Οι σταρ των πάγκων

Οι σταρ των πάγκων

bet365

Πολλοί παικταράδες άφησαν πίσω τους την Super League, όμως εξαιρετικοί προπονητές εξακολουθούν να βρίσκονται στους πάγκους. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους σταρ των πάγκων.

Ούτε ένας, ούτε δύο ήταν οι παίκτες μεγάλης ποιότητας -για τα δικά μας δεδομένα- που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το ελληνικό πρωτάθλημά και να αναζητήσουν την τύχη τους σε λίγκες του εξωτερικού. Παρά το γεγονός αυτό η Super League έχει να επι-δείξει πολλά σοβαρά βιογραφικά προπονητών που έχουν πετύχει σημαντικές διακρίσεις και μπορούν με μία κίνηση να κάνουν τη ζημιά. Το Gazzetta.gr παρουσιάζει Ζαρντίμ, Φερέιρα, Μπάγεβιτς αλλά και ό,τι καλύτερο έχει να δείξει η χώρα ματς στον χώρο της τακτικής του ποδοσφαίρου...

Λεονάρντο Ζαρντίμ: Νεαρός και με φιλοδοξία, ο Πορτογάλος τεχνικός μετά από μία σταθερά ανοδική πορεία στην καριέρα του έφτασε στο τιμόνι του Ολυμπιακού ο οποίος τον επέλεξε για να συνεχίσει τη δουλειά του Ερνέστο Βαλδέρδε. Από την Τσάβες στην Μπέιρα Μαρ και από εκεί στην Μπράγκα και τους Ερυθρόλευκους, ο Ζαρντίμ είχε την τύχη να ξέρει από την ηλικία των 15 ετών ότι θέλει να γίνει προπονητής. Ανέβασε την Τσάβες στην τρίτη κατηγορία, την Μπέιρα Μαρ στην πρώτη και την κράτησε εκεί, ενώ έστειλε την Μπράγκα στην 3η θέση και τα προκριματικά του Champions League. Ο 38χρονος είναι λάτρης του γρήγορου ποδοσφαίρου και των επιθετικών συστημάτων, όπως επίσης του μότο «ένας για όλους και όλοι για έναν». Κάποτε στην Τσάβες είχε προβάλει τους «300» για να πωρώσει τους παίκτες και αυτή η φιλοσοφία τον ακολουθεί ενόψει τους στόχου που έχει όνομα «πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό». Σε περίπτωση που το καταφέρει, θέλει κάποια στιγμή να βρεθεί στον πάγκο κάποιας από τις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας.

Ζεσουάλντο Φερέιρα: Εχοντας στο παρελθόν μαθητή και βοηθό τον Ζοσέ Μουρίνιο αλλά και όντας ο μοναδικός που έχει κατακτήσει τρία σερί πρωταθλήματα Πορτογαλίας, ο 66χρονος τεχνικός έχει από τα πιο βαριά βιογραφικά Super League. Ο Φερέιρα θα βρίσκεται για τρίτη σεζόν στο τιμόνι του Παναθηναϊκού, στον οποίο αποφάσισε να μείνει και να γίνει ο αρχιτέκτονας ενός οικοδομήματος που χτίζεται από την αρχή. Οι διοικούντες τους Πράσινους αποφάσισαν να του δώσουν τα κλειδιά του συλλόγου γνωρίζοντας ότι μόνο με αυτόν στον τιμόνι μπορούν να κοντράρουν και να πάρουν το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Θετική συνέπεια της παραμονής του και δεδομένου του χαμηλού μπάτζετ, ήταν οι αναγκαστικά προσεκτικές και έξυπνες κινήσεις στις μεταγραφές, που φέρνουν τον Παναθηναϊκό να έχει ένα σχετικά ποιοτικό για τα δεδομένα της εποχής μπάτζετ.

Ντούσαν Μπάγεβιτς: Συστάσεις για τον «Ντούσκο» δεν χρειάζονται. Μακράν ο πιο επιτυχημένος προπονητής που έχει βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα βάση τίτλων αλλά και δουλειάς που έχει αφήσει σε πολλές διαφορετικές ομάδες. Ο Σέρβος ανέλαβε φέτος τα ηνία του Ατρόμητου μετά την αποχώρηση του Γιώργου Δώνη για τον ΠΑΟΚ και παρότι έφυγαν σημαντικοί παίκτες, παραλαμβάνει ένα εξαιρετικά δουλεμένο σύνολο. Εχοντας σχεδόν πάντα καταφέρει να δημιουργήσει σφιχτά σύνολα, ζητούμενο για τον Μπάγεβιτς είναι να συνεχίσει ό,τι καλό έγινε τα τελευταία δύο χρόνια στο Περιστέρι και να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω, με τον πήχη να είναι ήδη τοποθετημένος ψηλά από τον προκάτοχός του.

Γιώργος Δώνης: Από τους κορυφαίους Ελληνες τεχνικούς των τελευταίων ετών, αφού έδειξε έργο στην Λάρισα και είχε πέρασμα από την ΑΕΚ, βοήθησε τον Ατρόμητο να ανέβει επίπεδο μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, με δύο σερί τελικούς Κυπέλλου αλλά και έξοδο στην Ευρώπη. Λογική συνέχεια για τον Δώνη, η προαγωγή του σε ένα μεγαλύτερο κλαμπ, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Με επιθετική προσέγγιση, πίεση αλλά και σταθερότητα στην άμυνα επόμενο βήμα στόχος του 42χρονου είναι να διατηρήσει τον Δικέφαλο σε υψηλό επίπεδο όπως έκαναν οι Φερνάντο Σάντος και Λάζλο Μπόλονι και να μπορέσει φτιάξει έναν Δικέφαλο που να στέκεται εξαιρετικά σε Ελλάδα αλλά και Ευρώπη.

Εκτός από τα «μεγάλα» ονόματα που παίζουν φέτος, στους πάγκους της Super League θα βρίσκονται προπονητές που πέρυσι έκαναν σοβαρή δουλειά με τις ομάδες τους και είτε παραμένουν για να τη συνεχίσουν είτε μεταπήδησαν σε άλλο σύλλογο για να αναλάβουν μία νέα πρόκληση στην καριέρα τους. Πρώτος σε αυτή τη λίστα είναι δικαιολογημένα ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος αποχώρησε κακήν κακώς από τον Αρη, μία εξέλιξη που ευνόησε τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες άρπαξαν την ευκαιρία και τον 53χρονο προπονητή, ο οποίος στο τέλος βρέθηκε με τους Τριπολιτσιώτες στα κύπελλα Ευρώπης, κάτι που είχε κάνει και για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου πριν έναν χρόνο.

Εξαιρετική δουλειά πέρυσι έκανε και ο Γιώργος Παράσχος, που ανέλαβε έναν Λεβαδειακό που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Super League την τελευταία στιγμή και όχι μόνο κατάφερε να τον σώσει αλλά στο τέλος λίγο έλλειψε να τον οδηγήσει και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το φινάλε τον βρήκε στην 7η θέση και η νέα σεζόν τον βρίσκει ξανά στο τιμόνι του συλλόγου της Βοιωτίας, που θέλει να εδραιώσει την παρουσία του στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ανάλογη περίπτωση ήταν ο Μάκης Κατσαβάκης, που ήταν πέρυσι ο κόουτς της Δόξας Δράμας. Ο 58χρονος μπορεί να μην κατάφερε να κάνει το «θαύμα», όμως μόνο και μόνο που με αυτό το ρόστερ βρέθηκε σε σημείο να «διαπραγματεύεται» την παραμονή, αποτελεί μία επιτυχία. Το έργο που έδειξε ο Σερραίος προπονητής, τον έφερε για τη σεζόν που ξεκινάει στον Αρη, όπου οι στόχοι είναι εντελώς διαφορετικοί, όπως φυσικά το βάρος και η πίεση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα