«Κυανέρυθρη» νίκη και... ροντέο!

Νίκος Τσιώκος
«Κυανέρυθρη» νίκη και... ροντέο!

bet365

Μέχρι το 81' όλα στη Νέα Σμύρνη πήγαιναν μια χαρά με τον Πανιώνιο να προηγείται με 1-0 του Άρη. Οι «κυανέρυθροι» πήραν τελικά το τρίποντο, αλλά το ματς έγινε ροντέο με δύο αποβολές των γηπεδούχων, λόγω μη τήρησης του φερ πλέι.

Έτσι έπαιξαν

Το 4-2-3-1 επέλεξαν οι δυο προπονητές για να ξεκινήσουν το παιχνίδι. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επέλεξε τους Γιαννακόπουλο, Σπυρόπουλο, Κουλουχέρη, Λαμπρόπουλο, Κούρο, Ρόβα, Γουνδουλάκη, Μενδρινό, Ντούνη, Αραβίδη, Καμπάνταη.

Βελλίδης, Γιαννίτσης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Καζναφέρης, Τριανταφυλλάκος, Καπετάνος, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας, Σουνάς, Ασλανίδης, ήταν αυτοί που προτίμησε ο Μάκης Κατσαβάκης από την πλευρά του Άρη.

Πρώτη φάση και 1-0!

Ο Πανιώνιος έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ήταν καλύτερος καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και στην πρώτη φάση του αγώνα πήρε κεφάλι στο σκορ. Αυτό έγινε στο 14', όταν ο Μενδρίνος εκτέλεσε το φάουλ, ο Βελλίδης δεν απέκρουσε σωστά την μπάλα, που έπειτα από κόντρες έφτασε στον Λαμπρόπουλο.

Αυτός έκανε το πλασέ και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Οι «κυανέρυθροι» πήραν τα πάνω τους με το τέρμα αυτό και δυο λεπτά αργότερα είχαν ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο. Ο Μενδρινός ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, καθώς εκτέλεσε κόρνερ, με τον Καμπάνταη να πιάνει την κεφαλιά και τον Βελλίδη να πέφτει και να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου δε σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν να είναι στην επίθεση, τη στιγμή που ο Άρης δεν υπήρχε, με τον Μάκη Κατσαβάκη να αναγκάζεται να κάνει εσωτερικές αλλαγές. Στο 22' ο Ντούνης έκανε μια ωραία προσπάθεια και στη συνέχεια το σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Βελλίδης, όπως και στο 29'. Οι ποδοσφαιριστές του Ιστορικού δε δίσταζαν να δοκιμάσουν το σουτ εκτός περιοχής, αφού έβρισκαν χώρο να τα πραγματοποιούν, και άλλο ένα του Αραβίδη στο 34' κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ των «κιτρίνων».

Αλλαγή και φάση για τον Άρη

Έτσι, ο Κατσαβάκης δεν άργησε να κάνει την πρώτη αλλαγή, καθώς ήθελε να αλλάξει την κάκιστη εικόνα της ομάδας. Ο τεχνικός του συλλόγου της Θεσσαλονίκης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Νταμαρλή αντί του Ασλανίδη, ενώ συνέχισε τις εσωτερικές αλλαγές. Πάντως, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία που είχαν οι φιλοξενούμενοι σε αυτό. Ο Καπετάνος εκτέλεσε το φάουλ με γέμισμα, ο Γιαννίτσης γύρισε την μπάλα στην περιοχή, αλλά ο Παπαζαχαρίας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή προ κενής εστίας.

Λίγα πράγματα, μια κόκκινη!

Στην επανάληψη δεν έγιναν πολλά πράγματα. Ο Άρης βελτίωσε την εικόνα του, ο Πανιώνιος... κατέβασε στροφές, μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα. Μοναδικές αξιοσημείωτες στιγμές ήταν τα δυο σουτ του Γιαννιώτα στο 50' και στο 53', τα οποία κατέληξαν στα χέρια του Γιαννακόπουλου.

Στη συνέχεια, οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να βγουν στην επίθεση, ωστόσο δε δημιούργησαν κάποια περαιτέρω φάση, τη στιγμή που ο Πανιώνιος αγωνιζόταν με δέκα από το 63' λόγω αποβολής του Καμπάνταη. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε το σουτ του Οκόγιε στο 80', το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.

Ένταση και αποβολές

Πάντως, το ματς απέκτησε... ενδιαφέρον, όταν στο 81' προκλήθηκε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων. Ο Σπυρόπουλος ήταν πεσμένος στο έδαφος, ο Γιαννιώτας δεν τήρησε το fair play, κάτι που εκνεύρισε τον Λαμπρόπουλο και πήγε να του ζητήσει το λόγο, αλλά με άσχημο τρόπο.

Αυτή ήταν και η αφορμή για να... ανάψουν τα αίματα και να... ξεσπάσει πόλεμος, με τους δυο πάγκους να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ενώ ο σκόρερ της αναμέτρησης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Σπάθα, που απέβαλε και τον βοηθό του Ελευθερόπουλου.

Το ματς ολοκληρώθηκε με την προσπάθεια του Άρη να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως δεν τα κατάφερε και ο Πανιώνιος ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα με το δεξί.

Man of the match: Ο Λαμπρόπουλος ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στον Πανιώνιο με το γκολ του στο 14'.

Αδύναμος κρίκος: Ο Άρης του πρώτου ημιχρόνου. Οι «κίτρινοι» δεν υπήρχαν στον αγωνιστικό χώρο, είχαν μόλις δυο τελικές και η πρώτη καλή φάση τους ήταν στο 42'.

Στο ύψος του: Ο Ντούνης τα πήγε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μεγάλη ήταν η βοήθεια και από τον Οκόγιε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Η γκάφα: Την έκανε ο Βελλίδης στο γκολ του Πανιωνίου. Ο γκολκίπερ του Άρη δεν έδιωξε σωστά την μπάλα, με συνέπεια οι κόντρες στη συνέχεια να ευνοήσουν τον Λαμπρόπουλο.

Το στραγάλι: Σωστές οι δυο κόκκινες κάρτες του Σπάθα σε Καμπάνταη, Λαμπρόπουλο. Ο πρώτος χτύπησε πάνω στα νεύρα του τον Παντίδο σε μια διεκδίκηση της μπάλας και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Όσο για τον Λαμπρόπουλο, ήταν λανθασμένη η επιλογή του να επιτεθεί και να χτυπήσει με το κεφάλι τον Γιαννιώτα στο 81', όταν ξεκίνησε το... ροντέο.

Το ταμείο του Gazzetta: Κακό πρώτο ημίχρονο από τον Άρη, με τον Πανιώνιο να το εκμεταλλεύεται και να πετυχαίνει το γκολ. Αυτό έμελλε να ήταν και το μοναδικό του αγώνα χαρίζοντας τη νίκη στον Ιστορικό. Βέβαια, τα πράγματα πήγαν να χαλάσουν προς το τέλος, όταν υπήρξε η ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων.

Συνθέσεις ομάδων

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Γουνδουλάκης, Μενδρινός, Ντούνης, Αραβίδης, Καμπάνταης.

Άρης (Μάκης Κατσαβάκης): Βελλίδης, Γιαννίτσης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Καζναφέρης, Τριανταφυλλάκος, Καπετάνος, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας, Σουνάς, Ασλανίδης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα