Τι σκέφτεται ο Χάρις για την ΑΕΚ!

Τι σκέφτεται ο Χάρις για την ΑΕΚ!

Αντώνης Καλκαβούρας
Τι σκέφτεται ο Χάρις για την ΑΕΚ!

bet365

Το gazzetta.gr ανοίγει τον φάκελο της ενδεχόμενης ενεργοποίησης του Άγγλου επενδυτή, Κιθ Χάρις και αποκαλύπτει τα σχέδια του για την οικονομική εξυγίανση της “Ένωσης” και την μετατροπή της σε κερδοφόρα ΠΑΕ.

«Τώρα μπορεί να έχω χρέη και να είμαι σε δυσχερή θέση, αλλά σε τρία χρόνια χρόνια, με “εργαλείο” το γήπεδο και με την κατάλληλη αποδοτικότητα των κινήσεων που θα γίνουν, είναι εφικτό να έχω “καθαρίσει” με τα χρέη και να έχω φτιάξει μία ομάδα που θα μπορεί να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και να αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!»...

Κάπως έτσι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, οραματίζονται το ενδεχόμενο της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της ΑΕΚ και της εμπλοκής τους με το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Κιθ Χάρις και οι συνεργάτες. Ο Άγγλος επιχειρηματίας, που έχει συμμετάσχει σε μία σειρά από οικονομικά “deals” γύρω από την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, την Τσέλσι, τη Λίβερπουλ, τη Φούλαμ και τη Γουέστ-Χαμ, αντιμετωπίζει την περίπτωση της “Ένωσης”, σαν μία ευκαιρία να εισχωρήσει σε μία αγορά που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ναδίρ και να αναλάβει την οικονομική εξυγίανση και ανοικοδόμηση ενός συλλόγου με μεγάλη ιστορία, ισχυρά θεμέλια και πολλούς φιλάθλους, που μπορεί να εξελιχθούν σε εν δυνάμει πελάτες της επιχείρησής του!

Ο Κιθ Χάρις και ο “δικέφαλος αετός”!

Είναι σαφές ότι ο Κιθ Χάρις δεν θα (αν) έρθει στην Ελλάδα, γιατί ξαφνικά αγάπησε τον “δικέφαλο αετό”, αλλά γιατί θα μπορέσει να αγοράσει μία ιστορική ομάδα της οποίας η μετοχή αξίζει μόλις 1 Ευρώ και με 20 εκατομμύρια, θα έχει το 51% και με άλλα 35-40 εκατομμύρια Ευρώ, να “καθαρίσει” τα χρέη και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να την καταστήσει αυτοχρηματοδοτούμενη και κερδοφόρα επιχείρηση.

To χρονικό της εμπλοκής του Βιντιάδη

Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε μετά την πρωτοβουλία του Μιχάλη Τροχανά να συγκεντρώσει όλους τους ανθρώπους που αγαπούν την ΑΕΚ και ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην διάσωση της από την χρεωκοπία. Πολλοί επώνυμοι φίλοι της, είτε θεσμικά σχετιζόμενοι με τον σύλλογο, είτε όχι, προσπάθησε ο καθένας από το δικό του μετερίζι να αναζητήσει λύσεις για την “Ένωση”. Παράλληλα, είχαν αρχίσει να ευοδώνονται και κάποιες κινήσεις που είχαν προηγηθεί σχετικά με το γήπεδο, μετά από συγκεκριμένες επαφές του τότε προέδρου της ΠΑΕ, Ανδρέα Δημητρέλου, με τους Κινέζους επιχειρηματίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αναλάβουν την ανέγερση της νέας έδρας της ομάδας.

Ο ρόλος του Βούρου

Κάπου εκεί τοποθετείται χρονικά και η πρωτοβουλία του γνωστού ηθοποιού, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και “αθεράπευτου” ΑΕΚτζή, Γιάννη Βούρου, να αξιοποιήσει τις γνωριμίες του με γνωστούς επιχειρηματίες, “κιτρινόμαυρων” συναισθημάτων, που είχαν εκφράσει κατά καιρούς την επιθυμία βοηθήσουν οικονομικά την ΑΕΚ. Ένας απ' αυτούς, ήταν ο εφοπλιστής Δημήρης Βιντιάδης, που πολλές φορές είχε επικοινωνήσει μαζί του για να καταθέσει στο ταμείο της ΠΑΕ, διόλου αξιοσέβαστα ποσά, τα οποία όμως, δεν θα έλυναν το οικονομικό πρόβλημα της ομάδας, απλά θα έδιναν κάποιες αναπνοές! Οι συζητήσεις που ακολούθησαν ήταν πολύ σοβαρές και μετρημένες και είχαν ως στόχο την εξεύρεση μίας λύσης που θα έδινε οριστικό τέλος στο οικονομικό πρόβλημα της “Ένωσης” και από τη στιγμή που η ΠΑΕ, τον ενημέρωσε πλήρως για τα χρέη της ομάδας, ο 45χρονος επιχειρηματίας αποφάσισε ότι να αναλάβει το βάρος του οικονομικού εξορθολογισμού της ΑΕΚ, σε μία λογική χρονική βάση, ξεκινώντας παράλληλα το... “σαφάρι” εξεύρεσης ενός σοβαρού οικονομικού συμπαίκτη!

Το ταξίδι στο Λονδίνο

Ο Δημήτρης Βιντιάδης, λοιπόν, ταξίδεψε στην Αγγλία, όπου έχει γραφεία η ναυτιλιακή εταιρία που διευθύνει και μέσω φίλων του κατάφερε να συναντηθεί με τον Κιθ Χάρις, ο οποίος είναι επικεφαλής ενός επενδυτικού τραπεζικού ομίλου, που έχει αναμιχθεί σε πολλές αγοραπωλησίες μετοχών στο αγγλικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο και ο οποίος από μόνος του αποτελεί τεράστιο οικονομικό μέγεθος. Ο συγκεκριμένος επενδυτής έχει εμπλακεί στα διοικητικοοικονομικά πολλών αγγλικών ομάδων και έχει καταφέρει να τις μετατρέψει σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, εξέπληξε ευχάριστα τον Έλληνα επιχειρηματία με το διεξοδικό ενδιαφέρον που έδειξε και τις “ατελείωτες” ερωτήσεις που του έκανε προσπαθώντας να σχηματίσει μία γνώμη γύρω από τη δύναμη του “brand name” της ΑΕΚ, τα χρέη που τη βαραίνουν, τα περιουσιακά στοιχεία της, τις υποδομές και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την μετατροπή σε κερδοφόρα ΠΑΕ.

Το δέλεαρ του γηπέδου

Ο Κιθ Χάρις κατάλαβε αμέσως ότι από τη στιγμή που θα βρεθεί συγκεκριμένη λύση για ρύθμιση και αποπληρωμή των χρεών της, η ΑΕΚ μπορεί να “απογειώσει” την επιχειρηματική της αξία και με την κατασκευή ενός σύγχρονου γηπέδου, σε συνδυασμό και με το προπονητικό κέντρο των Σπάτων, να γίνει ένας σύλλογος που, εν ευθέτω χρόνο, θα είναι σε θέση βάζει αρκετά χρήματα στο ταμείο και να καταστεί αυτοχρηματοδοτούμενη. Οι πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο λογιστικός έλεγχος για τα χρέη και τους διακανονισμούς που έχει υπογράψει η ομάδα με όσους παίκτες έχουν λαμβάνειν χρήματα και η ενημέρωση σχετικά με τις χορηγίες που υπάρχουν και τα ποσά που έχουν συμφωνηθεί για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ουσιαστικά επιχειρείται μία ακτινογραφία του βιώσιμου και του επενδυτικού σκέλους γύρω από την ΑΕΚ και πολύ σύντομα, δηλαδή σε 10-15 μέρες, θα έχει έτοιμη την απάντησή του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα