Η πιο σημαντική εβδομάδα...

Αντώνης Σαούλης
Η πιο σημαντική εβδομάδα...

bet365

...μέχρι την επόμενη. Πέντε ελληνικές ομάδες ρίχνονται στις ευρωπαϊκές τους μάχες και το gazzetta.gr αναλύει τα δεδομένα και τις πιθανότητες που έχουν για πρόκριση.

Η... κατηφόρα στο ranking (τόσο στο κομμάτι της Εθνικής όσο και σε συλλογικό επίπεδο) συνεχίζεται μιας και τα τελευταία χρόνια οι γρήγοροι αποκλεισμοί και οι αρκετές ήττες έβαλαν όλες τις ομάδες μας στα προκριματικά του Ιουλίου. Η Ελλάδα όσον αφορά το συλλογικό ranking έχει ξεκινήσει από την 14η θέση για την φετινή σεζόν με 22.300 και κυνηγάει τους Ολλανδούς (22.763) ενώ έχει το μυαλό της και στους Κροάτες (21.875).

11. Ελβετία 28.875 (5 στις 5 ομάδες)
12. Τσεχία 27.875 (5 στις 5 ομάδες)
13. Ολλανδία 22.763 (5 στις 5 ομάδες)
14. ΕΛΛΑΔΑ 22.300 (5 στις 5 ομάδες)
15. Κροατία 21.875 (4 στις 4 ομάδες)
16. Ρουμανία 21.150 (4 στις 5 ομάδες)

Και δεν είναι μόνο η συνολική κατηφόρα αλλά και η βαθμολογία κάθε ελληνικής ομάδας ξεχωριστά. Με εξαίρεση τον Ολυμπιακό ο οποίος μπαίνει στους προκριματικούς ως ισχυρός και με την καλύτερη βαθμολογία οι υπόλοιπες ομάδες δεν βοηθιούνται από τις θέσεις που έχουν.

26. Ολυμπιακός 54.960
61. ΠΑΟΚ 27.460
127. Παναθηναϊκός 12.960
223. ΑΕΚ 5.460
223. ΠΑΣ Γιάννινα 5.460

Αυτή είναι η θέση των ομάδων μας έχοντας μπει πλέον στην σεζόν 2016/17 με την ΑΕΚ και τον ΠΑΣ να παίρνουν την βαθμολογία που έχει η Ελλάδα! Ακόμα και πριν τις κληρώσεις καταλάβαινε κανείς πόσο δύσκολο έργο έχουμε για να δούμε περισσότερες από τρεις ομάδες στους ομίλους (είτε Τσάμπιονς Λιγκ, είτε Γιουρόπα Λιγκ) και το gazzetta.gr βάζει κάτω τα δεδομένα και δίνει πιθανότητες στις πέντε ομάδες, ελπίζοντας πως και σε δύο εβδομάδες θα έχουμε πέντε ομάδες στις κληρώσεις για ν' αναλύουμε.

Κανονικά θα πρέπει ο Ολυμπιακός να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Οι ερυθρόλευκοι μετά από αρκετά χρόνια μπαίνουν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (είχαν μπει τη σεζόν 2010/11 σε αυτά του Γιουρόπα κι αποκλείστηκαν αρχές Αυγούστου) με το άγχος των ομίλων. Η κλήρωση του έφερε την Χάποελ Μπερ Σεβά. Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός μπήκε με την καλυτερη βαθμολογία (70.940 η περσινή του βαθμολογία) θα μπορούσε να είχε και πιο εύκολη κλήρωση αλλά σαφώς και πιο δύσκολη.

Οπως και να 'χει ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Θα είναι αποτυχία εάν αποκλειστεί από τους Ισραηλινούς οι οποίοι προκρίθηκαν έναντι της Σέριφ (3-2 στο Ισραήλ, 0-0 εκτός έδρας).

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΑΠΟΕΛ
3-0 με Σλασκ (φιλικό)
2-1 με Πογκόν (φιλικό)
1-0 με Ρουχ Χορζόφ (φιλικό)
3-2 με Σέριφ (Προκριματικά)
0-0 με Σέριφ (Προκριματικά)

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 75%

ΠΑΟΚ
Εάν υποθέσουμε ότι κυνηγάμε τους Ολλανδούς (καλοκαίρι, ας είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι) το συγκεκριμένο match up (αλλά και αυτό του ΠΑΣ με την Αλκμάαρ) μπορεί να παίξουν ρόλο στην βαθμολογία της χώρας μας. Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με τον Αγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν στους αδύνατους οπότε ήξερε πάνω κάτω τι θα βρει μπροστά του. Βεβαίως εάν προκριθεί θα πέσει πάνω σε μία εκ των Σίτι, Πόρτο, Σαχτάρ*, Βιγιαρεάλ, Αντερλεχτ* (με αστερισκό οι ομάδες που έχουν προκριματικό) αλλά εκεί θα έχει τουλάχιστον την... καβάτζα του αποκλεισμού που του δίνει είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΙΛΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΞ
2-0 με Μπεζιέρ
2-2 με Μαρσέιγ

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: ΚΑΤΩ ΑΠΟ 50%

ΑΕΚ
Η «Ενωση» επιστρέφει στην Ευρώπη μετά την σεζόν 2011-12 όταν και βρέθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Βεβαίως με τόσα χρόνια απουσίας ήταν δεδομένο ότι θα έμπαινε στους αδύναμους και ταυτόχρονα είχε και κακή κλήρωση μιας και έπεσε στην γαλλική Σεντ Ετιέν. Η ΑΕΚ με την βαθμολογία που έχει, ακόμα και αν προκριθεί θα πάει στα play off πάλι ως αδύναμη αλλά πάντα να κοιτάμε ένα βήμα την φορά.

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ
3-1 με Κλερμόντ
0-1 με Τουρ
1-2 με Αϊντχόφεν
4-1 με Λωζάνη

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: ΚΑΤΩ ΑΠΟ 40%

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Πάντα είναι πρόβλημα ν' αντιμετωπίζεις Σκανδιναβούς αυτήν την εποχή μιας και βρίσκονται σε φουλ δράση αλλά η ΑΪΚ δεν δείχνει ομάδα που μπορεί να φοβήσει τον Παναθηναϊκό. Βεβαίως μετά το πάθημα της Καμπάλα λογικά έχει γίνει μάθημα στους «πράσινους» οι οποίοι σε αυτήν την κλήρωση μπήκαν ως ισχυροί και αν προκριθούν θα παραμείνουν σε αυτούς.

Η ΑΪΚ είναι η μοναδική από τους πέντε αντιπάλους μας που δεν χρειαζόταν να δώσει φιλικά μιας και βρίσκεται σε δράση για το σουηδικό πρωτάθλημα ενώ έδωσε και προκριματικό με την Κόλετζ Γιουρόπα.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΑΪΚ
2-0 με Μπάλα Τάουν (Προκριματικά)
2-0 με Μπάλα Τάουν (Προκριματικά)
1-1 με Κάλμαρ (Πρωτάθλημα)
1-0 με Κόλετζ Γιουρόπα (Προκριματικά)
1-1 με Μάλμε (Πρωτάθλημα)
1-0 με Κόλετζ Γιουρόπα (Προκριματικά)

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 65%

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Πήγε να κάνει το απίστευτο. Να χάσει πρόκριση από 3-0. Να' ναι καλά ο Κούτρης ο οποίος με το γκολ που έβαλε στην παράταση έστειλε τον ΠΑΣ στον επόμενο γύρο. Εκεί θ' αντιμετωπίσει την Αλκμάαρ με το παιχνίδι να γίνεται στην Λεωφόρο και όχι στους «Ζωσιμάδες».

Η Αλκμααρ τα είχε βρει σκουρα πριν δυο χρόνια με τον Ατρόμητο οπότε δεν είναι τελείως ανέφικτη η πρόκριση. Ομως παραμένει τρομερά δύσκολη.

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΚΜΑΑΡ
8-1 με Φόλενταμ
4-0 με Ομνιγουορλντ
3-0 με Τέλσταρ
5-0 με Φλίτγουντ
5-0 με Μπάρνεβελντ
3-0 με Χέρτα

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10%.

Ελπίζουμε σε δύο εβδομάδες να έχουμε και τις πέντε ομάδες μας εδώ να τις αναλύουμε. Ομως για να είμαστε ρεαλιστές εάν έχουμε πάνω από τρεις θα είναι επιτυχία.

Ιδανικό σενάριο;
Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ
Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στα play off του Γιουρόπα Λιγκ.
Εάν κάνει και το θαύμα ο ΠΑΣ; Τότε πάμε για έναν υπέροχο Αυγουστο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα