Το πρώτο πάρτι!

Νίκος Τσιώκος
Το πρώτο πάρτι!

bet365

Έγραψε ιστορία ο Πλατανιάς! Οι Κρητικοί πανηγύρισαν τη πρώτη τους νίκη στη Σούπερ Λιγκ, νικώντας 2-0 τον Πανθρακικό! Αναστασάκος, Μαραγκουδάκης οι σκόρερ.

Αμφότεροι με 4-2-3-1

Τόσο ο Γιάννης Χατζηνικολάου όσο και ο Σάββας Παντελίδης επέλεξαν το 4-2-3-1 για να παρατάξουν την ομάδα τους στον αγωνιστικό χώρο. Οι Κηπουρός, Ποτουρίδης, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Τζανής, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς, Ουκάρ, Ουντότζι, Μαραγκουδάκης, Αναστασάκος, ήταν αυτοί που προτίμησε ο τεχνικός του Πλατανιά. Από την πλευρά του, αυτός του Πανθρακικού ξεκίνησε τους Αντίλοβιτς, Βιγιαρέχο, Σερφά, Στάθη, Μουναφό, Μίνγκα, Λουσέρο, Σαρακατσάνος, Μπαϊκαρά, Κυβελίδη, Πρίττα.

Λίγες φάσεις, δυο γκολ ο Πλατανιάς

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με λίγες φάσεις, αλλά και δυο γκολ για τον Πλατανιά. Ο Πανθρακικός ήταν πιο κινητικός στα πρώτα λεπτά, όμως η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους, που μέχρι εκείνο το σημείο έκαναν αρκετά λάθη.

Ο Αναστασάκος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των αντιπάλων στο 19', έπειτα από την ωραία κάθετη πάσα του Ουντότζι, και πλάσαρε τον Αντίλοβιτς, ο οποίος απέκρουσε και παραχώρησε κόρνερ. Οι ακρίτες μόνο προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις και οι Χανιώτες προηγήθηκαν στο 30'. Ο Κάλαϊτζιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αναστασάκος σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους και δίχως αντίπαλο άνοιξε με κεφαλιά το σκορ.

Αυτό φαίνεται πως έδωσε... φτερά στον Πλατανιά, καθώς μειώθηκαν τα λάθη, ενώ πήρε και την κατοχή της μπάλας και έφτασε σε δεύτερο τέρμα στο 43'. Ο Ουντότζι έκανε το πλασέ, ο Αντίλοβιτς δεν απέκρουσε σωστά και ο Μαραγκουδάκης με μονοκόμματο σουτ δεν του άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Λίγα πράγματα, φωνάζει ο Πανθρακικός

Στην επανάληψη δεν έγιναν και πολλά, με τον Πλατανιά να ελέγχει το παιχνίδι και τον Πανθρακικό να προσπαθεί να πετύχει κάποιο γκολ. Οι Θρακιώτες το πέτυχαν στο 62', αλλά ο βοηθός Ελευθερίου υπέδειξε λανθασμένα τον Κοντογουλίδη σε θέση οφσάιντ.

Από εκεί κι έπειτα, μοναδικές αξιόλογες φάσεις ήταν το σουτ του Κάλαϊτζιτς στο 78' στην κίνηση, με τον Αντίλοβιτς να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια, και η κεφαλιά του Κυβελίδη στο 85', την οποία μπλόκαρε ο Κηπουρός. Έτσι, το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Πλατανιάς άνοιξε λογαριασμό στη Σούπερ Λιγκ.

Man of the match: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Κάλαϊτζιτς. Από τα δικά του πόδια ήρθε το πρώτο γκολ, ενώ μοίραζε συνεχώς πάσες προς τους συμπαίκτες του.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του Πανθρακικού. Σε αμφότερα τα γκολ του Πλατανιά ολιγωρεί, ενώ στο δεύτερο γκολ φέρει ευθύνη και ο Αντίλοβιτς, ο οποίος δεν απέκρουσε σωστά το πλασέ του Ουντότζι, με συνέπεια ο Μαραγκουδάκης να πάρει το... ριμπάουντ.

Στο ύψος του: Τόσο ο Ηλίας Αναστασάκος, ο οποίος πέτυχε το γκολ, είχε άλλη μια ευκαιρία για δεύτερο τέρμα και μοίρασε επίσης παιχνίδι, όσο και ο Μαραγκουδάκης, που σημείωσε το δεύτερο τέρμα.

Η γκάφα: Την έκανε ο Αντίλοβιτς στο δεύτερο γκολ του Πλατανιά. Λάθος απόκρουση στο πλασέ του Ουντότζι, ενώ στη συνέχεια δεν μπορούσε να αντιδράσει στο μονοκόμματο σουτ του Μαραγκουδάκη.

Το στραγάλι: Δεν είχε δύσκολες φάσεις ο Λαμπρόπουλος και δεν έκανε το λάθος. Όμως, οι βοηθοί του τα έκαναν... σμπαράλια. Πολλές λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ από τη Χρύσα Κουρομπύλια στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο ο Φλώριος Ελευθερίου ακύρωσε για τον ίδιο λόγο το γκολ του Πανθρακικού και πάλι λανθασμένα.

Το ταμείο του Gazzetta: Ματς, το οποίο θα μπορούσε να λήξει ακόμα και 0-0! Λίγες φάσεις, με τις δυο ομάδες να κάνουν πάρα πολλά λάθη. Ωστόσο, ο Πλατανιάς εμφανίστηκε πιο ουσιαστικός και πέτυχε την πρώτη του νίκη στη Σούπερ Λιγκ, καθώς και τα πρώτα του γκολ.

Συνθέσεις ομάδων

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Ποτουρίδης, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Τζανής, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (82' Μιρτσέτα), Ουκάρ (60' Γκονζάλες), Ουντότζι (88' Παληγεώργος), Μαραγκουδάκης, Αναστασάκος.

Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Αντίλοβιτς, Βιγιαρέχο, Σερφά, Στάθης, Μουναφό, Μίνγκα (46' Κοντογουλίδης), Λουσέρο, Σαρακατσάνος, Μπαϊκαρά, Κυβελίδης, Πρίττας (58' Μιχαλόπουλος, 71' Γωνιάδης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα