«Γι' αυτό έφυγα»! (vid)

«Γι' αυτό έφυγα»! (vid)

Gazzetta team
«Γι' αυτό έφυγα»! (vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός, οι «περίεργοι διαιτητές», ο Μαρινάκης «που ήξερε από πριν ότι θα νικήσει», το Καραϊσκάκη. Το gazzetta παρουσιάζει την εξομολόγηση Σισέ!

Μία σπέσιαλ εκπομπή, ειδικά αφιερωμένη στον Τζιμπρίλ Σισέ, φιλοξενήθηκε στην γαλλική τηλεόραση το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Μια ωριαία συνέντευξη του Γάλλου άσου, μια τηλεοπτική υπερπαραγωγή από το μεγάλο γαλλικό δίκτυο, με κάμερες και απεσταλμένους στην Αθήνα, τη Ρώμη, τη Μασσαλία, ακόμα και τους... αμπελώνες του Γκι Ρου που ήταν ο προπονητής που ανέδειξε τον Σισέ.

Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού άνοιξε την καρδιά του, αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Παναθηναϊκό ενώ κατά την διάρκεια της εκπομπής υπήρξαν πλάνα από την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα (27/11/11) στο πλαίσιο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ αλλά και στην συνάντηση που είχε με τον Νικόλα Πατέρα, ο οποίος πλέκει το εγκώμιο του «Τζιμπρίλιαντ»!

Ο Γάλλος στράικερ εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να φύγει, αναφέροντας τα όσα έγιναν στο Φάληρο τον περασμένο Φεβρουάριο ενώ στάθηκε και στο επεισόδιο που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τονίζοντας πως «ήξερε από πριν ότι θα με νικήσει»!

Όπως θα διαπιστώσετε και στο video, το Canal+ φιλοξενεί εκτεταμένα στιγμιότυπα από εκείνο το ντέρμπι, τόσο με τα γκολ των Κατσουράνη, Τζιμπούρ, όσο και από τα επεισόδια που ακολούθησαν. Στιγμιότυπα μάλιστα που συνοδεύονται και από φωτογραφικό υλικό.

«Ήταν απίστευτο»!

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2009. Πράξη πρώτη, άφιξη στην Αθήνα, με 3.500 οπαδούς του Παναθηναϊκού να κάνουν τα Σπάτα... Λεωφόρο και να αποθεώνουν τον Γάλλο!

«Στην Ελλάδα όλα ήταν υπέροχα από την αρχή... Είχαμε έρθει με ένα σούπερ lear jet και ήταν απίστευτο αυτό που συνέβη την πρώτη μέρα. Είχαμε μόλις προσγειωθεί στην Αθήνα με την οικογένειά μου και μας περίμενε ένα αυτοκίνητο έξω από το αεροπλάνο. Όταν προσπαθήσαμε να βγούμε από το αεροδρόμιο είδα μπροστά μου δύο κλούβες που ήταν αντικριστά η μία στην άλλη και έκλειναν το δρόμο. Από πίσω ήταν τρεις χιλιάδες φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Υπήρχε κόσμος παντού. Ήταν τρομερό! Δεν θέλω να με θυμούνται για το πώς έβαφα τα μαλλιά μου ή τι φορούσα. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι να βάζω γκολ! Είχαν έρθει στο αεροδρόμιο για ΄μένα τρεις χιλιάδες άνθρωποι... Φανταστείτε να είχα βάλει όλα κι όλα 2 γκολ στο τέλος της χρονιάς... Ποιος θα ασχολούνταν μετά με το πώς ντύνομαι και πώς είναι τα μαλλιά μου!»

«Περίεργοι οι διαιτητές»

Στα δύο χρόνια που έμεινε στην Ελλάδα του έκανε άσχημη εντύπωση το χορτάρι στα γήπεδο αλλά και οι διαιτητές. Τους οποίους χαρακτήρισε... περίεργους ενώ αναφέρθηκε και στην πρώτη φορά που έπαιξε ξύλο με κάποιον αντίπαλο στην καριέρα του!

«Το επίπεδο ήταν καλό. Είδα πολλούς καλούς παίκτες στην Ελλάδα. Το χορτάρι στα γήπεδα, από την άλλη, δεν ήταν τόσο καλό... Αλλά προφανώς υπήρχαν και κάποια «περίεργα» πράγματα. Πολύ κακοί διαιτητές. Πραγματικά κακοί διαιτητές. Δεν ξέρω αν ήταν στημένοι, δεν μπορώ να το πω, αλλά σίγουρα είδα πολλές κακές διαιτησίες...»

Από κει και πέρα δεν είχα ποτέ... παίξει ξύλο μέσα στο γήπεδο, αλλά στην Ελλάδα συνέβη κι αυτό. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που με είχαν πλησιάσει πάρα πολύ. Όχι κανείς δεν με χτύπησε δυνατά. Ίσως κάποιος μόνο στο πρόςωπο, αλλά... έριξα κι εγώ! Ένας από αυτούς πάντως, έφαγε μια καλή».

«Το ήξερε από πριν ότι θα με γαμ…»

Ένας από τους λόγους της φυγής του Γάλλου ήταν τα όσα έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο στο Φάληρο! Ο Γάλλος επιθετικός μιλά για το επεισόδιο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τονίζοντας ότι «ήξερε από πριν πως θα με νικήσει» αλλά και την επίμαχη φάση με το γκολ του Κατσουράνη που δεν μέτρησε ποτέ.

«Μετά πήγα στα αποδυτήρια και αμέσως στη συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωσα ότι με αυτές τις συθήκες δεν μπορώ να παραμείνω στην Ελλάδα. Τότε ήρθε ο... δεν θέλω να πω το όνομά του (σ.σ. εννοεί τον κ. Μαρινάκη) και μου είπε «σε γαμ... σήμερα». Μπροστά σε τόσο κόσμο που είπε στα ελληνικά «σε γαμ... σήμερα». Όλη την προηγούμενη εβδομάδα προετοιμαζόμουν για τον αγώνα για να έρθει αυτός και να μου πει ότι με γαμ... Με τον τρόπο μου το είπε ήταν σαν να ήξερε πριν ξεκινήσει ο αγώνας ότι θα με νικήσει!!!»

«Είναι αυτό οφ-σάιντ»;

«Πήγα και είδα τον διαιτητή και του δείχνω μια φωτογραφία με το γκολ μας και του λεώ, «είναι αυτό offside;». Και μου λέει «όχι». Και παρ’ όλ όπου που είπε «όχι» το σφύριξε! Ακόμα και σήμερα υπάρχουν πράγματα που έγιναν σε εκείνο τον αγώνα που δεν μπορώ να τα εξηγήσω. Ενώ στο γκολ του Ολυμπιακού που ήταν σαφέστατα offside, δεν έκανε τίποτα!!! Πριν τον αγώνα, ένας φίλος μου μου είχε πει οτι οι διαιτητές θα ευνοήσουν τον Ολυμπιακό. Εκπληκτικό ε; Κι έτσι έγινε! Γι αυτό έφυγα...»

Για τον Νίκο Πατέρα:

Η σχέση που είχε με τον Νικόλα Πατέρα ήταν πολύ δυνατή. Ο Σισέ μίλησε με τα καλύτερα για τον πρόεδρο που τον έφερε στον Παναθηναϊκό.

«Ήταν εκεί για την ομάδα, τόσο στις νίκες όσο και στις ήττες. Είχαμε μια συνεχή και ανθρώπινη επικοινωνία. Μικρές λεπτομέρειες, που όμως για μένα ήταν πολύ σημαντικές. Υπάρχουν άλλοι πρόεδροι που λένε «αφού παίρνει ο παίκτης τον μισθό του, δεν έχω τι άλλο να κάνω», όμως ο κ. Πατέρας δεν έμοιαζε με τους άλλους προέδρους που δεν ενδιαφέρονται για τους παίκτες. ήταν ευγενικός και πρόσεχε τις λεπτομέρειες. Μετά από δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό, δεν ήμουν πλέον ένας από τους παίκτες του. Ήμουν φίλος του».

Πατέρας: «Ήμασταν τυχεροί με τον Σισέ»

Στο αφιέρωμα, φιλοξενούνται και δηλώσεις του πρώην προέδρου, Νικόλα Πατέρα, ο οποίος έσταξε μέλι για τον Σισέ! «Κρίναμε τον Τζιμπρίλ ως παίκτη και όχι ως... γκουρού της μόδας. Η αλήθεια είναι όμως ότι για τον Παναθηναϊκό, που είναι ένα «συντηρητικό κλαμπ», ήταν ένα τεράστιο βήμα η απόφαση να φέρει στην Ελλάδα έναν παίκτη όπως ο Σισέ. Και ήμασταν πολύ τυχεροί, γιατί ο Σισέ, όντας ένας πραγματικός σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, διαφήμισε παντού τον Παναθηναϊκό.

Του είπα ότι ''το ποσό που θα επενδύσουμε σε ‘σένα είναι πολύ μεγάλο'', περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ για την ομάδα του και επιπλέον 2 εκατομμύρια το χρόνο για τον Τζιμπρίλ για τριετές συμβόλαιο, όμως του είπα ότι «έχω την αίσθηση ότι είσαι ο άνθρωπος που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός». Ένας ηγέτης, ένας παίκτης νικητής που θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα, όπως και έκανε. Όταν ο Σισέ ήρθε στην Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός έσπασε κάθε ρεκόρ στην πώληση εισιτηρίων διαρκείας. Πουλήσαμε 33,000 εισιτήρια για το ΟΑΚΑ. Είναι ρεκόρ για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ανιγκό: «Σωστή απόφαση»

Ο γενικός διευθυντής της Μαρσέιγ, Ζοσέ Ανιγκό μίλησε από την πλευρά του για μία πολύ σωστή επιλογή καριέρας που έκανε ο Σισέ, με την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό!

«Το ελληνικό δεν είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά χωρίς αμφιβολία, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ είναι καλές ομάδες και αγωνίζονται στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. O Τζιμπρίλ ήθελε να επιστρέψει στο προσκήνιο και θεωρώ ότι ήταν σωστή η απόφασή του να πάει στην Ελλάδα...»

Ο διάλογος με τον Γιούρκα

Από τα πλάνα του ΟΑΚΑ ξεχωρίζει ο διάλογος με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη που του λέει πως άπαντες λένε για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό!

Γιούρκας: Όλοι λένε ότι έρχεσαι πίσω!

Σισέ: Ποιος το λέει;

Γιούρκας: Όλοι το λένε. Ο Τύπος, οι φίλαθλοι. Όλοι! Επιστρέφεις;

Σισέ: Κάνει κρύο, φίλε...

* Το gazzetta.gr «απομόνωσε» και σας παρουσιάζει σε video το 11λεπτο απόσπασμα από την συνέντευξη στο Canal+ που είχε συνολική διάρκεια μία ώρα και δύο λεπτά, με στιγμές από όλη την καριέρα του Σισέ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα