Προπονητές... αστραπή!

Γιώργος Βροντάκης
Προπονητές... αστραπή!

bet365

Ο Γιουσέιν Μπολτ θα ζήλευε τους προπονητές της Super League που απολύονται αστραπιαία Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις πιο γρήγορες απομακρύνσεις από ελληνικούς πάγκους.

Ο Τζαμαϊκανός είναι ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά πάνε να του κλέψουν την δόξα οι πρόεδροι των ελληνικών συλλόγων που δεν προφταίνουν να αλλάζουν προπονητές. Σίγουρα, οι τεχνικοί θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και σαν τα πουκάμισα με το πρώτο θύμα της νέας σεζόν να είναι ο Μάκη Χάβος, ο οποίος απολύθηκε από τη Βέροια μετά από μόλις δύο αγωνιστικές. Πάντως, το ρεκόρ το κατέχει άλλος.

Το 80% δεν μένουν σε ελληνικό πάγκο

Μια περσινή έκθεση της ΟΥΕΦΑ ανέφερε πως το 80% των προπονητών των ομάδων της Σούπερ Λιγκ δεν μένουν στους πάγκους τους περισσότερο από έναν χρόνο και δεν έχει και άδικο. Άλλωστε τα όργανα ξεκίνησαν νωρίς – νωρίς και φέτος καθώς δεν πρόλαβε να μπει καλά – καλά ο Σεπτέμβριος και ήδη υπάρχει μια απόλυση!

Το ρεκόρ του Αλέφαντου

Το ρεκόρ της πιο γρήγορης απόλυση προπονητή κατέχει ο Νίκος Αλέφαντος, που κατάφερε μέσα σε τρεις ώρες να προσληφθεί και να απολυθεί από τον Φωστήρα, τον Σεπτέμβρη του 2002.

Φαινόμενο ο Μπερέτα

Ο Μάριο Μπερέτα κάθισε στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ μόλις 38 ημέρες, χωρίς να δώσει επίσημο παιχνίδι με τον σύλλογο της Τούμπας, παρά μόνο φιλικά. Ο Ιταλός προπονητής ανακοινώθηκε από τον «δικέφαλο» στις 14 Ιουνίου του 2010 και απολύθηκε στις 22 Ιουλίου του ίδιου έτους.

Ο Μπερέτα απολύθηκε για κάποια πειράματα που έκανε ενόψει των ευρωπαϊκών ματς του ΠΑΟΚ, αλλά και για τις κακές σχέσεις που είχε με παίκτες και κυρίως τον Πάμπλο Γκαρσία. Μια μέρα μετά (23 Ιουλίου) ανέλαβε ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος απομακρύνθηκε στις 17 Οκτωβρίου.

Άντεξαν μια αγωνιστική

Πριν προλάβουν να δείξουν τα πρώτα τους δείγματα πολλοί προπονητές απολύθηκαν από τις ομάδες τους στο πρώτο τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Ο πρώτος ήταν ο Χρήστος Αρχοντίδης το 1999 στον Απόλλωνα Αθηνών, όμως, τη νέα χιλιετία τον... παραδειγματίστηκαν πολλοί τεχνικοί.

Το 2007 προπονητής του ΠΑΟΚ ξεκίνησε ο Γιώργος Παράσχος, αλλά δεν πρόλαβε να κάτσει για πολύ στον ασπρόμαυρο πάγκο. Την πρώτη αγωνιστική και συγκεκριμένα την Σεπτεμβρίου μετά την ήττα στην Ξάνθη με 1-0 εγκατέλειψε τον πάγκο της ομάδας, δίνοντας τη θέση του στον Φερνάντο Σάντος.

Για ένα ματς στην τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού έκατσε και ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου το 2009. Το κλίμα για τον Ρουμάνο ήταν βαρύ από την προετοιμασία κιόλας, καθώς υπήρξε διαφορά φιλοσοφίας με την διοίκηση η οποία ήταν αντίθετη στον υπερβολικό αριθμό παικτών που αποκτήθηκαν, φθάνοντας τους 17. Η ήττα στην πρεμιέρα από τον Ηρακλή έσπασε το γυαλί και αντικαταστάτης του Ντουμιτρέσκου ήταν ο Αλμπέρ Καρτιέ.

Οι... δίμηνοι!

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2009 και μετά την δεύτερη αγωνιστική, λύθηκε το συμβόλαιο του Βολφγκανγκ Βολφ με τη Σκόντα Ξάνθη καθώς όπως ανακοίνωσε η ακριτική ΠΑΕ, ο Γερμανός προπονητής ζήτησε να αποδεσμευτεί από τα καθήκοντά του για οικογενειακούς λόγους, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Στα Πηγάδια την αλλαγή προπονητών την έχουν σαν τα... πουκάμισα. Το 2010, ο Γιώργος Παράσχος άντεξε για 48 ημέρες καθώς ο Μακεδόνας τεχνικός αποχαιρέτησε τους Ακρίτες μετά το 3-0 από τη Λάρισα στις 7 Νοεμβρίου.

Το 2010, ο Πανιώνιος ήταν κοντά στον υποβιβασμό έχοντας στον πάγκο του τον Μίκαελ Στόρε. Ο 35χρονος τεχνικός κάθισε στον πάγκο των «κυανέρυθρων» για δυο ματς και στις 8 Νοεμβρίου αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Παράσχο.

Από παλιά ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αλλάζει αρκετά συχνά τους προπονητές του με τον Αγγελο Αναστασιάδη να αποχωρεί μετά από δύο ματς τη σεζόν 2004-05. Η συνεργασία του λύθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου μετά την ήττα από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με 2-0 με τον Ρολφ Φρίγκερ να αναλαμβάνει.

Τη σεζόν 2005-06, ο Νίκος Καραγεωργίου πήρε το δρόμο του... Αγγελου Αναστασιάδη καθώς και αυτός έκατσε μόλις για δύο αναμετρήσεις στον ασπρόμαυρο πάγκο. Μόλις τη δεύτερη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος στην Τούμπα 2-2 με τον Ατρόμητο και τη θέση του Καραγεωργίου πήρε Γιώργος Κωστίκος.

Ο Ολυμπιακός και οι προπονητές

Τη σεζόν 2002-2003 ο Ολυμπιακός αλλάζει τους προπονητές σαν να είναι πουκάμισα. Ο Γιάννης Κόλλιας γράφτηκε στην ιστορία των πιο... γρήγορων προπονητών αφού έμεινε λιγότερο από μήνα στους «ερυθρόλευκους».

Τον Σεπτέμβριο του 2009, ο Τιμούρ Κετσπάγια αποτέλεσε παρελθόν από τον Ολυμπιακό καθώς μόλις στην δεύτερη αγωνιστική ανακοινώθηκε η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Προσωρινά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία το Μπάντοβιτς και στη συνέχεια ο Ζίκο.

Σύντομη ήταν και η θητεία του Εβαλντ Λίνεν στον πάγκο του Ολυμπιακού καθώς άντεξε για 52 ημέρες. Ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε επιλέξει τον προπονητή των Πειραιωτών όμως στη συνέχεια ανέλαβε τους ερυθρόλευκους ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο Γερμανός προπονητής στις 6 Αυγούστου του 2010 άκουσε την απόλυση του από το νέο πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Πράσινη... προϊστορία με τεχνικούς

Ομως... θέμα με τους προπονητές δεν έχει μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και ο Παναθηναϊκός. Το 2003 προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν ο Φερνάντο Σάντος, αλλά για σύντομο χρονικό διάστημα λόγω του κακού ξεκινήματος (τρεις ήττες στα τρία πρώτα ματς). Ο Σέρχιο Μαρκαριάν ήταν ο αντικαταστάτης του.

Τον Φεβρουάριο του 2005, ο Τότης Φυλακούρης είχε αναλάβει και χρέη υπηρεσιακού προπονητή αντικαθιστώντας τον Ζντένεκ Σκάζνι και πέτυχε δύο νίκες. Μια σε Ελλάδα (5-1 την Καλαμαριά στη Λεωφόρο) και μια στην Ευρώπη (1-0 τη Σεβίλλη στην Αθήνα).

Το 2007 ο Παναθηναϊκός έδωσε τα ηνία στον Χανς Μπάκε, αλλά ο Σουηδός έφυγε... τρέχοντας από το τριφύλλι. Την πρώτη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος νίκησε εκτός έδρας το Αιγάλεω με 4-1, αλλά δύο ματς μετά αποχαιρέτησε καθώς το τριφύλλι ήταν κάκιστο. Τη... σκυτάλη πήρε ο Γιάσμινκο Βέλιτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα