Ο ηγέτης και αρχηγός «Κάτσο» (vids)

Ο ηγέτης και αρχηγός «Κάτσο» (vids)

Γιώργος Βροντάκης
Ο ηγέτης και αρχηγός «Κάτσο» (vids)

bet365

Ολα τα είχε η χθεσινή μέρα για τον Κώστα Κατσουράνη. 100 συμμετοχές με την πράσινη φανέλα, γκολ και περιβραχιόνιο!Δείτε στο gazzetta.gr τις καλύτερες στιγμές του «Κάτσο» με τον Παναθηναϊκό!

Ο Κώστας Κατσουράνης διανύει τον τρίτο χρόνο της θητείας του στον Παναθηναϊκό, αφού τη σεζόν 2009-10 αποφάσισε να αφήσει την Πορτογαλία και την Μπενφίκα για να είναι κοντά στην οικογένεια του, την γυναίκα του και το νεογέννητο παιδί του.

Η επιστροφή στην Ελλάδα

Από τη Λισσαβόνα δεν υπήρχε απευθείας πτήση για την Ελλάδα και παρά τα παρακάλια των αετών και του Ρούι Κόστα, ο «Κατσούρ» ήθελε απεγνωσμένα να επιστρέψει στη Super League. Ο Νικόλας Πατέρας που ήταν τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού έδωσε την ευκαιρία στον Ελληνα αμυντικό μέσο να φορέσει την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.

Παναθηναϊκός από μικρός

Την 1η Ιουλίου του 2009, ο Κατσουράνης έγινε και επίσημα μέλος της πράσινης οικογένειας υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Μάλιστα, ο διεθνής μέσος δήλωσε πως ήταν Παναθηναϊκός από μικρό παιδί. Ο «Κάτσο» μπήκε κατευθείαν στο κλίμα του Παναθηναϊκού και σκόραρε άμεσα, κόντρα στη Σπάρτα Πράγας για το Τσάμπιονς Λιγκ (4 Αυγούστου 2009), ενώ για το πρωτάθλημα άνοιξε λογαριασμό μόλις στη 2η αγωνιστική απέναντι στην Σκόντα Ξάνθη.

Αρχηγός και 100άρης

Ο Κώστας Κατσουράνης απέναντι στον Πανιώνιο φόρεσε το περιβραχιόνιο, λόγω της απουσίας από την ενδεκάδα του Σαριέγκι, έφτασε τις 100 συμμετοχές και τα 19 γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο διεθνής μέσος μετρά 70 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα με 17 γκολ, 22 συμμετοχές στα Κύπελλα Ευρώπης με δύο γκολ και 8 στο Κύπελλο Ελλάδος, χωρίς να έχει σκοράρει στο θεσμό.

Ποδαρικό με νταμπλ

Η πρώτη χρονιά του Κατσουράνη στον Παναθηναϊκό ήταν εκπληκτική, αφού τελείωσε τη σεζόν έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος. Ο Κατσούρ ήταν από τους βασικά γρανάζια της πράσινης μηχανής καθώς αν και αμυντικός μέσος, σκόραρε οχτώ φορές, ενώ μοίρασε και τέσσερα τέρματα.

Ο διεθνής άσος ήταν και από τους ακρογωνιαίους λίθους της εκπληκτικής πορείας στην Ευρώπη την ίδια σεζόν με τον Παναθηναϊκό να αποκλείει την Ρόμα με δύο νίκες και να μένει εκτός από την φάση των 16 του Europa League, από τη Σταντάρ Λιέγης. Ομως, οι δύο επόμενες χρονιές στην Ευρώπη δεν ήταν και οι καλύτερες για το τριφύλλι.

Κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη...

Στην δεύτερη του χρονιά, ο Κατσουράνης συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, αν και πολλοί τον κατηγορούν ως αδιάφορο και περιπατητή, σημειώνοντας έξι γκολ στη Super League και μοιράζοντας άλλες τόσες ασίστ. Πάντως, η φάση που σημάδεψε όλο το πρωτάθλημα ήταν το οφσάιντ στο Καραϊσκάκης. Στο ντέρμπι που έκρινε τον τίτλο, ο Κατσούρ σκόραρε όμως ο Τρύφωνας το ακύρωσε ως οφσάιντ. Ο μέσος του Παναθηναϊκού έχει ατάκα σε μπλουζάκι (Κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη) αλλά και γκρουπ στο facebook!

Ηγέτης και προφητικός...

Φέτος, ο Κατσουράνης δεν άλλαξε συνήθειες και σε 10 ματς για το πρωτάθλημα έχει ήδη σκοράρει τρις και έχει μοιράσει και δύο γκολ στους συμπαίκτες του. Πάντως, ο Ελληνας μέσος το είχε πει από το καλοκαίρι στο Ιβερντον πως με τον Παναθηναϊκό θα τρίβετε τα μάτια σας, βγαίνοντας για άλλη μια φορά αληθινός και προφητικός!

Ο ΚΑΤΣΟΥΡ ΣΤΗ SUPER LEAGUE

ΣΕΖΟΝ

ΜΑΤΣ

ΓΚΟΛ

ΑΣΙΣΤ

2009-10

28

8

4

2010-11

32

6

6

2011-12

10

3

2

Δείτε παρακάτω video με την παρουσία του Κώστα Κατσουράνη στον Παναθηναϊκό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα