Ολες οι πρεμιέρες του Ρανιέρι (vids)

Ολες οι πρεμιέρες του Ρανιέρι (vids)

Δήμος Μπουλούκος
Ολες οι πρεμιέρες του Ρανιέρι (vids)

bet365

Το gazzetta.gr έψαξε και βρήκε όλες τις πρεμιέρες του Κλάουντιο Ρανιέρι με επαγγελματικές ομάδες και διαπίστωσε ότι ο Ιταλός τα βρίσκει σκούρα στο πρώτο του ματς.

Το ντεμπούτο του Κλάουντιο Ρανιέρι στην Εθνική ομάδα δεν ήταν επιτυχημένο, καθώς ο Ιταλός προπονητής είδε την ομάδα του να χάνει με 1 - 0 από τη Ρουμανία. Ωστόσο πρόβλημα αντιμετώπισε και σε άλλες πρεμιέρες στην επαγγελματική του καριέρα. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τι έκανε ο Ιταλός σε κάθε πρώτο ματς με τις ομάδες του.

ΚΑΛΙΑΡΙ 1988 - 1991

Πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο του Ρανιέρι ήταν αυτό στην Κάλιαρι, πίσω στο μακρινό 1988, όπου άρχισε να δημιουργεί τη σπουδαία του φήμη καθώς ανέβασε αμέσως την ομάδα από την τρίτη κατηγορία στην Serie A! Ωστόσο στο πρωτάθλημα τότε ξεκίνησε με ισοπαλία 1-1, εκτός έδρας με τη Μονόπολι!

ΝΑΠΟΛΙ 1991 - 1993

Σαράντα χρονών τότε ο Ρανιέρι είχε δημιουργήσει ένα σημαντικό όνομα στην Ιταλία και τον εμπιστεύθηκε η Νάπολι στη μετά Μαραντόνα εποχή και το καλοκαίρι του 1991 υπέγραψε με τους Ναπολιτάνους. Λίγους μήνες πριν ο Ντιεγκίτο είχε πιαστεί να έχει κάνει χρήση κοκαϊνης και καταδικάστηκε με 15 μήνες φυλάκιση, με αποτέλεσμα η βασιλεία του στη Νάπολι να τελειώσει άδοξα. Ο Ρανιέρι βρήκε στο πρόσωπο του Τζιανφράνκο Τζόλα τον αντικαταστάτη του και ξεκινά το πρωτάθλημα με νίκη 1-0 επί της Αταλάντα.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ 1993 - 1997

Μετά από δύο χρόνια φεύγει από τη Νάπολι και αναλαμβάνει να επαναφέρει την Φιορεντίνα από τη Serie B στα μεγάλα σαλόνια του ιταλικού ποδοσφαίρου, πράγμα που δεν ήταν δύσκολο όταν έχεις στην ομάδα παίκτες όπως ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα! Πρεμιέρα εκτός έδρας με την Παλέρμο στις 29 Αυγούστου και η Φιορεντίνα νικά εύκολα με 3 - 0.

BΑΛΕΝΘΙΑ 1997 - 1999

Μετά από τέσσερα χρόνια και έναν κερδισμένο τελικό Κυπέλλου Ιταλίας, ο Ρανιέρι αλλάζει χώρα και συνεχίζει την καριέρα του στην Βαλένθια. Εκεί, όμως, τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά, καθώς στις 31 Αυγούστου του 1997 έχασε εκτός έδρας με 2-1 από τη Μαγιόρκα

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 1999 - 2000

Νέο βήμα προς την κορυφή για τον Ιταλό τεχνικό που συνεχίζει την καριέρα του στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ωστόσο αυτή ίσως να ήταν η πιο δύσκολη χρονιά στην καριέρα του καθώς η ομάδα είχε πολλά διοικητικά και οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να παραπαίει στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά πρόλαβε και έφυγε πριν τον απολύσει ο ιδιόρρυθμος Πρόεδρος της Ζέσους Χιλ και γλύτωσε τη ρετσινιά του υποβιβασμού καθώς η ομάδα έπεσε κατηγορία! Στην πρεμιέρα έχασε στις 22 Αυγούστου εντός έδρας 2-0 από τη Ράγιο Βαγιεκάνο.

ΤΣΕΛΣΙ 2000 - 2004

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2000 προσλαμβάνεται προπονητής στην Τσέλσι στην θέση ουσιαστικά του συμπατριώτη του Τζιανλούκα Βιάλι, πριν ακόμα ξεκινήσει η εποχή Αμπράμοβιτς! Πρώτο του ματς, αυτό εκτός έδρας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο τελείωσε ισόπαλο 3-3. Το 2003 ανέλαβε την ομάδα ο Ρώσος μεγιστάνας και μετά από ένα χρόνο τον έδιωξε...

ΒΑΛΕΝΘΙΑ 2004 - 2005

Δεν έμεινε πάντως για πολύ καιρό χωρίς δουλειά, καθώς επέστρεψε στη Βαλένθια για να συνεχίσει αυτό που είχε ξεκινήσει την πρώτη φορά. Στις 30 Αυγούστου του 2004 νικά 2-1 τη Βιγαρεάλ στο Μεστάγια , αλλά αποδείχθηκε ότι η κατάκτηση του νταμπλ Ισπανίας από τον προκάτοχο του Ράφα Μπενίτεθ αλλά και το ΟΥΕΦΑ, ήταν βαριά κληρονομιά για τον Ρανιέρι που απολύθηκε τον επόμενο Φεβρουάριο.

ΠΑΡΜΑ 2007

Εμεινε δύο χρόνια χωρίς δουλειά και τον Φεβρουάριο του 2007 πήγε στην Πάρμα, μετά την απόλυση του Στέφανο Πιόλι. Μπορεί να έχασε στο πρώτο του ματς 1-0 εντός έδρας από τη Σαμπντόρια, αλλά κατάφερε να κρατήσει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία, που ήταν άλλωστε και ο στόχος της πρόσληψης του.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 2007 - 2009

Στις 4 Ιουνίου του 2007 ανακοινώνεται η πρόσληψη του στη Γιουβέντους, με την επιστροφή της ομάδας στη Serie A μετά τον υποβιβασμό για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες. Ονειρικό ξεκίνημα με νίκη 5 -1 επί της Λιβόρνο στις 25 Αυγούστου του 2007.

ΡΟΜΑ 2009 - 2011

Τον Μάιο του 2009 απολύθηκε από τη Γιουβέντους μετά από ένα σερί επτά αγώνων χωρίς νίκη και την 1η Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους υπογράφει στη Ρόμα. Στις 13 Σεπτεμβρίου, στην 3η αγωνιστική, πρώτο ματς με τον Ρανιέρι στον πάγκο και η Ρόμα νικά εκτός έδρας τη Σιένα με 2-1.

ΙΝΤΕΡ 2011 - 2012

Τον Φεβρουάριο του 2011 παραιτείται ο ίδιος από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, μετά από ένα σερί απογοητευτικών αποτελεσμάτων και λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο πήγαίνει στην Ιντερ. Στις 24 Σεπτεμβρίου περνά θριαμβευτικά από το Ρενάτο Ντ' Αλάρα της Μπολόνια με 3 - 1!

ΜΟΝΑΚΟ 2012 - 2014

Στις 26 Μαρτίου λύνει κοινή συνεναίσει το συμβόλαιο του με την Ιντερ λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων, αλλά και πάλι δεν μένει για καιρό άνεργος. Υπογράφει στη Μονακό της δεύτερης κατηγορίας τον Μάιο του 2012 και στο πρώτο ματς ρίχνει τέσσερα στην Τουρ (4-0), έχοντας ούτως ή άλλως λόγω των χρημάτων του Ριμπολόβλεφ, παικταράδες για το επίπεδο της δεύτερης κατηγορίας!

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ - 2014

Με τη Ρουμανία η Εθνική μας δεν κατάφερε να νικήσει και με την ήττα 1-0 ο Ρανιέρι κατέγραψε ένα ακόμα αρνητικό ντεμπούτο.

Συνολικά ο Ιταλός προπονητής έχει σε σύνολο 13 ματς στο ντεμπούτο του 7 νίκες, 4 ήττες και 2 ισοπαλίες...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα