H Σούπερ Λιγκ ψηφίζει…

H Σούπερ Λιγκ ψηφίζει…

bet365

Το δικό της «παρών» στις σημερινές εκλογές δίνει η Σούπερ Λιγκ και το gazzetta.gr έχει τις απόψεις των παικτών για το σημερινό αποτέλεσμα, το μνημόνιο αλλά και την επόμενη μέρα. Σας τις παρουσιάζει…

Υπέρ του μνημονίου ή όχι; Μπορεί να οδηγήσει κάπου; Θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση; Που θα βαδίσουμε την επόμενη μέρα; Οι παίκτες του Ατρομήτου, του Πανιωνίου, του ΠΑΣ Γιάννινα, της Ξάνθης, του ΟΦΗ, του Λεβαδειακού, του Εργοτέλη, της Δόξας Δράμας, του Αστέρα Τρίπολης, του Παναιτωλικού και την Κέρκυρας μιλάνε gazzetta.gr για τις πιο κρίσιμες εκλογές μετά την μεταπολίτευση, με το μνημόνιο να είναι αυτό που φέρνει την μεγαλύτερη διχογνωμία.

Μπορεί ή όχι το μνημόνιο να μας βγάλει απ’ την κρίση; Είστε υπέρ ή κατά των «μνημονιακών» κομμάτων;

Άρης Γαλανόπουλος (ΟΦΗ): «Νομίζω ότι είναι εσφαλμένες οι ταμπέλες αυτή την στιγμή. Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή και θα πρέπει ν’ αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν ξέρω αν μπορεί ή όχι να μας βγάλει απ’ την κρίση, όμως θα πρέπει όσοι βγουν να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους».

Στάθης Ρόκας (Πανιώνιος): «Γνώμη μου ότι αν βγούμε εκτός μνημονίου θα φτάσει στην χρεοκοπία η χώρα. Αυτό που συμβαίνει είναι λυπηρό. Θα πρέπει πρώτα να κοπούν οι μισθοί των πολιτικών και να «χτυπηθούν» οι μεγαλοεπιχειρηματίες κι έπειτα όλοι οι υπόλοιποι».

Στέφανος Σιόντης (Παναιτωλικός): «Δεν έχω ακούσει κάποιο άλλο πειστικό σχέδιο και απ’ την στιγμή που δεν υπάρχει plan B, νομίζω ότι είναι μονόδρομος το μνημόνιο. Πρέπει να γίνουν θυσίες για να βγει η χώρα απ’ την κρίση κι ένας καλός προγραμματισμός».

Χρήστος Καλαντζής (Κέρκυρα): «Νομίζω πως είμαι κάπου στην μέση. Σίγουρα διαφωνώ σ’ αυτά τα μέτρα, όμως κάποια άλλα είναιαπαραίτητο να παρθούν. Δεν νομίζω να βρεθεί λύση».

Σπύρος Βάλλας (Ξάνθη): «Εδώ που φτάσαμε, πιστεύω πως είμαστε εγκλωβισμένοι. Πιστεύω πως είναι ευθύνη όλων, είτε αυτών που το στηρίζουν, είτε των υπολοίπων, να κάνουν τα πάντα για να βγούμε απ’ αυτό το τέλμα. Θα πρέπει οι αρμόδιοι να κάνουν το καλύτερο, δεν μας αξίζει η κατάσταση που βιώνουμε».

Μιχάλης Φραγκουλάκης (Εργοτέλης): «Το μνημόνιο πιστεύω ότι μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση. Τα έχω σιχαθεί πλέον τα κόμματα αλλά σίγουρα τάσσομαι υπέρ των αντιμνημονιακών. Μ’ έχουν κάνει να είμαι στην χώρα μου και να αισθάνομαι ότι… πληρώνω ενοίκιο για να μου επιτρέπεται να ζω εδώ»!

Άγγελος Σικαλιάς (Δόξα Δράμας): «Δεν νομίζω ότι θα πρέπει ν’ ασχολούμαστε με κόμματα. Η εξουσία θα πρέπει να πάει στον λαό. Φυσικά και είμαι κατά του μνημονίου. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θ’ αντέξει ο κόσμος, δεδομένα κάποια στιγμή θα έρθει η έκρηξη».

Θανάσης Καραγκούνης (Ατρόμητος): «Για να είμαι ειλικρινής με το μνημόνιο δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, δεν έχω αποφασίσει αν θα στηρίξω ένα κόμμα που τάσσεται κατά ή υπέρ του μνημονίου. Αυτό που ξέρω όμως σίγουρα, είναι ότι με λυπεί πολύ αυτό που βλέπω γύρω μου καθημερινά».

Χρήστος Πιπίνης (Αστέρας Τρίπολης): «Όλοι πλέον έχουν συμφωνήσει στο μνημόνιο. Δεν γίνεται να βγούμε απ’ αυτό. Σαφώς και δεν συμφωνώ, θα πρέπει να στηριχτούμε στην δική μας οικονομικά, να σταθούμε όρθιοι με τα δικά μας πόδια. Πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί ποτέ λύση, θα υπάρχει αυτή η κατάσταση για πάντα. Εκτός κι αν βρούμε κάποια στιγμή την διέξοδο της ανάπτυξης, όμως δεν υπάρχουν καθόλου θετικά δείγματα μέχρι στιγμής».

Γιώργος Ζησόπουλος (Λεβαδειακός): «Ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Για να λέμε βέβαια την αλήθεια, οι ποδοσφαιριστές δεν την έχουμε νιώσει σχεδόν καθόλου, μόνο όσοι αγωνίζονται στις χαμηλότερες κατηγορίες. Δεν νομίζω ότι ήταν μονόδρομος η λύση του μνημονίου. Το μόνο στο οποίο μας οδηγεί είναι η ανεργία, σκοτώνοντας παράλληλα τα όνειρα χιλιάδων νέων».

Ηλίας Κώτσιος (ΠΑΣ Γιάννινα): «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι θετικός στην άποψη του μνημονίου. Αυτό ωστόσο που θα πρέπει να έχουν όλοι στο μυαλό τους, είναι το πώς θα βγει η χώρα απ’ το αδιέξοδο. Πρέπει να βρεθεί η σωτηρία. Μας έχουν οδηγήσει στο απροχώρητο, νομίζω ότι πιο κάτω… δεν πάει. Και το μόνο που βλέπω, είναι ότι θα έρθουν πάλι νέα μέτρα, ακόμα πιο δύσκολα».

Θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση απ’ αυτές τις εκλογές. Εσείς θα ψηφίσετε; Έχετε αποφασίσει τι;

Άρης Γαλανόπουλος: «Σίγουρα λέω όχι στην αυτοδυναμία αλλά μάλλον δεν ψηφίσω. Το μόνο που πρέπει να κοιτάξουν όλοι, είναι το καλό της πατρίδας. Θεωρώ ότι μετά απ’ αυτές τις εκλογές θα δούμε ένα διαφορετικό κοινοβούλιο, διαφορετικό απ’ τις άλλες φορές. Θ’ αλλάξουν κατά πολύ τα δεδομένα που μέχρι τώρα υπήρχαν. Θα δούμε αν θα βγει και σε καλό αυτό».

Στάθης Ρόκκας: «Σε καμία περίπτωση αυτοδυναμία. Μία συγκυβέρνηση βλέπω κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων. Για να πω την αλήθεια σκέφτομαι να μην πάω να ψηφίσω. Δεν με εκφράζει ούτως ή άλλως κάποιο συγκεκριμένο κόμμα. Νομίζω ότι η αποχή είναι η καλύτερη λύση. Γενικά ψήφιζα ένα συγκεκριμένο κόμμα, αλλά αυτή την φορά δεν πρόκειται να το κάνω».

Στέφανος Σιόντης: «Πιστεύω ότι σ’ αυτές τις εκλογές κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα. Ο κόσμος πλέον δεν εμπιστεύεται κανέναν. Θα πρέπει να ξεχωρίσουν τον καλό πολιτικό από εκείνον που θέλει να μπει στην Βουλή μόνο για να πάρει. Σκέφτομαι και την αποχή, σκέφτομαι και κάποιο μικρό κόμμα αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Αυτό όμως που θα πρέπει να κάνουν όλοι όσοι ψηφίσουν, είναι να διαλέξουν «φρέσκα» πρόσωπα, ευφυή, με νέες ιδέες για να δούμε και κάτι καινούργιο, καλύτερο».

Χρήστος Καλαντζής: «Τα δύο μεγάλα κόμματα νομίζω θα είναι αυτά που θα κυβερνήσουν. Και αυτοί φυσικά που θα τους ψηφίσουν, είναι οι βολεμένοι, και δεν είναι και λίγοι. Θα ψηφίσω αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα πιο κόμμα. Το μόνο είναι σίγουρο, πως θα είναι κάποιο μικρό. Έχω γενικά κάποιες δικές μου ιδεολογίες. Δεν πιστεύω σε κανένα κόμμα απόλυτα, ούτε στους χαρακτηρισμούς δεξιά και αριστερά».

Σπύρος Βάλλας: «Πολύ δύσκολα θα υπάρξει αυτοδυναμία. Ο κόσμος θα ψηφίσει σ’ αυτές τις εκλογές με θυμό και φυσικά δεν έχει άδικο. Γκρεμίζουν τα όνειρά μας, δεν σου δίνουν τίποτα για να πεις ότι κάτι μπορεί να πάει καλύτερα. Έχω αποφασίσει τι θα ψηφίσω αλλά δεν ήθελα να πω τι. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη όλων μας σ’ αυτές τις εκλογές, θεωρώ πως θα υπάρξει νέα τάξη πραγμάτων».

Μιχάλης Φραγκουλάκης: «Αυτοδυναμία δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση. Δεν έχω αποφασίσει αν θα ψηφίσω αλλά αν το κάνω θα πάω με κάποιο μικρό κόμμα. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, δεν είμαι σίγουρος πλέον για τίποτα».

Άγγελος Σικαλιάς: «Δεν υπάρχει ισχυρός αυτή την στιγμή. Ο ισχυρός σ’ αυτές τις εκλογές θα είναι τα μικρά κόμματα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν πάω να ψηφίσω αλλά αν το κάνω θα στηρίξω το ΚΚΕ».

Θανάσης Καραγκούνης: «Είναι οι πιο σημαντικές εκλογές αυτές, θα καθορίσουν το μέλλον όλων μας. Απίθανο πάντως να υπάρξει αυτοδυναμία. Γενικά με εκφράζει κάπως περισσότερο νομίζω αυτή την στιγμή η Δημοκρατική Αριστερά».

Χρήστος Πιπίνης: «Πιστεύω ότι θα γίνει συνεργασία δύο-τριών κομμάτων. Και μάλιστα θεωρώ ότι θα συμφωνήσουν σε όλα, σχετικά με το μνημόνιο. Θα έρθει κάποια στιγμή η κατάρρευση. Μάλλον Ανταρσία θα ψηφίσω».

Γιώργος Ζησόπουλος: «Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει και είναι λογικό αυτό. Πρόκειται για τις πιο σημαντικές εκλογές μετά την μεταπολίτευση. Πρέπει ν’ αλλάξουν κάποια στιγμή τα πράγματα, δεν γίνεται τόσα χρόνια να κυβερνούν δύο οικογένειες. Είμαστε η χώρα που έχει γεννήσει την δημοκρατία, δεν μπορούν να μας φέρονται μ’ αυτό τον τρόπο. Εγώ ξέρω τι θα ψηφίσω, ΚΚΕ. Και δεν νομίζω ότι το κουμουνιστικό κόμμα θα έμπαινε ποτέ σε διαδικασία συνεργασιών με τους μεγάλους. Αν γινόταν αυτό, θα διαλυόταν!».

Ηλίας Κώτσιος: «Πολύ δύσκολα θα βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία, τα «μικρά» κόμματά είναι μάλλον απίθανο να συμμετάσχουν σ’ αυτό. Εγώ προσωπικά δεν θα ψηφίσω γιατί τα δικαιώματά μου είναι στην Κρήτη. Μάλλον ήξερα τι θα ψήφιζα αλλά τα πράγματα είναι λίγο παράξενα…».

Θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για την χώρα μετά απ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση; Είστε αισιόδοξοι για το μέλλον;

Άρης Γαλανόπουλος: «Θέλω να πιστεύω πώς ναι, όλοι θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον. Όσοι είναι της ίδιας γενιάς μ’ εμένα, δεν μπορούν παρά μόνο να ελπίζουν».

Στάθης Ρόκας: «Δεν νομίζω ότι θα δούμε κάτι θετικό. Όλα έχουν μπει σε μία ροή πλέον. Για 3-4 χρόνια τουλάχιστον, θα είναι σίγουρα ίδια η κατάσταση. Έχουμε πιάσει πάτο, όλοι χρωστάνε, δεν γίνεται χειρότερα…».

Στέφανος Σιόντης: «Οι πολιτικοί πλέον έχουν μαζευτεί, δεν τους παίρνει για πολλά-πολλά, νομίζω και ότι λένε περισσότερες αλήθειες. Αυτό σίγουρα είναι ένα θετικό σημείο. Θέλω να είμαι αισιόδοξος αλλά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Θα είμαστε για πολλά χρόνια ακόμα σ’ αυτή την κατάσταση».

Χρήστος Καλαντζής: «Δύσκολα να υπάρξει κάποιο θετικό βήμα. Χρωστάμε πολλά, δεν υπάρχει ανάπτυξη και όλα δείχνουν ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχίσει να υφίσταται γι’ αρκετά χρόνια ακόμα. Είμαι αισιόδοξος βέβαια αλλά απ’ την άλλη εμείς στο ποδόσφαιρο δεν το ζούμε αυτό το πράγμα, δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει».

Σπύρος Βάλλας: «Είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα σε πολιτικά λάθη. Όλοι έχουν ευθύνες, και οι πολίτες και οι πολιτικοί. Απ’ την φύση μου είμαι αισιόδοξος, όμως η κατάσταση που επικρατεί δεν σου επιτρέπει να ονειρεύεσαι πολλά πράγματα».

Μιχάλης Φραγκουλάκης: «Πολύ δύσκολα τα πράγματα. Βλέπουμε καινούργιους ανθρώπους να μπαίνουν στην Βουλή όμως κανείς δεν το κάνει για να βοηθήσει, μόνο να κερδίσουν θέλουν. Θέλω να είμαι αισιόδοξος αλλά τα πράγματα είναι πολύ δυσοίωνα».

Άγγελος Σικαλιάς: «Πρέπει να υπάρξουν βήματα μπροστά. Ένα, δύο, πέντε ή δέκα δεν έχει σημασία, όμως πρέπει να γίνουν, αν όχι, θα έρθει η καταστροφή. Η Ελλάδα όμως έχει δείξει ότι είναι δυνατή, η ιστορία εξάλλου επαναλαμβάνεται και το μαρτύριο κάποια στιγμή θα φτάσει στο τέλος του».

Θανάσης Καραγκούνης: «Οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, πρέπει να γίνουν θετικά βήματα. Πιστεύω ότι αυτή την στιγμή έχουμε πιάσει πάτο. Είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά πάντα υπάρχει η ελπίδα ότι θα γίνουν καλύτερα. Εμείς βέβαια σαν ποδοσφαιριστές δεν αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα, αλλά σίγουρα ξέρω πολύ καλά τι γίνεται. Οι γονείς μου εξάλλου είναι δημόσιοι υπάλληλοι κι έχουν νιώσει στο πετσί τους αρκετά πράγματα».

Χρήστος Πιπίνης: «Προσωπικά το μόνο θετικό που βλέπω είναι ότι πλέον δεν κοιμάται ο κόσμος. Εξακολουθούν να υφίστανται βέβαια κάποια απαρχαιωμένα «πιστέυω», κυρίως από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, όμως αν και το ελπίζω, δεν πιστεύω ότι μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση».

Γιώργος Ζησόπουλος: «Απ’ την στιγμή που υπάρχει το μνημόνιο δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτό που ζούμε. Αν το μνημόνιο είναι η μόνη λύση, τότε νομίζω ότι το πράγμα δεν βγαίνει πουθενά. Βλέπουμε να μας απειλούν καθημερινά με την χρεοκοπία, όμως πιστεύω ότι… κάτι θα γίνει τελικά. Δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να πεθάνει. Εξάλλου οι επιπτώσεις μίας ενδεχόμενης κατάρρευσης στην Ελλάδα, θα πήγαιναν ντόμινο σε όλη την Ευρώπη και δεν θ’ αφήσουν να συμβεί κάτι τέτοιο».

Ηλίας Κώτσιος: «Αν δεν γίνουν θετικά βήματα, τότε νομίζω ότι θα δούμε πολύ δυσάρεστα πράγματα στην Ελλάδα, που δεν τα έχουμε ξαναδεί ποτέ. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, δεν γίνεται αλλιώς, Δεν ξέρω όμως να έχουμε φτάσει στον πάτο, αν υπάρχει κάτι… πιο χαμηλά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα