«Ζει σε έναν δικό του κόσμο ο Κατίδης»

«Ζει σε έναν δικό του κόσμο ο Κατίδης»

Gazzetta team
«Ζει σε έναν δικό του κόσμο ο Κατίδης»

bet365

Στον κόσμο του ζει ο Κατίδης σύμφωνα με τον Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος μιλώντας στους συμπατριώτες του τόνισε ότι θεωρεί άδικη την ποδοσφαιρική εξόντωση του παίκτη του.

Ο Γερμανός τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε στον Τύπο της χώρας του για τον ναζιστικό χαιρετισμό του 20χρονου παίκτη κάνοντας λόγο για γενικότερη προβληματική συμπεριφορά. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η κίνησή του δεν είχε πολιτικό υπόβαθρο και πως διαφωνεί με τη εξόντωσή του.


-Ένας παίκτης της ομάδας σας, ο Γιώργος Κατίδης, έκανε μετά το γκολ που πέτυχε έναν ναζιστικό χαιρετισμό. Τι τον έπιασε;

«Δεν το είδα στην διάρκεια του αγώνα, ήταν εκτός του οπτικού μου πεδίου. Μου το είπε ένας συνεργάτης μου και ένιωσα αποτροπιασμό και σοκ. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως έκανε τέτοια βλακεία».

-Είχε αυτή η χειρονομία ένα ακροδεξιό υπόβαθρο;

«Τον υποστήριξα γιατί πιστεύω πως δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο. Βρίσκω αυτό που έγινε παρατραβηγμένο. Η ομάδα μας έχει αντιφασιστική ιδεολογία και ο κόσμος είναι πολύ ένθερμος σε αυτή τη στάση. Οι οργανωμένοι οπαδοί μας, η Original, έχουν εντελώς αντιφασιστική νοοτροπία, είναι μία στάση ζωής γι’ αυτούς».

-Μήπως δεν το σκέφτηκε ο Κατίδης;

«Ο Γιώργος έχει κάνει ήδη πάρα πολλά λάθη, ζει εξ ολοκλήρου σε έναν δικό του κόσμο. Είχε δύσκολα παιδικά χρόνια. Ήδη είχε επιδείξει συμπεριφορά ασεβή και αλαζονική. Όμως τέτοιο πράγμα δεν είχε ξανασυμβεί. Αυτή η χειρονομία ήταν το αποκορύφωμα. Ήταν μία εντελώς ανόητη και ανώριμη πράξη. Και τώρα το πληρώνει ακριβά».

-Έχει η Ελλάδα πρόβλημα με την ακροδεξιά;

«Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα εδώ. Η ακροδεξιά πήρε πολλές ψήφους στις τελευταίες εκλογές. Η πολιτική έχει αποτύχει κι εδώ, όπως και παντού στην Ευρώπη. Όμως με το να πέφτει όλος ο κόσμος πάνω σε έναν νέο, χάνει την ουσία και προσπερνάει τα πραγματικά προβλήματα.

-Πώς αντιδράσατε μετά τον αγώνα;

«Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα αυτό ήταν σχεδόν το μοναδικό θέμα. Δεν φέρει η ΑΕΚ ευθύνη και δεν χάνει κάτι από ποδοσφαιρικής άποψης επειδή ένας παίκτης της μπορεί να έχει ακροδεξιές τάσεις ή να κάνει τέτοιες χειρονομίες. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

-Έχει μέλλον στην ΑΕΚ ο Κατίδης;

«Νομίζω πως το θέμα έκλεισε εδώ γι’ αυτόν. Η τάση που υπάρχει είναι να τιμωρηθεί για κάποιες εβδομάδες και το καλοκαίρι πιθανότατα θα πρέπει να βρει νέα ομάδα».

-Ο παίκτης ήδη τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό από όλες τις εθνικές ομάδες. Θεωρείτε σωστό αυτό;

«Το παιδί έπρεπε να πάρει ένα καλό μάθημα, αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα είναι υπερβολικό. Σίγουρα η συμπεριφορά του ήταν μία προσβολή στα θύματα του εθνοσοσιαλισμού, αλλά νομίζω πως δεν το έκανε επίτηδες».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα