Ραντούλιτσα, ο πιο βελτιωμένος «πράσινος»!

Φάνης Παναγιώτου
Ραντούλιτσα, ο πιο βελτιωμένος «πράσινος»!
Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα έκανε πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στην Τσεντεβίτα και το gazzetta.gr παρουσιάζει με αριθμούς πως ο Σέρβος σέντερ είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης του Παναθηναϊκού στο TOP 16.

Έμεινε στο παρκέ για 17 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα. Δεν χρειάστηκε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Στο διάστημα που αγωνίστηκε φόρτωσε το καλάθι της Τσεντεβίτα με 21 πόντους (9/11 δίποντα, 3/3 ολές), έχοντας ακόμα στο ενεργητικό του 3 αμυντικά ριμπάουντ, ισάριθμες τελικές πάσες, 1 κλέψιμο και μόλις 2 λάθη.

Ο λόγος για τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ο οποίος πρόσθεσε ακόμα μία θετική εμφάνιση στο ενεργητικό του. Ο Σέρβος σέντερ κάνει πολύ καλό TOP 16 κι έχει ανεβάσει την απόδοση του στη δεύτερη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, ο πρώην NBAer μετράει 13.5 πόντους κατά μέσο όρο, με το ποσοστό του στα δίποντα να φτάνει το 62.7%.

Μάλιστα, ο Ραντούλιτσα έκανε φοβερό ματς και κόντρα στη Νταρουσάφακα πριν από μία εβδομάδα (17π., 9ρ., 3κλ.), γεγονός που δείχνει με χαρακτηριστικό τρόπο το πόσο σημαντικός είναι ο ΄Σερβος για τον Παναθηναϊκό.

Βέβαια, αυτό είναι κάτι που περιμέναμε. Όταν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς σχεδίασε τον… νέο Παναθηναϊκό πόνταρε πολλά στον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Κι ο συμπατριώτης του τον δικαιώνει. Συνολικά στη Euroleague μετράει 12.4 πόντους και 4.1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, με τον χρόνο συμμετοχής του να μην ξεπερνάει τα 20 αγωνιστικά λεπτά (19:19)!

Από την αρχή της χρονιάς ο Ραντούλιτσα είναι από τους βασικές άξονες του παιχνιδιού του Παναθηναϊκό, στο TOP 16, όμως, είναι ακόμα καλύτερος! Ο Σέρβος σέντερ είναι πιο βελτιωμένος «πράσινος» και την ώρα που οι περισσότεροι παίκτες-κλειδιά έχουν ρίξει τους αριθμούς τους, στην περίπτωση του… μουσάτου «γίγαντα» συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

*Στον πίνακα περιλαμβάνονται μόνο οι παίκτες του Παναθηναϊκού που έχουν ενεργό ρόλο στην ομάδα. Επίσης, ο Νίκος Παππάς έμεινε εκτός διότι έχασε μεγάλο μέρος της πρώτης φάσεις λόγω του σοβαρού τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε.