«Η Μελβούρνη κινήθηκε σε ρυθμούς Ολυμπιακού»

«Η Μελβούρνη κινήθηκε σε ρυθμούς Ολυμπιακού»

«Η Μελβούρνη κινήθηκε σε ρυθμούς Ολυμπιακού»

bet365

Για την παρουσία του Ολυμπιακού στην Αυστραλία, το φιλικό με την Μέλμπουρν Βίκτορι και το πόσο αγκάλιασαν οι Έλληνες ομογενείς τον σύλλογο μίλησε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς μίλησε στην εκπομπή του Flash 96 FM «Η μπάλα στο κόκκινο». Εκεί είπε για:

Την παρουσία του Ολυμπιακού στην Αυστραλία και το φιλικό με την Μέλμπουρν Βίκτορι: Η Μελβούρνη κινείται ακόμα σε ρυθμούς Ολυμπιακού. Να φανταστείτε ότι αυτήν την στιγμή (σ.σ. λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Αυστραλία) στην πόλη γίνονται 3 εκδηλώσεις για την παρουσία της ομάδας, πράγμα που δείχνει πολλά.

Για μας ήταν μια μεγάλη εμπειρία και η αρχή μια εξαιρετικής φιλίας και με τους ανθρώπους της Μελβούρνης. Θέλω να πω ότι η Μελβούρνη είναι η τρίτη σε πληθυσμό πόλη «της Ελλάδας», όπως λένε με υπερηφάνεια εδώ, γιατί λένε ότι είναι μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, με πληθυσμό 700.000 Ελλήνων.

Είναι άνθρωποι που διψούσαν να βρουν στην ομάδα. Βεβαίως το κομμάτι των οπαδών της Μέλμπουρν Βίκτορι ήταν απογοητευτικό στο γήπεδο. Δεν ακολούθησαν το ρυθμό των Ελλήνων, που εξάντλησαν τα εισιτήρια που είχα στη διάθεση τους.

Αυτό είχε να κάνει με δύο πράγματα. Αφενός, το μεγάλο τους αστέρι, ο Χάρι Κιούελ, δεν δέχτηκε να παραμείνει στην Αυστραλία, αλλά επέστρεψε στην Αγγλία. Ο Κιούελ προέρχεται από την Βίκτορι και είναι το μεγάλο τους αστέρι με θητεία μεταξύ άλλων στην καλή Λιντς, την Λίβερπουλ και την Γαλατασαράϊ.

Αφετέρου, ήταν και η πορεία της Βίκτορι στο φετινό πρωτάθλημα, αφού δεν πήγε καλά. Για μας πάντως ήταν μια γιορτή. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ήταν μία ομάδα όπου μπορούσε να βάλει όποτε ήθελε γκολ. Η διαφορά επιπέδου ήταν χαοτική στο πρώτο μέρος και πολύ μεγάλη στο δεύτερος. Ο πρόεδρος της Μέλμπουρν μας έλεγε στο τέλος «ευτυχώς μας λυπηθήκατε»!

Τα κριτήρια επιλογής του Ολυμπιακού και την δυναμική που έχει πλέον: Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι επιλέχτηκε ο Ολυμπιακός από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, για να εκπροσωπηθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων που θα διεξαχθεί του χρόνου και δεν είναι και καθόλου τυχαίου που, γαλλόφωνες και ιταλόφωνες εφημερίδες της Αυστραλίας τονίζουν ότι στη χώρα ήρθε ο «εκπρόσωπος του Τσάμπιονς Λιγκ».

Αυτό νομίζω ότι είναι ένα δείγμα από μόνο του, γιατί το αγωνιστικό κομμάτι φαίνεται. Ταυτόχρονα, νομίζω ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποχαιρετά τον Ολυμπιακό με τον τρόπο που του αρμόζει: με μια μεγαλοπρεπή νίκη. Επίσης, ο Ολυμπιακός δε θα μείνει εδώ.

 

Είναι φανερό ότι υπάρχει «δίψα» για τον Ολυμπιακό σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχει όπου έχουμε ελληνισμός, αλλά και ευρύτερα, αφού υπάρχει η αναγνώριση του ως ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ. Αυτό θα πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε και οι ίδιοι στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να χτίσει πάνω σε αυτό το όνομα.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα