«Καλός ο Μπόλονι, αλλά για λίγο!»

«Καλός ο Μπόλονι, αλλά για λίγο!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Καλός ο Μπόλονι, αλλά για λίγο!»

bet365

Ο Βέλγος δημοσιογράφος, Λικ Ματόν, που έζησε από κοντά τον Ρουμάνο τεχνικό στη διάρκεια της θητείας του στην Σταντάρ Λιέγης, περιγράφει στο gazzetta.gr το προφίλ του μέσα κι έξω από το γήπεδο.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του 58χρονου προπονητή του ΠΑΟΚ περί δελεαστικής πρότασης από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον αθλητικό συντάκτη, Λικ Ματον, που σχολιάζει τους αγώνες των βελγικών ομάδων στο Champions League για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού RTL και παρουσιάζει καθημερινή αθλητική εκπομπή. Η γνωριμία μας κρατάει από το φθινόπωρο του 2009, όταν η Σταντάρ Λιέγης επισκέφτηκε το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και από τότε μας είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τις ικανότητες του Ρουμάνου τεχνικού...

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Ουντινέζε πληρώνει 2.75 στην sportingbet.gr


«Έδειξε χαρακτήρα!»

«Στο Βέλγιο, τον Λάζλο τον γνωρίσαμε το 1987 όταν και έπαιξε για έναν χρόνο στη Ρασίνγκ Βρυξελλών, που πλέον δεν υφίσταται σαν σύλλογος. Ήταν ένας εξαιρετικά οξυδερκής ποδοσφαιριστής, που με το ταλέντο του και τα προσόντα του, “γέμιζε” τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Σχεδόν είκοσι χρόνια αργότερα, το 2008, ο τότε τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ντομινίκ Ντ' Ονόφριο τον προσέλαβε για να αντικαταστήσει τον Μισέλ Πρεντόμ, που είχε μόλις κατακτήσει το πρωτάθλημα με την Σταντάρ. Αρχικά, η επιλογή αυτή δε φαινόταν ορθολογιστική, αλλά παρά τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League (σ.σ.: από τη Λίβερπουλ), ο Ρουμάνος τεχνικός απέδειξε ότι είχε τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα αλλά κυρίως τις ικανότητες να διαχειριστεί την κατάσταση και να διατηρήσει τον σύλλογο σε τροχιά επιτυχιών...», μας είπε αρχικά ο έμπειρος Βέλγος συνάδελφος και συνέχισε:


Τα συν και τα πλην του

«Διακρίνει με μεγάλη ευχέρεια τι μπορεί να προσφέρει ο κάθε ποδοσφαιριστής και έχει την ικανότητα να παίρνει το μάξιμουμ από τον καθένα. Είναι μεθοδικός, αναλύει πολύ αποτελεσματικά και εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της ομάδας και γνωρίζει καλά πως πρέπει να μιλήσει στην ψυχή των παικτών του και να τους δώσει κίνητρα για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Στηρίζει πολλά στην ψυχική και πνευματική επαφή με τους ποδοσφαιριστές του, είναι πολύ απαιτητικός και ζητάει άμεσα αποτελέσματα, ενώ δεν διστάζει να “προσφέρει” προνομιακή μεταχείριση στα “αστέρια” της ομάδας και αυτός ήταν και ο λόγος που έφυγε από τη Σταντάρ...», υπερθεμάτισε ο τηλεσχολιαστής του RTL, προχωρώντας και σε περισσότερες λεπτομέρειες...


Η εύνοια σε Μποκανί και Γιοβάνοβιτς!

«Την πρώτη του χρονιά (σ.σ.: 2008-2009) όταν και οδήγησε την ομάδα στο δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, όλα ήταν καλά και δεν υπήρχαν γκρίνιες και προβλήματα, παρ' ότι στο εσωτερικό του συλλόγου, ήταν κοινό μυστικό ότι ο Μποκανί και ο Γιοβάνοβιτς ήταν τα αγαπημένα του παιδιά και τύγχαναν ιδιαίτερης μεταχείρισης. Τη δεύτερη χρονιά, όμως, που λόγω των “διπλών” υποχρεώσεων σε Champions League και Europa League, η Σταντάρ δεν είχε την ανάλογη πορεία στο βελγικό πρωτάθλημα, στα αποδυτήρια ξέσπασε «πόλεμος»! Οι παίκτες άρχισαν να παραπονιούνται έντονα ότι οι εν λόγω συμπαίκτες τους, αγωνίζονταν σαν βασικοί, χωρίς να προπονούνται όλες τις ημέρες και όταν πλέον τα παράπονά τους έφτασαν στις εφημερίδες, τότε ο Ντ' Ονόφριο – που ήθελε να τους πουλήσει ακριβά σε συλλόγους του εξωτερικού – αναγκάστηκε να λύσει τη συνεργασία με τον Λάζλο Μπόλονι...», μας αποκάλυψε ο Βέλγος δημοσιογράφος και συμπλήρωσε:


Το συμπέρασμα

«Σε γενικές γραμμές πρόκειται για έναν έμπειρο, ικανό και και αποτελεσματικό τεχνικό που δεν του αρέσει να μιλάει πολύ στον Τύπο, αλλά όταν το κάνει έχει πολύ χιούμορ. Είναι ένας προπονητής που ξέρει να στήνει ομάδες και να να φέρνει γρήγορα αποτελέσματα, αλλά επειδή είναι πολύ απαιτητικός και δεν έχει πολύ υπομονή, δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα και γι' αυτό άλλωστε τα τελευταία 5 χρόνια, δεν έχει στεριώσει σε πάγκο για περισσότερο από ενάμιση χρόνο! Δεν ξέρει τι θα γίνει στη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, πάντως η πολύ καλή πορεία του στο Europa League με την ελληνική ομάδα, μόνο έκπληξη δεν μου προκαλεί. Όσον αφορά την υπόθεση με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, δεν μου είναι “ξένη”, γιατί από την εποχή που ήταν στην Σταντάρ συζητούσε με ομάδες Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Γενικά, μου δίνει την εντύπωση ότι στις αποφάσεις του, υπολογίζει πολύ το οικονομικό κομμάτι. Δε νομίζω ότι κάποιος προπονητής μπορεί να πάει εκεί... κάτω για τίποτε άλλο πέρα από τα χρήματα...», κατέληξε ο Βέλγος αθλητικός συντάκτης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα