Το... ελληνικό clasico!

Θάνος Σαρρής
Το... ελληνικό clasico!

bet365

Τέσσερις Ισπανοί που παίζουν στην Ελλάδα, οι δύο εκ των οποίων έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, μιλούν στο gazzetta.gr για το μεγάλο clasico!

H... μοίρα τους έφερε στην Ελλάδα, ωστόσο κάθε χρόνο, όποτε η Ρεάλ Μαδρίτης παίζει με τη Μπαρτσελόνα, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην χάσουν το ντέρμπι! Ο Χαβίτο, ο οποίος ξεκίνησε από τις μικρές ομάδες της Μπάρτσα, πέρασε από τον Ολυμπιακό και τώρα αγωνίζεται στην Κέρκυρα και ο Νταβίδ Βάσκεθ, που για 13 χρόνια έφερε το έμβλημα της Ρεάλ και πλέον φοράει τη φανέλα της Βέροιας, γνωρίζουν καλά τι θα πει clasico και μίλησαν στο gazzetta.gr για το μεγάλο ντέρμπι!

Μαζί τους και ο Νταβίντ Λόπεθ Ναδάλες του ΠΑΣ Γιάννινα, που ξεκίνησε από τη Σαραγόσα και ο Κέβιν Μαρτίνεθ, πρώην παίκτης της Μαγιόρκα, που έχουν παρακολουθήσει πολλά clasico ως παίκτες άλλων ομάδων και έχουν αντιμετωπίσει τόσο τη Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και τη Μπαρτσελόνα!

Υπάρχει φαβορί σε αυτό το clasico;

Χαβίτο (Κέρκυρα): «Όχι, έχουν τις ίδιες πιθανότητες και οι δύο ομάδες. Κάποιος θα έδινε ίσως περισσότερες πιθανότητες στη Ρεάλ επειδή παίζει στην έδρα της, αλλά εγώ θεωρώ πως δεν υπάρχει φαβορί».

Βάσκεθ (Βέροια): «Σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί. Η έδρα παίζει το ρόλο της, αλλά δεν υπάρχουν μυστικά. Οι ομάδες έχουν μέγιστη αντιπαλότητα, οι παίκτες το γνωρίζουν και ξέρουν ότι τους παρακολουθεί όλος ο πλανήτης και μπαίνουν για να δώσουν το μέγιστο».

Ναδάλες (ΠΑΣ Γιάννινα): «Νομίζω ότι φέτος δεν υπάρχει φαβορί. Και οι δύο ομάδες άλλαξαν προς το καλύτερο το καλοκαίρι, η Μπαρτσελόνα ενισχύθηκε και το ματς θα είναι δύσκολο και για τους δύο».

Κέβιν (Παναιτωλικός): «Σε τέτοια ματς δύσκολο να μιλήσει κανείς για φαβορί. Η έδρα ίσως παίξει ρόλο, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της, αλλά τα πάντα μπορούν να συμβούν».

Από τη μία ο έμπειρος Κάρλο Αντσελότι, από την άλλη ο ταλαντούχος αλλά με λιγότερη εμπειρία Λουίς Ενρίκε. Πόσο ρόλο παίζει ο προπονητής και η εμπειρία του σε ένα clasico;

Χαβίτο: «Είναι σημαντικός ο προπονητής και η εμπειρία του, διότι αυτή μπορεί να τον βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή μέσα στο ματς, να κάνει τη λύση πιο εύκολη. Νομίζω ότι το σημαντικότερο όμως είναι οι παίκτες. Παίζει μεγάλο ρόλο η καρδιά και το πάθος, αφού πρόκειται για παιχνίδια μεγάλης έντασης, αλλά η ποιότητα των παικτών κάνει τη διαφορά».

Βάσκεθ: «Ο Αντσελότι έχει κερδίσει τα πάντα στην καριέρα του και είναι πολύπειρος σε αντίθεση με τον Λουίς Ενρίκε, που κάνει τα πρώτα του βήματα τώρα. Σε αυτό το παιχνίδι όμως όλοι έχουν έξτρα κίνητρο και στο τέλος οι παίκτες θα καθορίσουν το αποτέλεσμα. Κλειδί πιστεύω θα είναι η άμυνα. Όποια ομάδα σε αυτό το κομμάτι δεν είναι συγκεντρωμένη και κάνει το παραμικρό λάθος, οι αντίπαλοι έχουν τέτοια ποιότητα που δεν θα τον συγχωρέσουν».

Ναδάλες: «Όχι, σε ομάδες με τόσο μεγάλη αντιπαλότητα τον πιο σημαντικό ρόλο τον παίζουν οι παίκτες. Και οι δύο ομάδες έχουν τρομερούς ποδοσφαιριστές. Ο Αντσελότι πάντως όντως είναι πιο έμπειρος, αλλά και ο Λουίς Ενρίκε είναι πολύ σημαντική προσωπικότητα».

Κέβιν: «Σίγουρα ο Λουίς Ενρίκε δεν έχει την εμπειρία του Αντσελότι, αλλά αυτό δεν θα φανεί. Έχει παίξει στη Μπαρτσελόνα, γνωρίζει τι σημαίνει για το σύλλογο και τον κόσμο αυτό το ματς και δεν θα δυσκολευτεί να δώσει στους παίκτες του το κίνητρο που χρειάζονται».

Είστε Ισπανοί, επομένως γνωρίζετε καλά τι σημαίνει clasico. Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο διαφορετικό;

Χαβίτο: «Για μένα είναι το πιο σημαντικό ντέρμπι στην Ευρώπη και πιθανότατα σε όλον τον κόσμο. Αρχικά γιατί παίζουν οι δύο πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη, που έχουν πιθανόν και τους καλύτερους παίκτες. Η ποιότητα λοιπόν το κάνει να ξεχωρίζει. Από εκεί και πέρα παίζουν ρόλο κι άλλα στοιχεία, κοινωνικά και πολιτιστικά, που το κάνουν σίγουρα ξεχωριστό».

Βάσκεθ: «Το κάνει ιδιαίτερο η μεγάλη κλάση των παικτών, η τεράστια ιστορία των δύο συλλόγων. Στην Ισπανία περιμένουν την κλήρωση για να μην κάνουν τίποτα εκείνη τη μέρα και να παρακολουθήσουν το ματς. Όλο το μήνα μιλάνε για αυτό το παιχνίδι, είναι μια τεράστια
αναμέτρηση ανάμεσα σε δυο τεράστιες ομάδες. Πιστεύω ότι είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι στον κόσμο, όλος ο πλανήτης περιμένει να το δει και να διασκεδάσει με αυτό»..

Ναδάλες: «Υπάρχει μια μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα στα δύο κλαμπ και είναι κάτι που στην Ισπανία το καταλαβαίνουν όλοι πολύ καλά. Και η Ατλέτικο με τη Ρεάλ είναι μεγάλοι αντίπαλοι, αλλά όταν παίζει η Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μπαρτσελόνα υπάρχει ένας μοναδικός αναβρασμός σε όλη τη χώρα και όχι μόνο. Νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο».

Κέβιν: «Πρόκεται για μια μία πολύ μεγάλη αντιπαλότητα, που έχει τεράστια ιστορία και έχει εξελιχθεί και στο ποδόσφαιρο. Δεν αφορά μόνο τις δύο ομάδες, αλλά τις περιοχές, τις πόλεις και τον κόσμο. Και σίγουρα έχει εξελιχθεί σε μια πολύ μεγάλη ποδοσφαιρική αναμέτρηση».

Ποιος θέλετε να νικήσει;

Χαβίτο: «Θέλω να νικήσει η Μπαρτσελόνα!»

Βάσκεθ: «Εγώ θέλω να νικήσει η Ρεάλ. Εξάλλου, από εκεί ξεκίνησα και ήμουν 13 χρόνια παίκτης της. Είχα τη χαρά να είμαι μέλος της μεγαλύτερης ομάδας του κόσμου».

Ναδάλες: «Η Ρεάλ Μαδρίτης, η ομάδα μου!»

Κέβιν: «Η Ρεάλ Μαδρίτης!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα