Κούγιας: «Καλομαθημένος ο Πανιώνιος»

Νίκος Τσιώκος
Κούγιας: «Καλομαθημένος ο Πανιώνιος»

bet365

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως ο Πανιώνιος είναι από τις καλομαθημένες ομάδες στη Σούπερ Λιγκ και ότι ο Εργοτέλης έχει δίκιο και πρέπει να δικαιωθεί.

Αναλυτικά, ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής μίλησε στον Athletic Radio 104,2:

Για τις κινήσεις που του Εργοτέλη όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με τον Πανιώνιο: «Όσον αφορά τις νομικές προϋποθέσεις ο Εργοτέλης έχει δίκιο. Πράγματι ο Εργοτέλης πρέπει να δικαιωθεί. Από εκεί και πέρα δεν είναι πρώτη φορά που θα παραφραστεί ίσως ο νόμος. Ο κ. Τζωτζογλου που είναι παλιός ιδιοκτήτης ίσως είναι καλύτερα να σας τα πει εκείνος. Πάντως ο οποιοσδήποτε διαβάζοντας ένα άρθρο μπορεί να καταλάβει τι λέει».

Για το γεγονός πως η Σούπερ Λιγκ κράτησε κρυφή την απόφαση: «Εάν δεν μπορέσεις να έχεις γνώσεις, η δεν είσαι γνώστης τέτοιων καταστάσεων δεν μπορείς να ξέρεις. Η απόφαση κοινοποιείται στην ΕΠΟ, που από εκεί πρέπει να κοινοποιούνται στην ένωση και στην Σούπερ Λιγκ, η οποία πρέπει να ενημερώνει τους συμμετέχοντες. Η ΕΠΟ φαντάζομαι πως έκανε αυτό που πρέπει, να την κοινοποιήσει δηλαδή στην Σούπερ Λιγκ Τώρα τι έκανε η Λίγκα δεν ξέρω».

Για το λόγο που έχει δίκιο ο Εργοτέλης: «Ο νόμος είναι σαφής. Από την στιγμή που υπάρχει απόφαση του δικαστηρίου, πρέπει να τηρηθεί ο νόμος. Αν ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ δεν γνωρίζει, όπως και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι φανταστείτε τι γίνεται. Είναι άνθρωποι που τους ελέγχουν απόλυτα. Υπάρχει θέμα ποινικό και δεν γίνεται τίποτα».

Για το ότι δεν ανησυχούν στον Πανιώνιο: «Ο νόμος λέει συγκεκριμένα πράγματα. Ο Πανιώνιος έχει δίκιο πως δεν έχει γίνει ένσταση. Αλλά πώς να κάνεις ένσταση αν δεν το γνωρίζεις. Εκεί υπάρχει παράβαση καθήκοντος. Ο Πανιώνιος μπορεί να μην ανησυχεί γιατί είναι από τις καλομαθημένες ομάδες. Κανονικά έπρεπε η ΕΠΟ να καλέσει τον Πανιώνιο να εξοφλήσει τον ποδοσφαιριστή. Όποιος το γνώριζε θα έκανε ένσταση και θα κέρδιζε το παιχνίδι που θα έπαιζε με τον Πανιώνιο».

Για την ομάδα του την Παναχαϊκή: «Εάν ο νόμος εφαρμοζόταν όπως πέρσι στην Football League η Παναχαϊκή θα ήταν πιθανόν ήδη στην Σούπερ Λιγκ. Δεν μπορεί ο νόμος να ερμηνεύεται διαφορετικά για κάποιες ομάδες. Εγώ καταλαβαίνω την πολιτική της ΕΠΟ να κρατήσει κάποιες ιστορικές ομάδες στην πρώτη κατηγορία. Όμως ας ισχύσει αυτό για όλους. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Στην Β' Εθνική δεν είναι ελαστικά τα κριτήρια όπως λένε».

Για τα πλέι οφ της Β' Εθνικής: «Ο Πλατανιάς θα είναι σίγουρα στα πλέι οφ. Θεωρώ πως είμαστε από τα φαβορί για την άνοδο. Η Παναχαϊκή, ο Πιερικός, ο Πλατανιας και η Καλλιθέα θεωρώ πως θα είναι οι ομάδες στα πλέι οφ. Εμείς έχουμε μια βαριά φανέλα και φιλοδοξούμε στην άνοδο. Έχουμε την αφαίρεση βαθμών και αν τους είχαμε ίσως ήμασταν στην πρώτη δυάδα και αν δεν ήμασταν και είχαμε αυτούς τους βαθμούς σίγουρα θα μπαίναμε με ένα βαθμολογικό πλεονέκτημα στα πλέι οφ».

Για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ , η Παναχαϊκή, ο ΠΑΣ, ο Παναιτωλικός είναι ομάδες με δυναμική, όπως και η Λάρισα φυσικά, και θα έπρεπε να είναι μόνιμα στην Α' Εθνική. Αλλιώς παίζεις στην Πάτρα και στην Κρήτη και αλλιώς στην Καλλιθέα και στην Κομοτηνή. Άλλο πόλη 300.000 κατοίκων και άλλο μια 40.000. Αν θέλεις ένα πραγματικό πρωτάθλημα πρέπει να υπάρχουν αυτές οι ομάδες. Ο ΟΦΗ είναι μια μεγάλη ομάδα και αν δεν είχε αυτά τα προβλήματα θα ήταν από τους πρωταγωνιστές κάθε χρόνο».

Για τον υποβιβασμό του Εργοτελη: «Στο Ηράκλειο πρέπει να έχει μια ομάδα. Ο Εργοτέλης κλέβει μια θέση από κάποια άλλη ομάδα με δυναμική. Το δυναμικό του Εργοτέλη φαντάσου το στον ΟΦΗ. Μιλάω για τα χρήματα. Αυτό θέλει βέβαια και όραμα για να γίνει. Πραγματικά η άποψη που είναι πως δεν χρειάζεται ο Εργοτέλης στη Σούπερ Λιγκ αυτή. Δεν πρέπει να δείχνεις τον εγωισμό σου πάνω απ' όλα».

Για την πρόταση που είχε κάνει στον Φανούρη Βατσινά για την αγορά του ΟΦΗ: «Είχα κάνει μια πρόταση στον κ. Βατσινά. Είχα έρθει με 2 εκ. ευρώ και ζήτησα την ομάδα. Ο κ. Βατσινάς μου είπε πως θα μαραζώσει χωρίς τον ΟΦΗ. Φάνηκε ειλικρινής. Για μένα ήταν όνειρο ζωής».

Για το τι σκέφτεται ο ίδιος για την συνέχεια στα διοικητικά της Παναχαϊκής: «Όταν καθιστάς μια γυναίκα έγκυο, την βλέπεις να γεννά και το παιδί να μεγαλώνει. Το ίδιο συμβαίνει και με μένα. Θέλω να δω την Παναχαϊκή να μεγαλώνει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα