Τα... τρία κακά της μοίρας του Καλάθη

Τα... τρία κακά της μοίρας του Καλάθη

Άρης Λαούδης
Τα... τρία κακά της μοίρας του Καλάθη

bet365

To gazzetta.gr εξηγεί την περίπτωση του Νικ Καλάθη και το γεγονός ότι από το 43,8% στα τρίποντα στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας έφτασε στο... 14,3% στο Top-16 και στο 0/8 στα δύο τελευταία ματς της Α1.

Όλα τα ‘χει ο Παναθηναϊκός οι τραυματισμοί και οι απώλειες του έλειπαν… Δεν έφτανε η λειψανδρία σε διάφορες θέσεις της πεντάδας, τώρα κινδυνεύει να χάσει τον Διαμαντίδη (υπέστη διάστρεμμα) και ταυτόχρονα αγωνιά για τον Καλάθη που κάθε μέρα που περνάει βλέπει τον πόνο στον ώμο να γίνεται εντονότερος.

Κι αν ο Διαμαντίδης πρόλαβε να σώσει ό,τι σωζόταν στο ΣΕΦ, ο Καλάθης πρόσθεσε άλλη μια κακή εμφάνιση το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα η κριτική να φτάσει στο επίπεδο του κατά πόσο αξίζει να παίρνει τα δύο εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η απόδοση του Καλάθη παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση τον τελευταίο μήνα και μπορεί να το διαπιστώσει κανείς με μια ματιά στη στατιστική του. Όταν το 43,8% στα τρίποντα της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας μετατρέπεται σε 14,3% στο Τop-16, τότε είναι που δεν χρειάζεται πολλά να πεις.

Είναι δεδομένο ότι ο Νικ Καλάθης δεν ήταν ποτέ ο σουτέρ που θα εκτελούσε τον αντίπαλο. Το αντίθετο. Ουδέποτε είχε αυτή την ικανότητα και γι αυτό το λόγο οι αντίπαλοι προπονητές επέλεγαν πάντα το «under» στην άμυνα, αφήνοντας 9 στις 10 φορές το ελεύθερο τρίποντο από τα 6,75.

Ωστόσο, ο Καλάθης είχε κάνει σαφή βελτίωση κι απόδειξη αυτού είναι το 43,8% στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Εδώ κι ένα μήνα τα ποσοστά του παρουσιάζουν κατακόρυφη πτώση, έχει ευστοχήσει σε μόλις δύο τρίποντα στο Top-16, έχει αστοχήσει και στις 8 προσπάθειες που έχει επιχειρήσει στα δύο τελευταία παιχνίδια της Α1 και μοιραία ξεκίνησε πάλι η γνωστή κουβέντα για την ικανότητα στο σουτ του.

Ο Καλάθης αρκετό διάστημα πριν από τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα και μέχρι σήμερα υποφέρει από σοβαρές ενοχλήσεις στον ώμο, ενοχλήσεις μάλιστα που το τελευταίο διάστημα έχουν φτάσει μέχρι τον αυχένα.

Η ξεκούραση είναι απαραίτητη για τον τραυματισμό του, αλλά πώς να γίνει δεδομένης της κρισιμότητας των αγώνων και της έλλειψης παικτών στο ρόστερ. Στο μοναδικό παιχνίδι που είχε την ευκαιρία να πάρει ανάσα ήταν με τον Αρη, αλλά κι αυτό φυσικά δεν έφτανε, από την στιγμή μάλιστα που τραυματίστηκε ο Παππάς και χρειάστηκε να μείνει δύο σχεδόν εβδομάδες εκτός δράσης.

Είναι σαφές ότι ο Νικ χρειάζεται να ξεκουραστεί προκειμένου να επανέλθει σε νορμάλ επίπεδα και σ’ αυτό το πλαίσιο προφανώς εντάσσεται και η επικείμενη απόκτηση του Γκίμπσον.

Η κακοδαιμονία ωστόσο του Νικ είναι τέτοια που δεν του έφτανε ο τραυματισμός στον ώμο, ήρθε και το πρόβλημα στο αριστερό χέρι, στην τελευταία προπόνηση πριν από τον Ολυμπιακό.

Πλέον θα αγωνίζεται με ειδικό νάρθηκα στο χέρι, αλλά και με πόνους στον ώμο κι ελπίζει βεβαίως στην άφιξη του Γκίμπσον για να πάρει τις απαραίτητες ανάσες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα