Έτσι ανέβηκαν

Gazzetta team
Έτσι ανέβηκαν

bet365

Η συμφωνία για την υπόθεση των Ηρακλή, Ολ.Βόλου και Καβάλα έκλεισε στο ματς της Εθνικής, σε σύσκεψη που είχαν σε σουίτα στο «Γ.Καραϊσκάκης» άνθρωποι της ΕΠΟ και της Κυβέρνησης.

Η απόφαση για την τοποθέτηση του Ηρακλή, του Ολυμπιακού Βόλου, και της Καβάλας στην Football League πάρθηκε σε σύσκεψη που έγινε σε σουίτα του γηπέδου Καραϊσκάκη μετά από τον αγώνα της Εθνικής με την Λιθουανία.

Εκεί ήταν παρόντες μέλη τα κυβέρνησης, άνθρωποι του ποδοσφαίρου και από την ΕΠΟ οι Πιλάβιος και Σαρρής. Τα μέλη της συνάντησης συμφώνησαν και την επόμενη μέρα οι εξελίξεις ήταν συντονισμένες.

Το Δ.Σ της ΕΠΟ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από την Football League την τοποθέτηση των ομάδων στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, και με επιστολή η Ομοσπονδία ανέφερε ότι αυτές οι ομάδες τιμωρήθηκαν από κρατικά όργανα κάτι που αντίκειται στο καταστατικό της.

Ωστόσο στην περίπτωση του Ηρακλή δεν συνέβη κάτι τέτοιο, παρά τα όσα ισχυρίζεται η ΕΠΟ, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποβιβάστηκε από την Σούπερ Λίγκα στην Football League 2 για τρεις διαφορετικούς λόγους (αδειοδότηση, πλαστογραφία, προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια) έπειτα από απόφαση οργάνων της ίδιας της ΕΠΟ και όχι του κράτους.

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε το ΔΣ της Ένωσης Football League- Football League 2 όπου σε φορτισμένη ατμόσφαιρα και με το πρόεδρο, Σπύρο Καλογιάννη, συνεδρίασε και με την μειοψηφία των Νίκης Βολου, ΑΕΛ, Απόλλων Σμύρνης και Παναχαϊκής πέρασε η απόφαση για την επιστροφή των τριών.

Το deal ολοκληρώθηκε με την σύσταση πενταμελούς επιτροπής αποτελούμενη από τον πρόεδρο Σπύρο Καλογιάννη, τον Α’ αντιπρόεδρο Στέλιο Σφακιανάκη, και τους Σαλευρή (Καλλιθέα), Σάμιο (Δόξα Δράμας) και Ράλλη (Εργοτέλη) που πήγαν στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.

Έτσι, αποφασίστηκε ότι την επόμενη σεζόν θα ανέβουν τέσσερις ομάδες στη Σούπερ Λιγκ και θα υποβιβαστούν στην Football League δύο. Επιπλέον, θα αυξηθεί η χορηγία του ΟΠΑΠ κατά 30% καθώς και η χρηματοδότηση από την Σούπερ Λίγκα κατά 3,6 εκ. ευρώ. Επίσης τέθηκαν και μια σειρά άλλων ζητημάτων (διαιτησία, ΟΠΑΠ, στοίχημα).

Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την Σουπερ Λίγκα να συνεδριάζει και να αποφασίζει, ότι παρότι έχει αρχίσει το πρωτάθλημα, πρέπει να αλλάξουν οι όροι διεξαγωγής, να πέσουν δύο ομάδες και να ανέβουν τέσσερις αντί για τρεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα