Το Top 10 των μεταγραφών στην Ελλάδα

Γιώργος Βροντάκης
Το Top 10 των μεταγραφών στην Ελλάδα

bet365

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και στην Ελλάδα έγιναν μερικές καλές μεταγραφές με το gazzetta.gr να σας παρουσιάζει το Top 10!

Από σήμερα επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις ποδοσφαιριστών που έχουν μείνει ελεύθεροι και έτσι δύσκολα θα υπάρξουν ηχηρές μεταγραφές στη Superleague.

Το μεταγραφικό παζάρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν πολύ έντονο με αρκετές αφίξεις, αλλά ακόμα περισσότερες αποχωρήσεις.

Εκλεψαν την παράσταση και οι «μικροί»

Την παράσταση εκτός από τον Ολυμπιακό (τόσο σε μεταγραφές, αλλά και σε πωλήσεις) έκλεψαν και οι λεγόμενες μικρότερες ομάδες. Η Βέροια έχει προέβη σε σημαντική ενίσχυση με παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στη Superleague (Ραούλ Μπράβο, Κατίδης, Κάμπορα). Η Καλλονή προτίμησε την... ελληνική αγορά (Τσαμπούρης, Ναβάρο, Μίνγκας, Πιπίνης), όπως και οι Ξάνθη (Καπετάνης, Καρυπίδης, Λισγάρας, Παπαστεριανός, Λουσέρο), Κέρκυρα (Μπεν Σαμπάτ, Κανακούδης, Καρντόσο, Χαβίτο), Παναιτωλικός (Φωτάκης, Μαλεζάς, Κόρμπος) και Πανιώνιος (Κολοβός, Φούντας, Ιμπαγάσα).

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις 10 καλύτερες και πιο σημαντικές μεταγραφές των ομάδων της Superleague. Ολα αυτά με βάση ονόματος, αλλά τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας στον σύλλογο που συνεχίζει την καριέρα του.

Η τριπλή βόμβα του Ολυμπιακού
Στον Ολυμπιακό υπήρξαν πωλήσεις (Σάμαρης, Μανωλάς, Χολέμπας, Αβραάμ, Σαβιόλα), αλλά και οι Πειραιώτες ενισχύθηκαν με πολλούς παίκτες κάνοντας και τρεις μεταγραφικές... βόμβες!

Καλύτερη ήταν η απόκτηση του Ερίκ Αμπιντάλ. Ο Γάλλος αμυντικός υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο παρουσία του προέδρου του Ολυμπιακού.

Επίσης, ένας άλλος παίκτης που έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της Μπαρτσελόνα αγωνίζεται πλέον με τα ερυθρόλευκα. Ο λόγος για τον Ιμπραϊμ Αφελάι. Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό μέχρι τον Ιούνιο του 2015, με δυνατότητα επέκτασης της συμφωνίας για τα επόμενα 2 χρόνια

Τέλος, ο Κώστας Μήτρογλου επέστρεψε στο λιμάνι ως δανεικός από τη Φούλαμ μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2015.

Ο Ρουμάνος MVP του ΠΑΟΚ
Ο Ραζβάν Ρατς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ για δύο χρόνια με τον Ρουμάνο διεθνή αμυντικό να είναι ήδη από τους MVP του δικεφάλου στα παιχνίδια της ομάδας. Ο πρώην άσος της Ράγιο Βαγιεκάνο θα προσφέρει πολλά στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης λόγω και της εμπειρίας του.

«Καθαρίζει» με Αριέλ ο Πανιώνιος
Ο Αριέλ Ιμπαγάσα έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και μετά από ένα μίνι σίριαλ με την υπόθεση του, κατέληξε στον Πανιώνιο. Οι Νεοσμυρνιώτες πρόσθεσαν εμπειρία και ποιότητα στο ρόστερ τους καθώς ο Αργεντινός μέσος είναι για μεγάλα πράγματα.

Έχει Καπετάν(ι)ο για γκολ η Ξάνθη
Η Ξάνθη ολοκλήρωσε μία σπουδαία μεταγραφή με την απόκτηση του Παντελή Καπετάνου που είχε μείνει ελεύθερος από την Στεάουα Βουκουρεστίου. Οι Ακρίτες κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία με τον Παντελή Καπετάνο, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Ηρακλή, ΑΕΚ, Στεάουα και Κλουζ.

Το «μπαμ» με Ραούλ Μπράβο
Η Βέροια πυροδότησε τη... βόμβα της στο τέλος με την απόκτηση του Ραούλ Μπράβο. Ο 33χρονος πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού αγωνιζόταν μέχρι πρότινος με την Κόρδοβα, η οποία ανέβηκε φέτος στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά έμεινε ελεύθερος και συμφώνησε με τη «Βασίλισσα του Βορρά». Ο Ραούλ Μπράβο Σανφέλιξ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έχει κατακτήσει με τη Ρεάλ το Τσάμπιονς Λιγκ, το Διηπειρωτικό και το Σούπερ Καπ Ευρώπης το 2002, το πρωτάθλημα Ισπανίας το 2003 και το 2007 και το Σούπερ Καπ Ισπανίας το 2003.

Χαβίτο, η ιστορικότερη μεταγραφή της Κέρκυρας
Η Κέρκυρα έκανε το «μπαμ» με την απόκτηση του Χαβίτο, με τον Ισπανό πρώην άσο Ολυμπιακού και Άρη να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους με τους «Φαίακες». Η απόκτηση του Χαβίτο είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του συλλόγου και έχει δείξει ήδη στις δύο πρώτες αγωνιστικές τι μπορεί να προσφέρει.

Η επιστροφή του Γιαννιώτα
Ο Αστέρας Τρίπολης ζει ιστορικές στιγμές με την πρόκριση τους στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία και κινήθηκε αρκετά καλά και στο μεταγραφικό παζάρι. Οι Αρκάδες μία ημέρα μετά την πρόκριση απέκτησαν για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού από τη γερμανική Φορτούνα Ντίσελντορφ τον Γιάννη Γιαννιώτα. Το καλοκαίρι του 2013 ο Έλληνας ακραίος επιθετικός μεταγράφηκε στη γερμανική ομάδα (8 αγώνες-1 γκολ)!

«Κελαηδάει» με Βιγιαφάνες ο Παναιτωλικός
Ο Λούκας Βιγιαφάνες έγινε... καναρίνι με τον Παναιτωλικό να κάνει μια πολύ σημαντική μεταγραφή.

Ο 23χρονος Αργεντινός αποτελεί μια εξαιρετική κίνηση από τους Αγρινιώτες, αφού είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, νεαρός σε ηλικία και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με την U20 και U22 της Εθνικής Αργεντινής.

ΤΟ ΤΟP 10 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ
Ραούλ Μπράβο (Βέροια)
Γιάννης Γιαννιώτας (Αστέρας Τρίπολης)
Χαβίτο (Κέρκυρα)
Ιμπραϊμ Αφελάι (Ολυμπιακός)
Ερίκ Αμπιντάλ (Ολυμπιακός)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Ραζβάν Ρατς (ΠΑΟΚ)
Αριέλ Ιμπαγάσα (Πανιώνιος)
Παντελής Καπετάνος (Ξάνθη)
Λούκας Βιγιαφάνες (Παναιτωλικός)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα