«Αβάδιστη» γκάφα της Super League!

Δήμος Μπουλούκος
«Αβάδιστη» γκάφα της Super League!

bet365

Μέγα σφάλμα της διοργανώτριας, η οποία σε ισοβαθμία κάνει αλφαβητικά την κατάταξη με αποτέλεσμα, όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, να εγείρονται πολλά ερωτήματα για τον πρωταθλητή χειμώνα!

Ετσι όπως τα κατάντησε τα πράγματα η Σούπερ Λίγκα, είναι πολύ πιθανό να μην μάθουμε ποτέ ποια ομάδα θα είναι πρωταθλήτρια χειμώνα, καθώς θα έχουμε δύο πρωταθλήτριες!

Κι αυτό συμβαίνει επειδή η διοργανώτρια αρχή για την κατάταξη στον βαθμολογικό πίνακα σε περίπτωση ισοβαθμίας χρησιμοποιεί τα εξής κριτήρια:

α) Οι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες & β) Η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες. Μετά την εφαρμογή των κριτηρίων και εφόσον δεν προκύπτει κατάταξη, οι ομάδες αναγράφονται με αλφαβητική σειρά.

Αυτό σημαίνει ότι εάν ο Παναθηναϊκός νικήσει τα δύο εξ αναβολής παιχνίδια με Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό τότε θα ισοβαθμίσει στην πρώτη θέση, με την τυπική λήξη του πρώτου γύρου, με τον Ολυμπιακό στους 36 βαθμούς. Ωστόσο το ματς των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη τελείωσε ισόπαλο 1-1 άρα υπάρχει απόλυτη ισοβαθμία!

Ετσι πρώτοι στον βαθμολογικό θα είναι οι «ερυθρόλευκοι» , σύμφωνα με τα... εκπληκτικά κριτήρια της Σούπερ Λίγκας, επειδή το πρώτο γράμμα τους είναι το «Ο» σε σχέση με τον Παναθηναϊκό που έχει το «Π».

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τη διοργανώτρια αρχή η οποία απάντησε ότι θα υπάρχει ισοβαθμία των δύο «αιωνίων» στην πρώτη θέση, αλλά θα αναγράφεται πρώτος ο Ολυμπιακός. Και οι δύο, όμως, θα είναι πρωταθλητές χειμώνα... Οπως μας εξήγησαν η κατάταξη αυτή ισχύει όσο το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη και μόνο στο τέλος εάν υπάρχει η απόλυτη ισοπαλία στα κριτήρια θα γίνεται αγώνας μπαράζ, για παράδειγμα για τον τίτλο του πρωταθλητή! Ωστόσο επειδή ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα είναι άτυπος, δεν προβλέπεται κάποιος αγώνας ή κάποιος άλλος διαχωρισμός...

Φυσικά τη συγκεκριμένη κωμική πλευρά του θέματος θα την είχε αποφύγει η Σούπερ Λίγκα, εάν θέσπιζε στα κριτήρια κατάταξης την καλύτερη διαφορά τερμάτων ή την καλύτερη επίθεση, όπως συμβαίνει στα περισσότερα πρωταθλήματα του κόσμου.

Επέλεξε, όμως, την παράδοξη λύση της αλφαβητικής σειράς, άρα όσοι έχουν «Α» , «Β» ή «Γ» να προηγούνται. Κάπως σαν τα παράδοξα των «Μικρών Αγγελιών» στις εφημερίδες που ξεκινάνε όλοι με τη λέξη «αβάδιστα» για να μπουν πρώτοι!

Η απάντηση της Σούπερ Λίγκας

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Σούπερ Λίγκας Πιερ Κοσμίδης ήρθε σε επαφή με το gazzetta.gr και εξήγησε τη θέση της διοργανώτριας αρχής. Μας είπε ότι η σχετική απόφαση υπάρχει από την ίδρυση της Σούπερ Λίγκας και είναι ενσωματωμένη στον ΚΑΠ και αποτελεί την άποψη όλων των ομάδων. Επίσης μας επανέλαβε ότι το αλφαβητικό κριτήριο υπάρχει μόνο για τον βαθμολογικό πίνακα, καθώς όπου κρίνονται σημαντικά θέματα, όπως ο πρωταθλητής, η συμμετοχή στα πλέι οφ ή το θέμα των υποβιβασμών, θα γίνονται αγώνες μπαράζ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα