Το προφίλ του Λουκ Στιλ (pics & vids)

Το προφίλ του Λουκ Στιλ (pics & vids)

Το προφίλ του Λουκ Στιλ (pics & vids)

bet365

Ο Λουκ Στιλ είναι πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον 30χρονο Άγγλο τερματοφύλακα.

Ο Λουκ Στιλ, όπως σας αποκάλυψε χθες το gazzetta.gr, είναι ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού, ενώ σήμερα σύμφωνα με τους Άγγλους περνάει από ιατρικά για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με το τριφύλλι.

Ο Στιλ ήταν από τα ανερχόμενα ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου, όμως, δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή όπως πολλοί περίμεναν. Διαβάστε την ιστορία του στο gazzetta.gr

Ο Λουκ γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1984 στο Πιτέρμπορο και ξεκίνησε από πολύ νωρίς την ποδοσφαιρική του καριέρα, αφού σε ηλικία 7 ετών πήγε στη Newborough, ενώ ένα χρόνο αργότερα γράφτηκε στις Ακαδημίες της Πιτέρμπορο και ταξίδεψε σχεδόν σε όλη την Ευρώπη.

Στην ομάδα της καρδιάς του
Έπειτα από μια δεκαετία, ο Λουκ Στιλ έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Πιτέρμπορο υπό τις οδηγίες του Μπάρι Φρι σε ηλικία 17 ετών. Λίγο καιρό μετά την πρώτη του εμφάνιση υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας στις 8 Ιουνίου του 2002 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με 500.000 αγγλικές λίρες.

Οι σκάουτ της Γιουνάιτεντ έδειξαν ενδιαφέρον για τον Στιλ και τον προσκάλεσαν στο προπονητικό κέντρο για να αξιολογηθεί για τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του. Ο Αγγλος τερματοφύλακας εντυπωσίασε το προπονητικό επιτελείο της Μάντσεστερ και δήλωσε χρόνια αργότερα πως την υποστήριζε από μικρό παιδί!

Στους «κόκκινους διαβόλους» ήταν στις ρεζέρβες και μέλος της ομάδας Νέων, αλλά και της πρώτης ομάδας από τα 17 μέχρι τα 21 του χρόνια, ενώ σε αυτή την τετραετία πέρασε αρκετό καιρό ως δανεικός στην Κόβεντρι.

Ο διεθνής πορτιέρο...
Το όνομα του Λουκ Στιλ άρχισε να γίνεται ιδιαιτέρως γνωστό στο Νησί και από το 2002 ως το 2005 μέτρησε 12 συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας U-17, U-18, U-19 και U-20! Ομως, δεν κατάφερε ποτέ να κάνει το άλμα για την Ανδρών.

Τη σεζόν 2005-06 επέστρεψε στο Ολντ Τράφορντ μετά τις αποχωρήσεις του Ρικάρντο και του Ρόι Κάρολ, όμως, ήταν ο τρίτος γκολκίπερ πίσω από τον Εντβιν Φαν ντερ Σαρ και τον Τιμ Χάουαρντ..

Όταν έφτασε σε ηλικία 21 ετών αποχώρησε από το «θέατρο των ονείρων» τον Αύγουστο του 2006 μόλις δύο συμμετοχές (όλες τον Δεκέμβριο της τελευταίας του χρονιάς) για την Γουέστ Μπρομ, ως αντάλλαγμα για την απόκτηση του Κούστσακ.

Δεν το μετάνιωσε
Ο Λουκ Στιλ δεν μετάνιωσε ποτέ που πέρασε το κατώφλι της Μάντσεστερ, αφού είχε μόνο να κερδίσει: «Με είχαν συμβουλεύσει να μην πάω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως, δεν μπορούσα να χάσω την ευκαιρία. Δεν μετανιώνω. Στην πρώτη μου χρονιά κερδίσαμε το Κύπελλο Νέων και ήμουν καθημερινά δίπλα στους ποδοσφαιρικούς μου ήρωες. Παίκτες όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Ράιαν Γκιγκς. Δούλεψα μαζί με τον Φαμπιάν Μπαρτέζ και τον Εντβιν Φαν ντερ Σαρ. Ο Ολλανδός ήταν ένας κανονικός προπονητής και κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο. Ηταν καλός τόσο με το δεξί, όσο και με το αριστερό πόδι. Ηταν ειδικό ταλέντο», είπε αρκετά χρόνια αργότερα...

Οι δανεισμοί...
Στις 23 Δεκεμβρίου του 2006 πήγε δανεικός στην Κόβεντρι για μια... εβδομάδα και το ντεμπούτο του με την Γουέστ Μπρομ το έκανε στις 8 Δεκεμβρίου του 2007 απέναντι στη Λέστερ (νίκη με 2-1).

«Άφησα τη Γιουνάιτεντ για να πάω στη Γουέστ Μπρομ με την ελπίδα να γίνω βασικός. Όμως, τρεις εβδομάδες μετά την υπογραφή μου ο Μπράιαν Ρόμπσον απολύθηκε. Ο Τόνι Μόουμπρι ήρθε και όλα άλλαξαν. Είμαι σίγουρος πως ο νέος προπονητής δεν ήξερε ποιος είμαι. Έπαιξα μόλις σε δύο ματς», είπε για την παρουσία του στην Γουέστ Μπρομ.

Αποκλείοντας Λίβερπουλ...
Οι δανεισμοί δεν τελείωσαν όμως για τον Λουκ Στιλ, καθώς τον Φεβρουάριο του 2008 δόθηκε στην Μπάρνσλεϊ για ένα μήνα και έπαιξε βασικός στο παιχνίδι Κυπέλλου (5ος γύρος) με τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ και έγινε ο Man of the Match, καθώς έπιασε τα... άπιαστα και η ομάδα του προκρίθηκε στα προημιτελικά. «Όταν νικήσαμε τη Λίβερπουλ ένιωσα πως μπορούσα να κάνω τα πάντα», δήλωσε!

... και Τσέλσι!

Επόμενος αντίπαλος της Μπάρνσλεϊ ήταν η Τσέλσι και ο Στιλ οδήγησε την ομάδα του στα ημιτελικά κρατώντας ανέπαφη την εστία του (1-0),

Στις 17 Μαρτίου του 2008, ο δανεισμός του ολοκληρώθηκε, όμως, έπειτα από τρεις μέρες επέστρεψε ως δανεικός ξανά στη Μπάρνσλεϊ και στις 21 Μαϊου του 2008 υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με τον αγγλικό σύλλογο.

Γεμάτες σεζόν...

Από την αγωνιστική περίοδο 2009-10, ο Λουκ Στιλ είχε πάνω από 30 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς πήρε φανέλα βασικού στη Μπάρνσλεϊ. Το 2010 έπαιξε σε 43 αγώνες, το 2011 σε 48, το 2012 σε 37, το 2013 σε 37, ενώ πέρσι σταμάτησε στους 30!

Το νέο συμβόλαιο
Στις 26 Ιουνίου του 2013, ο Άγγλος πορτιέρο συμφώνησε για συμβόλαιο δύο ετών με τη Μπάρνσλεϊ (μέχρι το καλοκαίρι του 2015), αν και φαινόταν πως θα αποχωρήσει από τον σύλλογο επειδή αρκετές ομάδες (κυρίως αγγλικές) ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του.

Πάντως, μετά τον υποβιβασμό της Μπάρνσλεϊ ο Λουκ Στιλ φεύγει από τον αγγλικό σύλλογο...

Ο... κρυφός σοβαρός τραυματισμός
Στην αρχή της καριέρας του, ο Λουκ Στιλ υπέφερα από έναν σοβαρό τραυματισμό, αλλά δεν το έβαλε κάτω: «Ήμουν 18 ετών, όταν είχα σπάσει δυο οστά στην πλάτη μου μετά από μια άσχημη προσγείωση και είχα αφόρητο πόνο. Ήξερα πως δεν ήταν ένας απλός τραυματισμός. Δεν ήταν ένα τράβηγμα στον ιγνυακό τένοντα ή ρήξη μηριαίο μυ. Ήταν στην πλάτη μου και δύσκολα μπορούσα να κουνηθώ. Ηταν σοβαρό. Ποτέ δεν είπα τίποτα. Προσπάθησα να μείνω θετικός. Πέρασε, βέβαια, από το μυαλό μου πως ίσως και να μην ξανά παίξω ποτέ. Έχασα μια ολόκληρη σεζόν και χωρίς να θέλω να το κάνω μελοδραματικό ήταν απαίσιο! Η χειρότερη στιγμή της ζωής μου», αποκάλυψε μια δεκαετία αργότερα!

Κρατώντας την μπάλα για δύο λεπτά
Στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2012-13, η Μπάρνσλεϊ έπαιζε στην έδρα της Χάντερσφιλντ και οι δύο ομάδες κινδύνευαν με υποβιβασμό. Ομως, λίγο πριν το τέλος του αγώνα ήταν ευνοημένες από το αποτέλεσμα στο στο Πιτέρμπορο – Κρίσταλ Πάλας και ο Λουκ Στιλ είχε την μπάλα στα πόδια για δύο λεπτά στις καθυστερήσεις, χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς. Δείτε το ασυνήθιστο περιστατικό.

Το πρόστιμο για το εσώρουχο

Στις 9 Ιουλίου του 2008, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.000 αγγλικές λίρες για την παραβίαση κανόνων χορηγίας. Στον Λουκ Στιλ είχε γίνει παρατήρηση αρκετές φορές για ένα εσώρουχο που φορούσε και ήταν εμφανές το logo της μάρκας... Ομως, μυαλό δεν έβαλε και το πλήρωσε ακριβά!

Το... τρελό harlem shake
Η περσινή μόδα του τραγουδιού και του τρελού χορευτικού harlem shake έφτασε και στα δωμάτια των ποδοσφαιριστών της Μπάρνσλεϊ. Εκεί, ο Λουκ Στιλ και οι συμπαίκτες του έμειναν μέχρι και γυμνοί για να χορέψουν...

Ο χαβαλές της παρέας

Ο Λουκ Στιλ, όπως θα είδατε και στο παραπάνω video δείχνει πως είναι ο χαβαλές της παρέας. Ο Αγγλος έχει βάλει αρκετές φωτογραφίες του στο twitter κάνοντας πλάκα, ειδικά με τις αμφιέσεις του... Δείτε δύο χαρακτηριστικές παρακάτω!

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ

Κατέκτησε την Championship με τη Γουέστ Μπρομ
Κυπελλούχος στο Κύπελλο Νέων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Εκπροσώπησε την Εθνική Αγγλίας Under U-17, U-18, U-19 και U-20
Εχει παίξει πάνω από 250 παιχνίδια στην Championship
Νίκησε τη Λίβερπουλ και την Τσέλσι στο Κύπελλο Αγγλίας
Επαιξε στο Γουέμπλεϊ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας
Εχει αγωνιστεί στην ίδια 11άδα με Μπέκαμ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρόι Κιν και Ρίο Φέρντιναντ

ΣΕΖΟΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
2001-02 Πιτέρμπορο 2
2004-05 Κόβεντρι (δαν.) 36
2006-07 Κόβεντρι (δαν.) 7
2007-08 Γουέστ Μπρομ 2
2007-08 Μπάρνσλεϊ (δαν.) 17
2008-09 Μπάρνσλεϊ 11
2009-10 Μπάρνσλεϊ 43
2010-11 Μπάρνσλεϊ 48
2011-12 Μπάρνσλεϊ 38
2012-13 Μπάρνσλεϊ 37
2013-14 Μπάρνσλεϊ 30
ΣΥΝΟΛΟ 273
* Σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα