«Κούρεμα» 44,7 % η Σούπερ Λιγκ!

Gazzetta team
«Κούρεμα» 44,7 % η Σούπερ Λιγκ!

bet365

Σχεδόν στο μισό μείωσαν τα έξοδά τους οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ την φετινή σεζόν, αφού σε σχέση με πέρυσι θα δαπανήσουν 41,2 εκ. ευρώ λιγότερα, με... πρωταθλητή του «κουρέματος» τον Πανιώνιο.

Η μείωση στο μπάτζετ των ομάδων δεν αφορά στην λειτουργικά έξοδα αλλά μόνο στο κόστος των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών, όπως παρουσιάζονται στο θέμα της «Goal». Το... μαχαίρι μάλιστα αυτό σύμφωνα με το δημοσίευμα, φτάνει σχεδόν στο 45% και σίγουρα οι παράγοντες των ομάδων δείχνουν ότι συμμορφώθηκαν και με το... παραπάνω στις επιταγές των καιρών και την νέα τάξη πραγμάτων.

Συγκεκριμένα από τα 92.175.000 ευρώ που διατέθηκαν συνολικά την περσινή σεζόν, το ίδιο ποσό φέτος έκανε... ελεύθερη πτώση, στα 41.260.000 ευρώ, ήτοι 50.915.000 λιγότερα. Τα πρωτεία στην σχετική λίστα πηγαίνουν στον Πανιώνιο, ο οποίος μείωσε τα έξοδά του κατά 81,2%, με τον Άρη που ακολουθεί να έχει κάνει «ψαλίδι» ύψους 78,4%!

Παράλληλα μεγάλες μειώσεις έγιναν στην Ξάνθη (70%) και την ΑΕΚ (πάνω από 60%), ενώ κάπως πιο... ομαλή είναι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό, που «έριξε» τα έξοδά του κατά 30%. Βέβαια η μείωση αφορά μόνο στις 13 ομάδες της Σούπερ Λιγκ που βρίσκονταν και πέρυσι στην κατηγορία, καθώς εκ των πραγμάτων οι τρεις νεοφώτιστοι (Πλατανιάς, Πανθρακικός, Βέροια), δεν θα μπορούσαν να μην αυξήσουν το μπάτζετ τους, τόσο λόγω αγωνιστικών «αναγκών», όσο και για το ότι πλέον έχουν πολύ μεγαλύτερα έσοδα. Συνολικά πέρυσι οι τρεις ομάδες δαπάνησαν 1,9 εκ. ευρώ, ενώ φέτος «σκαρφάλωσαν» στα 3 εκ. ευρώ, μιλάμε δηλαδή για αύξηση 61%. «Πρωταθλητής» ο Πλατανιάς που έφτασε στο 100%!

Όσο για τους αριθμούς:

44,7% ...η ακριβής μέση τιμή για τις περικοπές των 13 ομάδων της Super League
-81,2%...το ποσοστό του πρωταθλητή στην περιστολή δαπανών Πανιώνιου
+61,1%...η μέση τιμή στις αυξήσεις των τριών νεοφώτιστων
+100%...το ποσοστό αύξησης δαπανών για συμβόλαια ποδοσφαιριστών και προπονητών του νεοφώτιστου Πλατανιά
3.000.000...τα χρήματα που θα διαθέσουν φέτος οι τρεις νεοφώτιστοι της Super League για τα συμβόλαιά τους
600.000...το χαμηλότερο μπάτζετ για συμβόλαια, με διδάξασα στην οικονομία την Κέρκυρα
18.000.000...το μεγαλύτερο φετινό μπάτζετ της Super League, με τον Ολυμπιακό να είναι με διαφορά ο πλέον καλοπληρωτής της κατηγορίας
50.915.000 ...τα χρήματα που θα δαπανηθούν φέτος από 13 ομάδες της Super League για συμβόλαια ποδοσφαιριστών και προπονητών
92.175.000 ...τα αντίστοιχα χρήματα που δαπανήθηκαν πέρυσι από 13 ομάδες της Super League».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα