Πιο ξένος ο Ολυμπιακός, πιο ελληνικός ο Πανιώνιος!

Γιώργος Βροντάκης
Πιο ξένος ο Ολυμπιακός, πιο ελληνικός ο Πανιώνιος!

bet365

Στη Super League διεξάγεται σήμερα η 5η αγωνιστική και ο Γιώργος Βροντάκης παρουσιάζει ποια είναι μέχρι στιγμής η πιο... ελληνική και η πιο ξένη ομάδα του πρωταθλήματος.

Από παλιά λεγόταν ότι «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της» και κατά πώς φαίνεται, συνεχίζει να τα «τρώει» σε πολλά επαγγέλματα. Ισχύει, όμως, και στη Super League; Διαβάστε παρακάτω και βγάλτε τα συμπεράσματα της...

Έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές στη Super League, το παρών στα ελληνικά γήπεδα έστω και με ένα λεπτό συμμετοχής έχουν δώσει 360 ποδοσφαιριστές από τις 18 ομάδες! Αξιοσημείωτο είναι πως από τους 360 αυτούς παίκτες, οι 187 είναι Έλληνες. Δηλαδή λίγο περισσότερο από το 50%!

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον σύλλογο που έχει χρησιμοποιήσει τους περισσότερους Έλληνες παίκτες, αλλά και την ομάδα με τους λιγότερους!

Ιστορικός, ο πιο ελληνικός!

Τα πρωτεία της πιο ελληνικής ομάδας και με διαφορά έχει ο Πανιώνιος, ο οποίος όμως δεν πήρε άδεια και έχει περιορισμό στις μεταγραφές. Ο Ιστορικός στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Super League έχει χρησιμοποιήσει 18 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 16 είναι Έλληνες. Οι μοναδικοί ξένοι που έχει παρατάξει με τους «κυανέρυθρους» φέτος ο Δημήτρης Τερεζόπουλος είναι ο Ολιβιέ Μπουμάλ και ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Λίγο πιο πίσω από τον Πανιώνιο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη. Ο «δικέφαλος» έχει χρησιμοποιήσει 21 ποδοσφαιριστές στη Super League και οι 14 είναι Έλληνες. Οι 7 ξένοι που έχει εμπιστευτεί ο Έλληνας τεχνικός είναι οι Μαντούρο, Μακ, Ρατς, Περέιρα, Μιγκελ Βίτορ, Κάτσε και Μάρτενς.

Από τις πιο ελληνικές ομάδες είναι και ο ΠΑΣ Γιάννινα, αφού ο Γιάννης Πετράκης έχει δώσει λεπτά συμμετοχής σε μόλις 17 παίκτες (το μικρότερο rotation όλων των ομάδων της Super League) και οι 12 είναι Έλληνες!

Μόλις 7 Έλληνες στον Ολυμπιακό!
Ο Ολυμπιακός μαζί με τον Εργοτέλη έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής τους περισσότερους παίκτες στη Super League. Τόσο ο Μίτσελ, όσο και οι Φεράντο, Δερμιτζάκης επέλεξαν να παίξουν με 24 ποδοσφαιριστές στην αρχή της σεζόν.

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού από τους 24 αυτούς παίκτες έχει εμπιστευτεί μόλις 7 Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας αποτελεί παρελθόν για τους Πειραιώτες. Ο λόγος για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που συνεχίζει την καριέρα του στην Τουρκία. Οι άλλοι 6 είναι ο Γιάννης Μανιάτης, ο Κώστας Μήτρογλου, ο Δημήτρης Διαμαντάκος, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο Κώστας Γιαννούλης (έχει αγωνιστεί και στον Ατρόμητο) και ο Τάσος Αυλωνίτης.

Εφτά Έλληνες έχουν αγωνιστεί και σε Αστέρα Τρίπολης και Κέρκυρα, αλλά τόσο οι Αρκάδες, όσο και οι Φαίακες έχουν χρησιμοποιήσει λιγότερους παίκτες, 21 και 20 αντίστοιχα!

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πινακάκι με πόσους Έλληνες έχει χρησιμοποιήσει κάθε ομάδα της Super League, αλλά και πόσους παίκτες έχουν παρατάξει οι προπονητές στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές...

ΟΜΑΔΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ

ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΣΥΜ.

Ολυμπιακός

7

24

Αστέρας Τρ.

7

21

Κέρκυρα

7

20

Βέροια

8

20

Καλλονή

9

18

Πανθρακικός

9

19

Λεβαδειακός

9

20

Πλατανιάς

9

21

ΟΦΗ

10

19

Παναθηναϊκός

10

21

Παναιτωλικος

11

22

ΠΑΣ Γιάννινα

12

17

Ξάνθη

12

19

Ατρόμητος

12

19

Νικη Βόλου

13

18

Εργοτέλης

13

24

ΠΑΟΚ

14

21

Πανιώνιος

16

18

* Ο Γιαννούλης έχει αγωνιστεί και με τον Ολυμπιακό και με τον Ατρόμητο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα