Τα πρώτα χαμόγελα

Τα πρώτα χαμόγελα

Gazzetta team
Τα πρώτα χαμόγελα

bet365

Οπως είναι η κατάσταση στην ΑΕΚ πρέπει να είναι όλοι ρεαλιστές. Αρα, η εικόνα των πιτσιρικάδων στη φιλική ήττα (1-0, αυτογκόλ Αραμπατζής στο 88') από την Πρέστον ήταν σχετικά καλή.

Η Πρέστον είχε δώσει ήδη τέσσερα φιλικά ενώ η ΑΕΚ είχε κάνει μόνο δύο προπονήσεις στην Αγγλία. Τα προβλήματα της Ένωσης τα ξέρουν όλοι, η 11άδα με Κωνσταντόπουλο, Γιάγκο, Γκερέιρο, Ρίκκα, Τσαμουρλίδη, Αρκούδα, Λαγό, Φούντα, Γροντή, Μπουγαΐδη, Σταματή -κακά τα ψέματα- δεν προκαλεί ενθουσιασμό και όλοι περίμεναν να δουν πώς θα παρουσιάζονταν οι αγχωμένοι πιτσιρικάδες στο πρώτο τους φιλικό.

Το άγχος, όπως είναι λογικό, φαινόταν από τα πρώτα λεπτά καθώς η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της και να την κυκλοφορήσει σωστά, κάνοντας αρκετά αβίαστα λάθη. Το θετικό ήταν ότι οι Κιτρινόμαυροι κρατούσαν τις θέσεις τους στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεπαν στους Αγγλους, που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων να απειλήσουν.

Η τετράδα στην άμυνα (Μπουγαΐδης-Γιάγκο-Τσαμουρλίδης-Αρκούδας) λειτουργούσε καλά και η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε καθόλου στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο οι δύο ομάδες είχαν να επιδείξουν από δύο σουτ.

Βελτίωση στο β'!
Στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση ικανοποίησε σε ό,τι αφορά την ανασταλτική της λειτουργία αλλά στο δεύτερο προκάλεσε χαμόγελα και δημιουργικά καθώς βελτιώθηκε σε αυτόν τον τομέα. Λίγο οι αλλαγές, λίγο το γεγονός ότι το άγχος έφευγε με την πάροδο του χρόνου, η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε και μπροστά και έκανε καλές φάσεις.

Ο Βαγγέλης Βλάχος άλλαξε αρχικά τους Κωνσταντόπουλο, Σταματή, Τσαμουρλίδη και Γκερέιρο με τους Αραμπατζή, Τσίτα, Παπαδημητρίου και Καλογέρη αντίστοιχα και έτσι πήγε αριστερό μπακ ο Λαγός, αριστερό χαφ ο Παπαδημητρίου, δεξιά ο Καλογέρης και ο Φούντας ελεύθερος πίσω από τον Τσίτα, με τον Γροντή να βοηθάει περισσότερο τον Ρίκκα στο κέντρο.

Ακολούθησε η είσοδος των Βλάχου, Κοτσαρίδη και Ματεντζίδη αντί των Αρκούδα, Γροντή και Ρίκκα, με τον Ματεντζίδη να πάει στο κέντρο της άμυνας και τον Γιάγκο να ανεβαίνει στο κέντρο με τον Κοτσαρίδη. Η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει την μπάλα, άπλωσε το παιχνίδι της, την κυκλοφόρησε σωστά με τους πιτσιρικάδες και έβγαλε και φάσεις.

Κορυφαία αυτή του 70ου λεπτού όταν ο Καλογέρης, που νωρίτερα είχε κάνει πολύ καλό σουτ, πάσαρε για τον Τσίτα και αυτός έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Ο Αγκιριμπά μπήκε στη θέση του αλάνθαστου Μπουγαΐδη, ο Κουρέλας αντί του Λαγού και ο Νικολιάς στη θέση του Φούντα, με την ΑΕΚ να αφήνει θετικές εντυπώσεις για το πάθος της και την κυκλοφορία της μπάλας από τους μικρούς.

Στο 88', πάντως, το λάθος του Αραμπατζή στο ακίνδυνο πλασέ του Μονακάνα από δεξιά είχε ως συνέπεια το 1-0 για την Πρέστον, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το ξέρουν όλοι οι ΑΕΚτζήδες ότι η φετινή σεζόν θα είναι πολύ δύσκολη αλλά η Ένωση είναι υποχρεωμένη να πιστέψει στους πιτσιρικάδες και όπου βγει. Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να παρασυρθεί από ένα φιλικό παιχνίδι αλλά η αλήθεια είναι ότι οι μικροί έδειξαν καλά στοιχεία. Στο πρώτο ημίχρονο ανασταλτικά, στο δεύτερο και δημιουργικά. Εχουν πάρα πολλή δουλειά μπροστά τους και αν πιστέψουν στους εαυτούς τους και αποβάλουν σταδιακά το -λογικό να υπάρχει αυτή τη στιγμή- άγχος, τότε μπορούν να πάνε καλύτερα από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα