Ο Παναθηναϊκός του χειμώνα!

Ο Παναθηναϊκός του χειμώνα!

Γιώργος Βροντάκης
Ο Παναθηναϊκός του χειμώνα!

bet365

Ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με το ρεπορτάζ δύσκολα θα κάνει μεταγραφή τον Γενάρη και το gazzetta.gr αναλύει πως οι παίκτες που ήρθαν τον χειμώνα και «έπιασαν» είναι μετρημένοι στα δάχτυλα!

Η σφιχτή οικονομική πολιτική στον Παναθηναϊκό συνεχίζεται καθώς οι πράσινοι δεν έχουν λεφτά στα ταμεία τους και αν δεν έρθει χέρι βοηθείας από τους μετόχους, τότε πολύ δύσκολα θα προχωρήσουν σε ενίσχυση του ρόστερ την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Το τριφύλλι αναμένεται να πάρει μόνο δανεικό κάποιον ποδοσφαιριστή ή να μην κάνει καμία μεταγραφή. Αλλωστε αυτό έπραξε τόσο τον Ιανουάριο του 2010, όσο και παλαιότερα (2006). Πάντως, και πέρσι ο Παναθηναϊκός κινήθηκε σε ρηχά νερά αποκτώντας τον Στέφανο Κοτσόλη, λόγω άμεσης ανάγκης απόκτησης τερματοφύλακα, αλλά και το 2009, όπου πήρε τον Βαβζίνιακ.

Οι πράσινοι την τελευταία δεκαετία δεν σκορπούν λεφτά με την... σέσουλα τον Γενάρη, αφού μόλις δύο φορές έκαναν πολλές επενδύσεις. Το 2001 όπου απέκτησαν Ολισαντέμπε, Κουτελιέρη, Μπόατενγκ, Δασκαλάκη και Σεϊταρίδη, αλλά και το 2005 όπου στην Παιανία μετακόμισαν οι Βόουτερ, Χαραλαμπίδης, Γκέκας, Άντερσον και Ρουμπάκης!

Εχουν περάσει πάνω από τριάντα χρόνια που έγιναν για πρώτη φορά χειμερινές μεταγραφές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν τη σεζόν 1979-1980 όταν στις ομάδες της Α' Εθνικής δόθηκε η ευκαιρία για συμπληρωματικές κινήσεις κατά τη διάρκεια των Εορτών.

Ο Ρότσα, ο Βαζέχα και ο Μπορέλι!

Ο Παναθηναϊκός τότε απέκτησε τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο οποίος αγωνίστηκε ως Ελληνας με το όνομα Μπουμπλής, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε παρατυπία, και το ελληνικό όνομα αφαιρέθηκε και συνέχισε να αγωνίζεται ως ξένος.

Ως γνωστόν, ο Ρότσα ήταν από τις χειμερινές μεταγραφές που... έπιασαν και γράφτηκαν στην ιστορία για τους πράσινους. Εκτός από τον Αργεντινό μέσο που βοήθησε όσο λίγοι το τριφύλλι για να πάρει τίτλους, ήταν ο Κριστόφ Βαζέχα. Ο Πολωνός επιθετικός ήρθε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 1989, ενώ δύο χρόνια αργότερα ελληνικό έδαφος πάτησε και ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι.

«Χειμερινοί» Ολισαντέμπε, Γιούρκας, Εκι και Λουκάς

Πρόκειται για δύο μεταγραφές που άλλαξαν την ιστορία του Παναθηναϊκού χαρίζοντας τίτλους και ευρωπαϊκές διακρίσεις στο τριφύλλι. Τα τελευταία χρόνια οι ενισχύσεις του Ιανουαρίου που έχουν «μείνει» στους πράσινους είναι ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης το 2001, ο Εκι Γκονζάλες και ο Λουκάς Βύντρα το 2004!

Στο νυν ρόστερ του Παναθηναϊκού υπάρχουν ο Νίκος Σπυρόπουλος και ο Αντώνης Πετρόπουλος που είχαν πάει στην Παιανία τον Γενάρη του 2008.

ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

2001

Ολισαντέμπε, Κουτελιέρης, Μπόατενγκ, Δασκαλάκης, Σεϊταρίδης

2002

Πίτσος, Γιάρνι

2003

Γήττας

2004

Γκονζάλες, Ντεμπά, Κώτσιος, Βύντρα

2005

Βόουτερ, Χαραλαμπίδης, Γκέκας, Άντερσον, Ρουμπάκης

2006

-

2007

Τσίγκας

2008

Σπυρόπουλος, Πετρόπουλος, Πόστιγκα, Μανούτσο

2009

Βαβζίνιακ

2010

-

2011

Κοτσόλης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα