από πολύ μικρός το ποδόσφαιρο και έπαιζε ως εξάρι, έχοντας δυνατά πνευμόνια και καμία επαφή με το γκολ.

Ο παλαίμαχος ρέφερι είδε πως με το να γίνει ποδοσφαιριστής δεν θα κάνει καριέρα καθώς ήταν άτεχνος και κάπνιζε σαν φουγάρο, ακόμα και στο ημίχρονο! Ετσι, αποφάσισε να αφήσει την μπάλα και να πιάσει την σφυρίχτρα.

Στον χώρο της διαιτησίας έκανε μεγάλη καριέρα και ήταν από τους αναγνωρίσιμους διαιτητές στον ελληνικό χώρο καθώς είχε 17 χρόνια παρουσίας στην Α’ εθνική, έξι ως επόπτης και 11 ως διαιτητής και 5,5 χρόνια στον πίνακα της ΦΙΦΑ. Φυσικά, πολλά έχουν μείνει χαραγμένα τόσο στη δική του μνήμη όσο και των φιλάθλων,

Ο παλαίμαχος ρέφερι από την Κόρινθο δεν έφυγε ποτέ από τον χώρο του καθώς ήταν αρχιδιαιτητής στην ΕΠΣ Κορινθίας, μέλος του ΔΣ του συνδέσμου, παρατηρητής Α’ εθνικής, εκπαιδευτής και τώρα το νέο αφεντικό της ΚΕΔ παίρνοντας τη θέση του Κύρου Βασάρα!

Ο λόγος που κρέμασε τη σφυρίχτρα...

Πέρασαν σχεδόν εφτά χρόνια από τότε που σφύριξε για τελευταία φορά καθώς το γόνατο του δεν τον βοηθούσε. Υπέφερε από ένα πρόβλημα στο μηνίσκο και στο τελευταίο Test Cooper που έκανε το πραγματοποίησε με ένεση. Σε ένα ματς Κυπέλλου Αιγάλεω - Ξάνθη είναι τέταρτος διαιτητής, όμως, τραυματίστηκε ο πρώτος ρέφερι, Βασάρας μετά από πέντε λεπτά αγώνα και αναγκάζεται να πάρει τη θέση του.

Τα έβγαλε εις πέρας αλλά μετά δεν μπορούσε να περπατήσει. Αλλωστε αυτός ήταν ο λόγος που δήλωσε κώλυμα για το αιώνιο ντέρμπι εκείνης της σεζόν. Ετσι, αποφάσισε να βάλει τέλος στην διαιτησία και τόνισε πως το ματς Καλαμαριά - Καλλιθέα το ευχαριστήθηκε όσο τίποτα άλλο.

Το μαγαζί και η φωτιά

Ο Δούρος μπορεί να ήταν γραμμένος στον σύνδεσμο Κορίνθου, αλλά μένει Αθήνα και διατηρεί μάλιστα και στεγνοκαθαριστήριο στο Λουτράκι. Ο παλαίμαχος διαιτητής ζει από το μαγαζί του και δεν περίμενε να βγάλει τα προς το ζην από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Τον Φεβρουάριο του 2000 είδε το μαγαζί του να πυρπολείται από τρεις αγνώστους και πολλοί το χρέωσαν σε ματς που είχε σφυρίξει (Άρης Παναθηναϊκός)!

Τα ματς που τον σημάδεψαν!

Ο τελικός κυπέλλου ΑΕΚ - Ιωνικού το 2000 με το γκολ χέρι του Ντέμη Νικολαϊδη που τελικά ακυρώθηκε. Το ματς ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού το 2002 που διακόπηκε για πολλή ώρα, ο βοηθός βγήκε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, αφού κτυπήθηκε από αντικείμενο και τελικά το παιχνίδι συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε. Και φυσικά το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού το 2004 με την αποβολή του Τζιοβάνι και το γκολ που πέρασε ή δεν πέρασε την γραμμή είναι μερικές αναμετρήσεις που σημάδεψαν την καριέρα του.

Το γκολ χέρι του Ντέμη!

Ο Γιώργος Δούρος ήταν ο διαιτητής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος που διεξήχθη στις 10 Μαΐου του 2000 στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ιωνικό. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από το γκολ χέρι του Ντέμη Νικολαϊδη, το οποίο κατακυρώθηκε από τον Δούρο, όμως, έπειτα από υπόδειξη του επιθετικού της Ένωσης ακυρώθηκε. «Την ώρα που ο Ντέμης μου έδειχνε ότι έβαλε το γκολ με το χέρι (τελικός ΑΕΚ - Ιωνικός) ο Μιχάλης (Κασάπης) ήταν αυτός που έστρεψε την προσοχή μου στον Νικολαΐδη», δήλωσε έπειτα από καιρό ο ρέφερι.

Ο τελικός του 1999!

Στις 5 Μαΐου το 1999, ο Δούρος ήταν ο άρχοντας και στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στους «αιωνίους». Ο διαιτητής νιώθει σκλαβωμένος από τη συμπεριφορά του Βαζέχα και του Καραταΐδη, αφού ήθελαν να ευχαριστηθούν το ματς, όμως, υπήρχαν παράπονα από τον Ολυμπιακό. Ο Δούρος έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 32' στον Γιώργο Αμανατίδη, όμως, τα παράπονα μετριάστηκαν μετά την κατάκτηση του τροπαίου από τους «ερυθρόλευκους» (2-0)!

Το ντέρμπι που έμεινε στην ιστορία

Ο Γιώργος Δούρος ήταν ο διαιτητής στο ντέρμπι της Λεωφόρου που θα έκρινε τον τίτλο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό την σεζόν 2003-04! Στο τελικό 2-2 παράπονα έχουν τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι «ερυθρόλευκοι». Η φάση που σημαδεύτηκε έγινε στο 72΄ με τον Ολυμπιακό να προηγείται 2-1. Ο Κυργιάκος χτύπησε τον Τζιοβάνι ο οποίος ανταπέδωσε με τον Δούρο να αποβάλλει τον Βραζιλιάνο επιθετικό του Ολυμπιακού και να δέχεται τα παράπονα των Πειραιωτών, για πέναλτι και αποβολή του κεντρικού αμυντικού των πρασίνων. Στο τριφύλλι διαμαρτύρονται για δύο αποβολές (Γεωργάτος, Καστίγιο), ένα πέναλτι του Ανατολάκη στον Κωνσταντίνου και το γκολ που πέρασε ή δεν πέρασε την γραμμή! Ηταν η τελευταία αναμέτρηση «αιωνίων» που έγινε με οπαδούς και των δύο ομάδων στις εξέδρες.

Ο Αλέφαντος και το τηλέφωνο...

Έπειτα από μέρες ο Νίκος Αλέφαντος που ήταν τότε προπονητής του Ολυμπιακού ήταν καλεσμένος στον ΑΝΤ1 και τα «Με τα μάτια της Ελλης» με την Ελλη Στάη! Ο «Αλέφας» βουρκωμένος μπροστά στις κάμερες ζητούσε συνεχώς να βγει ο Δούρος στο τηλέφωνο. «Γιατί δεν βγαίνει ο κύριος Δούρος στο τηλέφωνο; Επειδή είναι ένοχος. Επειδή με κατέστρεψε»,ήταν οι κυριότερες ατάκες του!

Η χειροβομβίδα...

Πριν λίγα χρόνια υπήρξε ακόμα ένα περιστατικό με τον Δούρο που βρήκε μια χειροβομβίδα κάτω από το αυτοκίνητο του. Ο Δούρος κάλεσε την αστυνομία, έγινε ολόκληρη έρευνα, ήταν κανονική χειροβομβίδα, απασφαλισμένη, αλλά απεδείχθη εκ των υστέρων ότι δεν είχε πυροδοτικό μηχανισμό!

Παραδέχτηκε το λάθος του!

Μετά από χρόνια και αφού κρέμασε την σφυρίχτρα του ο Γιώργος Δούρος μίλησε για το ντέρμπι του 2002 και παραδέχτηκε το λάθος του: «Ξέρεις τι είναι να παλεύεις 27 χρόνια, να προσπαθείς και μια φάση, σ' ένα παιχνίδι να σε ακολουθεί μια ολόκληρη ζωή; Λάθη κάνουν όλοι. Ουδείς αλάνθαστος. Κάποιοι μου έλεγαν ότι σε αυτό το ματς οι δύο ομάδες δεν θα έπαιζαν ποδόσφαιρο. Θα πήγαιναν για μάχη. Δεν τους άκουσα. Πήγα με τη λογική να αφήσω τους παίκτες να χαρούν το ματς. Αν σφύριζα κάθε παράβαση, θα σταματούσα την μπάλα κάθε 3 δευτερόλεπτα. Αυτό το σιχαίνομαι. Τελικά έκανα λάθος. Έτσι αποδείχτηκε. Τη φάση δεν την είδα από την αρχή. Είδα την αντίδραση του Ζιοβάνι και κατάλαβα ότι κάτι του είχε κάνει ο Κυργιάκος. Δεν ήξερα όμως τι. Δεν είναι βλάκας ο Ζιοβάνι, ούτε οποιοσδήποτε Ζιοβάνι να ρίξει αγκωνιά σε αντίπαλο χωρίς λόγο. Κοίταξα τους βοηθούς μου, απόκριση καμία. Δεν είχαν δει καλά τη φάση. Βγάζω την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι και πηγαίνω προς το μέρος του Ζιοβάνι. Έπρεπε να τον τιμωρήσω. Λίγο πριν αποβάλω τον Ζιοβάνι ακούω τον τάδε ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να λέει ''Τι βλακεία έκανε ο Ζιοβάνι''. Αυτή η ατάκα με παρέσυρε ακόμα περισσότερο. Μετά διαπίστωσα το λάθος, όταν είδα το ματς στην τηλεόραση. Ξέρεις, καμιά φορά είναι καλύτερο να χάσεις τελείως μια φάση, παρά να δεις τη μισή. Το ψέμα είναι λιγότερο κακό από τη μισή αλήθεια. Αυτήν είδα στο ντέρμπι. Είναι αποβολή και πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Αδίκησα τους παίκτες του Ολυμπιακού με αυτό το λάθος μου, τον προπονητή και τους φιλάθλους, συν τοις άλλοις νιώθω όμως και εγώ αδικημένος.», είπε ο παλαίμαχος διαιτητής!

Κατανοώ τον Αλέφαντο!

Ο Δούρος απάντησε και για το λόγο που δεν βγήκε στο τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Αλέφαντο: «Δύο ήταν οι λόγοι. Ο πρώτος και βασικός ήταν ότι θα έπρεπε να έχω μία σχετική άδεια από την ΚΕΔ. Δεύτερος λόγος ήταν ότι δεν θα μπορούσα εκείνη τη στιγμή να συζητήσω επί ίσοις όροις, εγώ από ένα τηλέφωνο... Και καταλάβαινα ότι έπασχε εκείνη τη στιγμή ο Αλέφαντος... Δεν το λέω υποτιμητικά. Πόναγε ο άνθρωπος. Εγώ κατανοώ τον Αλέφαντο. Ειλικρινά σου μιλάω, τον κατανοώ. Είχε το όνειρο του ο άνθρωπος. έφτασε κοντά στον στόχο της ζωής του, τον καταλαβαίνω. Ούτε εξυπνάκιας θέλω να το παίξω, ούτε τίποτα. », ήταν τα λεγόμενα του!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα