Προβλήθηκαν τα video!

Gazzetta team
Προβλήθηκαν τα video!

bet365

Η έκτη μέρα της δίκης για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου συνεχίστηκε με την προβολή video από το φονικό και κατάθεση ενός μαγαζάτορα και ενός φιλάθλου του Παναθηναϊκού.

Την Τετάρτη στο εφετείο κακουργημάτων η δίκη των Σακάτη, Ψυκάκου, Βαγιόπουλου και Ρουμπέτη ξεκίνησε με την κατάθεση του μαγαζάτορα, Γιώργου Λούπου, ο οποίος έχει το κατάστημα του στη Λεωφόρου Λαυρίου και στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Φιλόπουλος.

«Ήμουν μέσα στο μαγαζί μου και κρυβόμουν πίσω από ένα πάγκο. Όταν ηρέμησαν τα πράγματα βγήκα έξω και είδα ένα παλικάρι ανάσκελα χτυπημένο. Ήταν ζωντανός. Του έδωσα νερό, του ανασήκωσα το κεφάλι και πήρα το 166. Ήταν χτυπημένος στο στήθος και τα πόδια. Δεν είχε τις αισθήσεις του. Δεν είδα κανέναν από πάνω του. Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν μου θυμίζει κάτι. Έγινε πόλεμος στη Λαυρίου. Ήταν πολλά τα άτομα. Ήταν η χειρότερη εικόνα που έχω αντικρίσει στη ζωή μου», κατέθεσε ο Λούπος.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο οπαδός του Παναθηναϊκού, Νίκος Φόρτης:

«Διαψεύδω ότι εγώ έχω πει στον Στάθη Χριστοφιλόπουλο ότι ο Ρουμπέτης σκότωσε τον Φιλόπουλο. Ο Χριστοφιλόπουλος με έμπλεξε σε αυτή την υπόθεση. Ήμασταν απλώς γνωστοί, όχι φίλοι. Τον συναντούσα στο σουβλατζίδικο κάτω από τον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στη Νίκαια. Τώρα που συνέβησαν αυτά, δεν θέλω ούτε να τον δω. Με έμπλεξε σε αυτή την ιστορία και δεν ξέρω γιατί, μόνος του το αποφάσισε να πει ότι εγώ του είπα για τον Ρουμπέτη. Δεν έχω καμία σχέση. Τον ρώτησα γιατί με έμπλεξε και μου είπε: “είμαι σε πολύ δύσκολη θέση, δεν μπορώ να ξεμπλέξω. Συγνώμη, ήμουν σε αδιέξοδο”. Για τον Ρουμπέτη και τα άλλα ονόματα που ανέφερα, απλά τα άκουσα σε πηγαδάκια και στα ΜΜΕ».

Τότε, η πλευρά της πολιτικής αγωγής, Σύλβια Πανά ζήτησε να εξεταστεί ο Χριστοφιλόπουλος κατ’ αντιπαράσταση με τον Φόρτη.

Μετά προβλήθηκαν τα δύο video που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, χωρίς τους γονείς του αδικοχαμένου φιλάθλου του Παναθηναϊκού, όπου φαίνεται καθαρά ο Μιχάλης Φιλόπουλος να είναι αναίσθητος στο έδαφος και μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Μετά την προβολή η πολιτική αγωγή ζήτησε την προβολή ενός ακόμα video όπου μιλάει η μητέρα του Βασίλη Ρουμπέτη σε εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, όμως, η δικηγόρος του Ρουμπέτη, Ιωάννα Κούρτοβικ, έφερε αντιρρήσεις και δήλωσε πως αν προβληθεί το εν λόγω βίντεο, θα το προσβάλει ως πλαστό. Ολοι οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων αρνήθηκαν την προβολή του video.

Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε αρνητικά στο αίτημα της πολιτικής αγωγής και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στην πορεία της δίκης. Η επόμενη συνεδρίαση προγραμματίστηκε για την Παρασκευή 1 Ιουνίου. Μέσα στον Ιούνιο η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα