Συστάσεις Βλάχου στους παίκτες του
Το σημερινό πρόγραμμα της προπόνησης περιελάμβανε στο μεγαλύτερο μέρος του, δίτερμα με κάποιους περιορισμούς. Πριν την έναρξή του, ο Βαγγέλης Βλάχος συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές του στο κέντρο του γηπέδου και τους μίλησε για αυτά που θέλει να βλέπει στο γήπεδο: «Θέλω να παίρνετε πρωτοβουλίες. Να κάνετε το ευφάνταστο. Αυτό που δεν περιμένει ο αντίπαλος. Σας το έχω ξαναπεί. Ο αντίπαλος περιμένει το… τυποποιημένο. Εμείς εκεί θα πρέπει να βάλουμε τη δική μας φαντασία, να κάνουμε το απρόβλεπτο, για να έχουμε προβάδισμα έναντι του αντιπάλου μας».
Στη συνέχεια, έκανε και κάποιες παρατηρήσεις για τη χθεσινή εικόνα που παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές του στο φιλικό με τη Νοτς Κάουντι: «Χθες, πιέσαμε πολύ σωστά τον αντίπαλο. Πηγαίναμε ομαδικά και αναγκάζαμε τον τερματοφύλακα να διώχνει με τα πόδια. Αυτό θέλω και το κάνατε σωστά. Όμως δεν πήραμε ούτε μία κεφαλιά. Έτσι χάνουμε το πλεονέκτημα. Αυτό πρέπει να κάνουν οι δικοί μας επιθετικοί, στα διώξιμα του τερματοφύλακά μας. Να παίρνουμε εμείς τη μπάλα και να κάνουμε παιχνίδι».
Κάκωση έξω μηνίσκου ο Γκερέιρο
Η ζημιά φαινόταν από χθες ότι θα ήταν μεγάλη… Και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. Το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ (Νικολάου, Πανταζής) είδε τον Ρότζερ Γκερέιρο και η πρώτη εκτίμηση αναφέρει κάκωση έξω μηνίσκου, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ένα μήνα. Άρα, ο Βραζιλιανοπολωνός χάνει σίγουρα τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος με Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη, αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση των γιατρών. Ο Γκερέιρο άρχισε ήδη θεραπεία στο Τσέστερ, ενώ με την επιστροφή της ΑΕΚ στην Αθήνα θα υποβληθεί σε μαγνητική για να δουν οι γιατροί ακριβώς το μέγεθος του τραυματισμού και την πορεία της θεραπείας.
Όλοι μέσα, εκτός από Καλογέρη
Ευχάριστα νέα σήμερα για τον Βαγγέλη Βλάχο, καθώς ο προπονητής της ΑΕΚ έμαθε ότι ενόψει του δύσκολου αγώνα με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» την Τετάρτη θα έχει τους Σιαλμά, Γιάγκο, Μπουγαΐδη και Ματεντζίδη στην διάθεση του. Κάτι που σημαίνει ότι… γεμίζει η άμυνα από επιλογές, ενώ προστίθεται και μία λύση στην επίθεση, εκεί που δεδομένα υπάρχει πρόβλημα. Όλοι τους σήμερα προπονήθηκαν σε κανονικούς ρυθμούς, χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα και δεν αποκλείεται να είναι ακόμα και στο βασικό σχήμα, κάποιοι από αυτούς. Αντίθετα, με ατομικό συνέχισε ο Αινείας Καλογέρης, που πιθανότατα θα είναι εκτός, ενώ πρόγραμμα αποφόρτισης έκανε και ο Ταξιάρχης Φούντας.
Δίτερμα σε φουλ ένταση
Το χθεσινό φιλικό με τη Νοτς Κάουντι ολοκληρώθηκε άδοξα στο πρώτο μέρος του και ο Βαγγέλης Βλάχος έδωσε σήμερα τη δυνατότητα στους για ένα δεύτερο… ημίχρονο. Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος (3 δεκαπεντάλεπτα, με ημίχρονα) αφιερώθηκε σε δίτερμα με συγκεκριμένους περιορισμούς ανά ζώνη (τις είχε χωρίσει ο Βλάχος σε αμυντικούς, μέσους και επιθετικούς). Το δίτερμα τα είχε όλα. Ένταση, σκληρές μονομαχίες, σε συνθήκες αγώνα και γκολ. Για την ιστορία η ομάδα των «πράσινων» κέρδισε με 2-1, χάρη σε τέρματα των Σιαλμά και Παυλή, ενώ προσωρινά είχαν μειώσει οι «μαύροι» με γκολ του Σταματή.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
