Ο… σημαντικός Γιάννης! (vids)

Ο… σημαντικός Γιάννης! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Ο… σημαντικός Γιάννης! (vids)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε ακόμα μία “γεμάτη” εμφάνιση με την Εθνική Ανδρών και το gazzetta.gr παρουσιάζει με αριθμούς το πόσο σημαντικός είναι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το φετινό καλοκαίρι είχε αρκετά ευχάριστα νέα για τον Φώτη Κατσικάρη. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είδε τον Βασίλη Σπανούλη να επιστρέφει, ενώ επιστρατεύτηκε εκ νέου κι ο Κώστας Κουφός. Εκτός αυτού, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρουσίασε μεγάλη βελτίωση στη δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ κι άπαντες γνώριζαν πως ο πόιντ φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς αναμένεται να μας βοηθήσει πολύ περισσότερο στο Eurobasket 2015, σε σύγκριση με την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

Ακόμα δεν έχουν αρχίσει οι επίσημες υποχρεώσεις για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ωστόσο η παρουσία του Αντετοκούνμπο στα φιλικά προετοιμασίας δείχνουν πως ο συγκεκριμένος παίκτης αποτελεί “κλειδί” για τη λειτουργία της ομάδας και στις δύο μεριές του παρκέ, ενώ στην καλή του ημέρα είναι ικανός να κάνει τη διαφορά.

Ας σταθούμε αρχικά στην επίθεση. Ο Γιάννης είναι πιο έτοιμος. Πιο ψημένος. Φαίνεται ξεκάθαρα στο παιχνίδι του. Μην ξεχνάτε πως πρόκειται για ένα παιδί που φέτος σημείωνε 12.7 πόντους ανά αγώνα στο NBA (6.8 πέρυσι) κι η ομάδα του έφτασε μέχρι τα playoffs! Ο “Κούνμπο” έχει βελτιώσει και το σουτ του και πλέον δεν μπορείς να τον αφήσεις. Όσο για το ανοικτό γήπεδο. Βούτυρο στο ψωμί του! Θέλετε απόδειξη; Δείτε τα videos στο τέλος του κειμένου. Η εικόνα μιλάει από μόνη της.

Πάμε και στην άμυνα. Εκεί η συνεισφορά του δεν φαίνεται στους αριθμούς, αλλά είναι εξίσου σημαντική. Ίσως και μεγαλύτερη, αφού ο Γιάννης έχει τη δυνατότητα να δίνει βοήθειες χωρίς να κάνει… πολλά βήματα. Βλέπετε, έχει μεγάλο άνοιγμα χεριών και μπορεί με μία κίνηση να βρεθεί μπροστά στον αντίπαλο. Επίσης, κόβει, κλέβει και μαζεύει ριμπάουντ!

Συμπερασματικά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει σχεδόν τα πάντα στο παρκέ κι αποτελεί βασικό κομμάτι για τη σωστή λειτουργία της Εθνικής. Εννοείται πως υπάρχουν κι άλλοι παίκτες κομβικής σημασίας. Ο καθένας έχει το ρόλο του στην ομάδα, με το ρόστερ μας -όπως έχει ειπωθεί αρκετές φορές- να είναι το πιο πλήρες που έχουμε παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια.

Οι επιδόσεις του “Κούνμπο”


 

Τελευταία Νέα