Μπουφόν: Πιστός και... Superman! (vids + pics)

Μπουφόν: Πιστός και... Superman! (vids + pics)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Μπουφόν: Πιστός και... Superman! (vids + pics)

bet365

Ο Τζανλουίτσι Μπουφόν σβήνει σήμερα τα 37α κεράκια του και το gazzetta.gr εύχεται στον κορυφαίο τερματοφύλακα του κόσμου!

Είναι ο ζωντανός θρύλος της Γιουβέντους και όχι μόνο. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ιταλικού, του ευρωπαϊκού, του... παγκόσμιου ποδοσφαίρου! Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν θα σβήσει 37 κεράκια από την τούρτα γενεθλίων του και το gazzetta.gr του αφιερώνει μερικές... αράδες για την σπουδαία καριέρα και τη γεμάτη ζωή του.

Την τετραετία 1991-1995 στις ακαδημίες της Πάρμα ανακάλυψε την... τρέλα του για τη θέση του τερματοφύλακα, μιας και ως παιδί είχε παίξει και ως επιθετικός μέσος. Πρότυπό του ο Καμερουνέζος

Τόμας Ν' Κόνο. Στα 17 του έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Πάρμα, κρατώντας στις 19/11 του 1995, μάλιστα, ανέπαφη την εστία του στο 0-0 με τη Μίλαν.

Η... μοίρα τον ήθελε να δεχτεί το πρώτο του επαγγελματικό γκολ σε ματς με την Γιουβέντους, από τον Τσίρο Φεράρα.

Όταν ο Μπουφόν έγινε... Superman

Στη δεύτερή του σεζόν στην Πάρμα ξεκίνησε να βρίσκεται στην 11άδα της Πάρμα, μπροστά από τον Λούκα Μπούτσι και κατάφερε να κερδίσει τους πρώτους σημαντικούς τίτλους της καριέρας του.

Η τότε... μεγάλη Πάρμα του έδωσε την ευκαιρία να πανηγυρίσει την κατάκτηση του UEFA τη σεζόν 1998-1999, του Coppa Italia την ίδια σεζόν, ενώ η ομάδα του θριάμβευσε και στο Supercoppa.

Οι εμφανίσεις του δεν άργησαν να τον φέρουν στο στόχαστρο ουκ ολίγων ομάδων. Το καλοκαίρι του 2001, υπογράφει τελικά στη Γιουβέντους με τον πατέρα του να τον πείθει να πάει στην ομάδα του ιταλικού βορρά. Το κίνητρο να κατακτήσει το πρωτάθλημα ήταν μεγαλύτερο ακόμη και από τα 51.000.000 ευρώ που έβγαλε από τα ταμεία της η «βέκια σινιόρα» για την αφεντιά του. Τότε έγινε και η πιο ακριβή μεταγραφή τερματοφύλακα σε όλο τον πλανήτη.

Με τη Γιουβέντους έχει.. βαρεθεί να σηκώνει τρόπαια - αν και το μόνο που του λείπει από το (σχεδόν) γεμάτο παλμαρέ του είναι η το Champions League.

Τη σεζόν 2002-2003, έφτασε πιο κοντά από ποτέ αλλά στη διαδικασία των πέναλτι οι Τρεζεγκέ, Ζαλαγιέτα και Μοντέρο αστόχησαν και η Μίλαν έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Και.. έμεινε εκεί, ακόμη και στον υποβιβασμό

Πριν τελειώσει η σεζόν 2005-2006, το σκάνδαλο Calciopoli ήρθε στη επιφάνεια. Παράγοντες και διαιτητές ήταν μπλεγμένοι σε στημένα παιχνίδια. Ο τότε γενικός διευθυντής της ομάδας, Λουίτζι Μότζι ήταν το... κεφάλι του κυκλώματος. Η Γιουβέντους υποβιβάστικε με τις ιταλικές Αρχές να μην εξετάζουν όλα τα δεδομένα. Από την πλευρά της η ομάδα υποστήριξε ότι δεν έπρεπε να πέσει η ομάδα. Παίκτες όπως οι Ιμπραχίμοβιτς, Βιεϊρά και Τιράμ έφυγαν.

Όχι όμως οι Μπουφόν, Νέντβεντ και Ντελ Πιέρο που έμειναν εκεί για να ανεβάσουν ξανά την αγαπημένη τους «γηραιά κυρία».

Μόνο... τίτλοι

Εχει 7 πρωταθλήματα,αλλά για το Κύπελλο τρεις φορές έχει φτάσει στον τελικό χωρίς να το κατακτήσει με την ομάδα της Γιουβέντους.

Παράλληλα, άλλες τέσσερις φορές έχει βρεθεί να σηκώνει το ιταλικό σούπερ καπ.

Με την εθνική Ιταλίας έχει κατακτήσει το παγκόσμιο Κύπελλο το 2006, ενώ με την εθνική Νέων πήρε το ευρωπαϊκό το 1996.

Σε προσωπικό επίπεδο έχει αναδειχτεί: καλύτερος πορτιέρε της δεκαετίας (2000-2010), καλύτερος τερματοφύλακας του 21ου αιώνα, ενώ το 2010... έμαθε ότι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας των τελευταίων 25 ετών. Επίσης είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ιταλία για 9 σεζόν (1999, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2008, 2012, 2014). Το 2006 βρέθηκε στη 2η θέση στο βραβείο για την Χρυσή Μπάλα.

Το 2003 ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας και ο παίκτης της χρονιάς και το 2006 έχει λάβει το βραβείο Γιασίν από την FIFA.

Οι γυναίκες του

Η οικογένειά του είναι άκρως... αθλητική. Η μητέρα του Μαρί Στέλλα ήταν δισκοβόλος και ο πατέρας του Αντριάνο αρσιβαρίστας. Μάλιστα, οι δύο αδερφές του Βερόνικα και Γκενταλίνα έχουν παίξει βόλεϊ για την εθνική ομάδα Ιταλίας. Από το 2005 ήταν με την Τσέχα καλλονή Αλένα Σερέντοβα, την οποία και παντρεύτηκε το 2011. Εχουν δύο παιδιά, τον Λουίς Τόμας (όνομά που έδωσε λόγω του ινδάλματός του Τομάς Ν΄Κονό) και τον Ντέιβιντ Λι.

Ύστερα από τρία χρόνια γάμου, χώρισε με την σύζυγό του και τελευταία η παρουσιάστρια Ιλάρια Ντ' Αμίκο έιναι η νέα αγαπημένη του.

Μάλιστα, ήταν αρραβωνιασμένος και με την σπρίντερ Βιτσέντσα Καλί.

Το video της Γιουβέντους για τα γενέθλιά του:

 

SERIE A Τελευταία Νέα