Το νινί που έγινε Νίνης (vids)!

Το νινί που έγινε Νίνης (vids)!

Γιώργος Βροντάκης
Το νινί που έγινε Νίνης (vids)!

bet365

Σε τεντωμένο σχοινί είναι οι σχέσεις του Σωτήρη Νίνη με τον Παναθηναϊκό και το gazzetta.gr κάνει μια αναδρομή στην παρουσία του πιτσιρικά που μεγάλωσε με την πράσινη φανέλα!

Ο γεννημένος στις 3 Απριλίου του 1990 στη Χειμάρρα της Αλβανίας, Σωτήρης Νίνης άρχισε από πολύ μικρός να «οργώνει» στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας έχοντας στραμμένα πάνω του πολλά βλέμματα.

Το μικρό παιδάκι που ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Απόλλωνα Σμύρνης και συνέχισε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, φαινόταν πως έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του. Αυτός που το διέκρινε πιο πολύ από όλους ήταν ο Βίκτορ Μουνιόθ.

Ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού πριν από πέντε χρόνια (Δεκέμβριο 2006) υπέδειξε στην διοίκηση πως ο Σωτήρης Νίνης πρέπει να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο Ισπανός τεχνικός είχε παρακολουθήσει τον νεαρό μέσο με την ομάδα Νέων του τριφυλλιού.

Το ντεμπούτο...

Η επιθυμία του Βίκτορ Μουνιόθ έγινε πράξη και ο πράσινος τεχνικός δεν άργησε να τον βάλει κατευθείαν στα βαθιά. Στις 7 Ιανουαρίου 2007, στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με το Αιγάλεω (1-0) όταν ανακοινώθηκε στο ΟΑΚΑ η ενδεκάδα των γηπεδούχων υπήρχε ο αριθμός 37 με το όνομα Σωτήρης Νίνης, οι περισσότεροι φίλαθλοι στις εξέδρες κοιτούσαν δεξιά και αριστερά μήπως μάθουν ποιος είναι αυτός ο Νίνης! Ο νεαρός μέσος σε ηλικία 16 ετών και 9 μηνών άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην πρώτη του εμφάνιση με το τριφύλλι στο στήθος.

Είκοσι μέρες μετά πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό, απέναντι στον Πανιώνιο στο Ολυμπιακό Στάδιο και έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει σκοράρει με την ομάδα του Παναθηναϊκού. Πέτυχε το ρεκόρ σε ηλικία 16 ετών, 9 μηνών και 24 ημερών. Μάλιστα, έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που βάζει γκολ στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής μετά τον Θωμά Μαύρο. Τα ρεκόρ συνεχίστηκαν αφού στις 18 Φεβρουαρίου του 2007 έγινε και ο νεότερος παίκτης που έχει σκοράρει σε ντέρμπι, βάζοντας γκολ στον θρίαμβο επί της ΑΕΚ (4-1)!

Ο νέος Σαραβάκος και η αναπροσαρμογή!

Μέσα σε τέσσερις μήνες έπαιξε σε 21 ματς, και πέτυχε τρία γκολ. Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου ψηφίστηκε καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής, από τους συναδέλφους του στον ΠΣΑΠ. Ήδη έχει γίνει είδωλο σε μεγάλους και μικρούς παρομοιάζοντας τον, με τον Δημήτρη Σαραβάκο. Άλλωστε, δεν τους χάλασε χατήρι αφού στην δεύτερη του σεζόν με τον Παναθηναϊκό επέλεξε να φοράει την πλάτη το νούμερο 7. Δηλαδή αυτό που είχε και ο «μικρός» στο τριφύλλι.

Τον Ιούλιο του 2007 ο Παναθηναϊκός καλεί τον Σωτήρη Νίνη για αναπροσαρμογή του συμβολαίου του. Το πρώτο του επαγγελματικό, που είχε υπογράψει τον Δεκέμβριο, έληγε το 2009, το καινούργιο με ελαφρώς αυξημένες αποδοχές θα λήγει το 2010. Η ρήτρα του είναι στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Επέμβαση στους κοιλιακούς

Το καλοκαίρι του 2007 έπαιξε με την Εθνική Νέων και ξεκίνησε προετοιμασία αργότερα από τους άλλους πράσινους. Κάτι που του στοίχισε στη συνέχεια καθώς ήταν ήδη καταβεβλημένος από τα συνεχή ματς. Στις αρχές Οκτωβρίου 2007 υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς (η διάγνωση είναι το σύνδρομο κοιλιακών - προσαγωγών) στη Γερμανία και αποφασίστηκε να παραμείνει εκτός γηπέδων για επτά εβδομάδες μέχρι να αποθεραπευτεί.

Κατά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν ο Ζοσέ Πεσέιρο, με τον Πορτογάλο να μην έχει τον Νίνη στα βασικά του πλάνα. Ο κόσμος θέλει να δει το «σπλάχνο» του Παναθηναϊκού να αγωνίζεται και ο Πεσέιρο αναφέρει συνεχώς πως δεν είναι έτοιμος.

Η εμπιστοσύνη του Τεν Κάτε και νέα αναπροσαρμογή

Μετά τον Ζοσέ Πεσέιρο, την τεχνική ηγεσία του τριφυλλιού ανέλαβε ο Χενκ Τεν Κάτε, με τον Ολλανδό προπονητή να υπολογίζει στις υπηρεσίες του ενηλικιωμένου, πλέον, Νίνη! Ο Τεν Κάτε έχρισε και αρχηγό τον νεαρό διεθνή άσο, ο οποίος ήθελε να δείξει και πάλι την αξία του. Τον Σεπτέμβριο του 2008 θα υπογράψει συμβόλαιο με απολαβές 250.000 ευρώ, τη στιγμή που το πρώτο του συμβόλαιο ήταν 2.000 ευρώ συν τα μπόνους!

Ο Ολλανδός πίστευε πολύ στον Σωτήρη Νίνη και για αυτό του έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις. Αλλωστε, οι έξοδοι την νύχτα και οι παρέες με μοντέλα άρχισαν να βγαίνουν στο προσκήνιο. Ο Τεν Κάτε σε μια προπόνηση στην Παιανία (μετά από ένα ματς με την Ξάνθη) είχε πει στον παίκτη του σε έντονο ύφος: «Το μόνο που σκέφτεσαι είναι να φτιάχνεις τις κάλτσες και τα μαλλιά σου. Σοβαρέψου»!

Αφιερωμένο στον Νιόπλια

Τον Δεκέμβριο του 2009, ο Τεν Κάτε έφυγε και το τριφύλλι ανέλαβε ο Νίκος Νιόπλιας με τον Κριστόφ Βαζέχα. Ο Νίνης γνώριζε πολύ καλά τον Ελληνα προπονητή αφού ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων. Αλλωστε, για αυτό το λόγο του αφιέρωσε και το πρώτο γκολ που πέτυχε.

Η καλύτερη εμφάνιση στο «Ολίμπικο»

Ο Σωτήρης Νίνης υπό την καθοδήγηση του Νιόπλια πραγματοποίησε και την καλύτερη του εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό τα σχεδόν έξι χρόνια που βρίσκεται στον σύλλογο. Ηταν τον Φεβρουάριο του 2010, όταν οι πράσινοι φιλοξενήθηκαν από την Ρόμα στο «Ολίμπικο» για το Europa League! Εκείνο το βράδυ στην Ιταλία πέτυχε ένα γκολ, έδωσε μια ασίστ και κέρδισε ένα πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Σισέ, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 3-2 και να προκρίνεται πανηγυρικά στους «16» της διοργάνωσης.

Ο Νίνης κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο με τον Παναθηναϊκό, ενώ και τη σεζόν 2010-11 ήταν από τους βασικούς πρωτεργάτες της πράσινης πορείας. Αλλωστε, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα πραγματοποιώντας 24 εμφανίσεις με τις 21 να ξεκινάει στην βασική ενδεκάδα.

Ο αδερφός Σισέ!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε από κοντά τον Σωτήρη Νίνη, χαρακτηρίζοντας τον αδερφό. Πλέον, είναι πιο κοντά από ποτέ να ξανά συναντηθούν αλλά αυτή τη φορά στην Ιταλία. Ο ένας στη Λάτσιο και ο άλλος στην Πάρμα. Μπορεί τη Ρώμη με την Πάρμα να χωρίζουν 467 χιλιόμετρα, όμως, η φιλία αποστάσεις δεν κοιτά!

Πρώτη και ίσως τελευταία με Κέρκυρα

Η καλή μέρα λένε φαίνεται από το πρωί, αλλά τη σεζόν που διανύουμε, δεν ισχύει για την περίπτωση του Νίνη. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού μπήκε ως αλλαγή στην πρεμιέρα της Super League με την Κέρκυρα (28 Αυγούστου 2011) στο νησί και πέτυχε και γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Αυτή ήταν η πρώτη του και, ίσως, η τελευταία εμφάνιση του με το τριφύλλι στο στήθος.

Ο 21χρονος διεθνής άσος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στην αναμέτρηση με το Ισραήλ στο Τελ Αβίβ στις 2 Σεπτεμβρίου και θα πρέπει να παραμείνει εκτός δράσης για πέντε μήνες! Ο Νίνης υπολογιζόταν να επιστρέψει το 2012 στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά όπως φαίνεται δεν θα είναι με την φανέλα του Παναθηναϊκού, λόγω των επαφών του με την Πάρμα.

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

ΣΕΖΟΝ

ΣΥΜ.

ΛΕΠΤΑ

ΒΑΣΙΚΟΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

2007-08

8

290

3

Πρωτάθλημα

2007-08

1

8

0

Ευρώπη

2008-09

22

1114

11

Πρωτάθλημα

2008-09

4

196

2

Ευρώπη

2009-10

26

1397

14

Πρωτάθλημα

2009-10

10

521

5

Ευρώπη

2009-10

4

235

3

Κύπελλο

2010-11

24

1647

21

Πρωτάθλημα

2010-11

3

111

1

Ευρώπη

2010-11

3

257

3

Κύπελλο

20011-12

2011-12

1

2

15

121

0

2

Πρωτάθλημα

Ευρώπη

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα