Ψυχραιμία πάνω απ' όλα

Ψυχραιμία πάνω απ' όλα

Κώστας Κουκούσης
Ψυχραιμία πάνω απ' όλα

bet365

Η Εθνική Νέων έχει άλλη μία ευκαιρία για να επιστρέψει στην Α' Κατηγορία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Oπως αναλύει το gazzetta.gr σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει δεν χρειάζεται να φέρουμε την καταστροφή.

Το αναμενόμενο σενάριο ήταν σήμερα (24/7) οι Νέοι να παίζουν στον τελικό της διοργάνωσης έχοντας εξασφαλίσει την άνοδο. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη και έτσι οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου θέλουν μόνο νίκη στον μικρό τελικό απέναντι στην Κροατία για να πάρουν το τρίτο και τελευταία «εισιτήριο» για την Α' Κατηγορία.

Ο κόσμος θα γεμίσει και πάλι το κλειστό της Χαλκίδας και ακόμα και αν δεν επιτευχθεί ο στόχος, που είχε από την αρχή σε αυτή τη διοργάνωση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, θα χειροκροτήσει σίγουρα αυτά τα παιδιά και θα σταθεί στο πλευρό τους. Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για την ίδια ομάδα που πέρυσι στο Βόλο κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Εφήβων.

Φέτος πάλι ανέλαβε την άχαρη (για να λέμε την αλήθεια) αποστολή να ανεβάσει την Εθνική Νέων ξανά στην Α' Κατηγορία. Παρά την απουσία του Γιώργου Παπαγιάννη (κακά τα ψέματα δεν τον χρειαζόταν σε αυτά τα παιχνίδια) αναμενόταν να έχει εύκολο έργο και έτσι φαινόταν μέχρι τον χθεσινό ημιτελικό με την Ισλανδία.

Το επίπεδο των Ελλήνων παικτών είναι ξεκάθαρα πολύ υψηλότερο από αυτών των άλλων ομάδων και έτσι πριν από τη «σφαλιάρα» από τους Ισλανδούς κάθε παιχνίδι της Εθνικής στην Χαλκίδα ήταν σαν πάρτι. Ίσως λοιπόν αυτό να μην έκανε τελικά καλό στους στα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου, που δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως μερικά από αυτά δεν είναι ούτε 20 χρονών ακόμα.

Το παραδέχτηκαν άλλωστε και οι ίδιοι οι διεθνείς πως προσέγγισαν με λάθος λογική αυτόν τον αγώνα από την αρχή και τελικά το πλήρωσαν, αφού παρότι είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν, έστω και δύσκολα, δεν το έκαναν. Το ζητούμενο τώρα είναι να το ξεχάσουν και να στρέψουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση με την Κροατία που μπορούμε να πούμε πως είναι δίχως αύριο.

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Αυτή η γενιά έχει αύριο! Ακόμα και αν δεν επιστρέψει στην Α' Κατηγορία και μιλήσουμε για αποτυχία γιατί ο στόχος της ανόδου δεν επετεύχθη πολλά από αυτά τα παιδιά σε λίγα χρόνια αναμένεται να στελεχώνουν την Εθνική ομάδα των ανδρών και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αποτελεί το μέλλον του Παναθηναϊκού και την επόμενη σεζόν θα έχει ακόμα πιο ενεργό ρόλο, ενώ πριν από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Β' Κατηγορίας έπαιξε στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο με τη μεγάλη Εθνική. Ο Γιώργος Παπαγιάννης, που εάν δεν ήταν στη μέση το ντραφτ δεν θα βρισκόταν στην Χαλκίδα ως θεατής, θα δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ με τους Σακραμέντο Κινγκς. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο λογικά θα ακολουθήσει όπου να ναι τα βήματα του αδερφού του, Γιάννη, αφού ήδη απασχοληθεί πολλά κολέγια των ΗΠΑ και αργά ή γρήγορα θα τον δούμε και αυτόν στο ΝΒΑ.

Τον Μιχάλη Λούντζη τον πιστεύουν πολύ στον Παναθηναϊκό, ο Αντώνης Κόνιαρης θα πάρει λογικά και αυτός ευκαιρίες από τους «πράσινους», ο Γιώργος Τσαλμπούρης και ο Διονύσης Σκουλίδας είναι στην ΑΕΚ που δείχνει διατεθειμένη να «επενδύσει» στους νεαρούς Έλληνες, το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο Δίπλαρο στον Άρη, ο Βασίλης Μουράτος και ο Τολιόπουλος δεν αποκτήθηκαν τυχαία από τον Ολυμπιακό, ενώ και τα υπόλοιπα παιδιά εύκολα ή δύσκολα θα βρουν τον δρόμο τους στην Α1.

Σε περίπτωση λοιπόν που δεν κερδίσουν σήμερα την Κροατία (κάτι φυσικά που ευχόμαστε να μην γίνει) θα υπάρξει μεν στενοχώρια αλλά δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Ψυχραιμία πάνω απ' όλα!

 

Τελευταία Νέα