Ο... παλιός είναι αλλιώς!

Φώτης Καρακούσης
Ο... παλιός είναι αλλιώς!

bet365

Τα πιτσιρίκια του Πανιωνίου πέρασαν από την Βέροια(1-0), έκαναν το «2 στα 2» με τον έμπειρο Κώστα Μενδρινό να «καθαρίζει», πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης!

Η μία, η Βέροια, παρότι έχασε στην πρεμιέρα από τον Ολυμπιακό εντός έδρας, έδειξε πως έχει μια πολύ καλή ομάδα, ικανή να καταφέρει να σωθεί και μάλιστα με άνεση. Ο άλλος, ο Πανιώνιος, κέρδισε μέσα στη Νέα Σμύρνη τον Άρη, αλλά φάνηκε πως λείπει ο μεγάλος παίκτης που θα πάρει από το χέρι τα πιτσιρίκια και θα τα οδηγήσει στις επιτυχίες.

Αυτός ο παίκτης υπάρχει, για την ακρίβεια υπάρχουν. Ο ένας βρίσκεται στον πάγκο και δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και ο άλλος αγωνίζεται και είναι ο Κώστας Μενδρινός. Με αυτούς τους δύο οδηγούς, οι «κυανέρυθροι» έκαναν το δύο στα δύο, καθώς μετά τον Άρη εντός έδρας, επικράτησαν με 1-0 της Βέροιας στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.

Οι μικροί του «Ελέ» φαίνεται πως μεγάλωσαν απότομα και με τον παλιό Μενδρινό να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ πηγαίνουν από επιτυχία σε επιτυχία και μετά την διακοπή του πρωταθλήματος θα υποδεχθούν τον ΟΦΗ με στόχο να κάνουν ακόμα καλύτερο το ξεκίνημά τους.

Η «βασίλισσα του βορρά» από την άλλη, δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που έπαιξε στην πρεμιέρα κόντρα στον Ολυμπιακό. Ήταν κακή, νευρική και δεν μπόρεσε να απειλήσει εκτός από μερικές εξαιρέσεις τον Πανιώνιο, γνωρίζοντας δίκαια την ήττα. Η ομάδα του Μάκη Χάβου, ίσως να πίστευε πως θα κέρδιζε και μάλιστα εύκολα, αλλά ο αντίπαλός της είχε άλλη γνώμη...

Ανούσιος έλεγχος για Βέροια

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας από το πρώτο μέρος. Ένα διάστημα στο οποίο η Βέροια είχε τον έλεγχο του αγώνα. Πίεσε, προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως έχασε και την μεγάλη ευκαιρία. Από την άλλη ο Πανιώνιος φάνηκε ξεκάθαρα πως κατέβηκε για να μην χάσει και να μην δεχτεί γκολ και θα λέγαμε πως το πέτυχε χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσει.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήταν στο 33' με τον Ιωάννου να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ, ενώ υπήρξαν και καλές στιγμές, όχι τόσο μεγάλες και για τις δύο ομάδες, με τον ρυθμό να είναι σχετικά γρήγορος.

Τεράστια ευκαιρία για Βέροια, γκολ για Πανιώνιο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πολύ καλύτερα και για τις δύο ομάδες. Η Βέροια βγήκε μπροστά να πιέσει και στο 49' έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Ολαϊτάν, ο οποίος μόνος απέναντι από τον Περιστερίδη έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Πριν προλάβουν καν να απογοητευτούν για την ευκαιρία που έχασαν, οι γηπεδούχοι δέχθηκαν γκολ. Στην αντεπίθεση οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Μενδρινό, ο οποίος με έξυπνο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-1.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ματς οι φιλοξενούμενοι είτε εύκολα είτε δύσκολα κράτησαν το μηδέν στην άμυνα πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη, την δεύτερή τους σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Man of the match: Πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Ο Κώστας Μενδρινός ήταν πολυτιμότερος παίκτης του ματς και για την συνολική του παρουσία, καθώς με την εμπειρία του βοήθησε πολύ και τους νέους συμπαίκτες του.

Αδύναμος κρίκος: Η έδρα. Είτε αυτό λέγεται κόσμος, που ουσιαστικά δεν ακούστηκε, είτε αγωνιστικός χώρος, η αλήθεια είναι πως η έδρα της Βέροιας ήταν σήμερα ο αδύναμος κρίκος για την ομάδα του Μάκη Χάβου.

Στο ύψος του: Χωρίς να χρειαστεί να κάνει την φοβερή απόκρουση, ο Περιστερίδης στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του, διώχνοντας τις όποιες φάσεις που δημιουργήθηκε μπροστά στην εστία του.

Η γκάφα: Ευκαιρία που δεν χάνεται έχασε ο Ολαϊτάν. Και το χειρότερο για την ομάδα του είναι πως στην αντεπίθεση ο Πανιώνιος έβαλε και το νικητήριο γκολ...

Το στραγάλι: Χωρίς λάθη η διαιτησία του Γιάχου, τον οποίο πήγε και το παιχνίδι, μιας και δεν υπήρξε και η αμφισβητούμενη φάση μπροστά στις δύο εστίες.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Βέροια κατέβηκε να παίξει με τις δάφνες της εμφάνισης κόντρα στον Ολυμπιακό εκεί όπου παρότι έχασε, είχε πολύ καλή παρουσία. Ο Πανιώνιος μπήκε στο ματς για να κρατήσει το μηδέν και στην αντεπίθεση αν του έβγαινε ένα γκολ, καλώς. Η «βασίλισσα του βορρά», έμεινε στο ματς με τους «ερυθρόλευκους» και οι «κυανέρυθροι» το εκμεταλλεύτηκαν κάνοντας το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα. Τόσο απλό...

Συνθέσεις ομάδων

Βέροια(Μάκης Χάβος): Καντιμοίρης, Σνάουτσνερ, Τόμας, Καλογέρης, Ζε Βιτόρ (59' Καλτσάς), Τζημογιάννης, Ιωάννου, Γεωργέας (66' Γεωργιάδης), Μπαργκάν, Ολαϊτάν, Μπελόν (77' Πέρεθ Μορένο)

Πανιώνιος(Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Ανδράλας, Κούρος (74' Κούρντι), Ρόβας, Γουνδουλάκης (61' Αυλωνίτης), Μενδρινός, Αραβίδης, Οκόγε (69' Ντούνης), Διαμαντάκος

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα