Η… αχίλλειος πτέρνα της Ρεάλ!

Φάνης Παναγιώτου
Η… αχίλλειος πτέρνα της Ρεάλ!
Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Μαδρίτη και το gazzetta.gr γράφει για την αχίλλειο πτέρνα της Ρεάλ, που δεν είναι άλλη από την άμυνα της!

Έπειτα από δύο σερί ήττες από τη Μπάμπεργκ & τη Ζαλγκίρις Κάουνας, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται ν’ αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Πειραιά επιστρέφει στον τόπο όπου πέρυσι έχασε το ευρωπαϊκό τρόπαιο και με ανεβασμένη ψυχολογία από τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού για τη Basket League θα ψάξει την υπέρβαση.

Το έργο του μόνο εύκολο δεν αναμένεται. Κάθε άλλο, αφού κι οι Πρωταθλητές Ευρώπης αισθάνονται πίεση, έπειτα από τα δύο αρνητικά αποτελέσματα που ήδη έχουν γνωρίσει στο TOP 16. Βέβαια, η Ρεάλ φέτος παρουσιάζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως λίγο έλειψε να μείνει εκτός από την πρώτη κιόλας φάση της Euroleague, γεγονός που θ’ αποτελούσε τεράστια έκπληξη.

Πού οφείλεται η αρνητική εικόνα που βγάζει πολλές φορές η Ρεάλ Μαδρίτης; Εν πολλοίς στην άμυνα της, η οποία έχει πολλά κενά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι δέχτηκε 99 από τη Μπάγερν, 94 στο Βελιγράδι και 93 στην έδρα της Στρασμπούρ.

Θα βρει ο Ολυμπιακός την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί τις αδυναμίες της Ρεάλ; Στο 3.50 στη Vistabet η νίκη των «ερυθρολεύκων» στη Μαδρίτη.

Μία από τα ίδια και στο TOP 16, παρά το γεγονός ότι στα δύο τελευταία ματς της regular season έδειξε να… βελτιώνεται! Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, λοιπόν, φόρτωσε το καλάθι των Μαδριλένων με 95 πόντους, η -θεωρητικά πάντα- αδύναμη Ζαλγκίρις Κάουνας έβαλε 86 στη Μαδρίτη, ενώ η Μπαρτσελόνα σταμάτησε στους 87!

Για να μιλήσουμε με… αριθμούς, οι Πρωταθλητές Ευρώπης δέχονται 82.5 πόντους κατά μέσο όρο στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης κι επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να σουτάρουν με 50.6% στα δίποντα & 40.1% στα τρίποντα!

ΟΚ, υπάρχει κι ο αντίλογος, που λέει πως η Ρεάλ Μαδρίτης σκοράρει περισσότερους από 85 πόντους κατά μέσο όρο. Δεν καταφέρνει, όμως, να το εκμεταλλευτεί, όπως φάνηκε ξεκάθαρα στην ήττα της προηγούμενης εβδομάδας από τη Μπαρτσελόνα, όταν σημείωσε 86 κι εν τέλει έχασε! Μέσα στο… σπίτι της.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2015-16

REGULAR SEASON

Κίμκι - Ρεάλ 84-70
Ρεάλ - Ερυθρός Ασ. 98-71
Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ 77-66
Ρεάλ - Μπάγερν 101-99
Στρασμπούρ - Ρεάλ 93-86
Ρεάλ - Κίμκι 82-85
Ερυθρός Ασ. - Ρεάλ 94-88
Ρεάλ - Φενέρμπαχτσε 80-73
Μπάγερν - Ρεάλ 67-86
Ρεάλ - Στρασμπορύ 97-65

TOP16

Ρεάλ - Μπάμπεργκ 82-79
ΤΣΣΚΑ - Ρεάλ 95-81
Ρεάλ - Ζαλγκίρις 92-86
Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 86-87