Χατ τρικ στην Serie A (vids)

Χατ τρικ στην Serie A (vids)

bet365

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η 34η αγωνιστική της Serie A, το Gazzetta.gr παρουσιάζει τους παίκτες που έχουν πετύχει φέτος χατ τρικ στην πιο σκληρή λίγκα.

Ο αριθμός των γκολ που σημειώνει κάποιος στο Campionato θα ήταν μεγαλύτερος σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα σύμφωνα με παικταράδες του παρελθόντος αλλά και experts του ποδοσφαίρου, οπότε το να βάλει ένας παίκτης τρία γκολ στο ίδιο ματς στην Serie A είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι βρισκόμαστε 5 αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν 2013-14 και μόλις 8 είναι εκείνοι που έχουν καταφέρει να πετύχουν τριπλέτα. Τελευταίοι που το έκαναν ήταν ο Γκονσάλο Ιγουαΐν της Νάπολι και ο Αλμπέρτο Παλόσκι της Κιέβο Βερόνα και εμείς πάμε να ρίξουμε μία ματιά στο ποιοι είναι αυτοί που έκαναν μόνο δικό τους ένα ματς και τα διαφορετικά στοιχεία που προκύπτουν.

Εξι Ιταλοί, δύο Αργεντίνοι, επτά επιθετικοί και ένας μέσος, έξι δεξιοπόδαροι και δύο αριστεροπόδαροι είναι αυτοί που δημιουργούν την λίστα. Εξι από τα χατ τρικ είναι εντός έδρας και δύο από αυτά εκτός.

Με τυχαία σειρά: Τζουζέπε Ρόσι, Αλμπέρτο Ακουιλάνι (Φιορεντίνα), Κάρλος Τέβες (Γιουβέντους), Γκονσάλο Ιγουαΐν (Νάπολι), Ντομένικο Μπεράρντι (Σασουόλο), Τσίρο Ιμόμπιλε (Τορίνο), Αλμπέρτο Παλόσκι (Κιέβο Βερόνα), Ματία Ντέστρο (Ρόμα) έχουν τραβήξει όλα τα φλας σε έναν αγώνα…

Μόνο μία ομάδα έχει δύο παίκτες με χατ τρικ και είναι η Φιορεντίνα. Ο Τζουζέπε Ρόσι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην τεράστια νίκη-ανατροπή των Βιόλα κόντρα στην Γιουβέντους (4-2), ενώ ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι πέτυχε και τα τρία γκολ στο 3-3 με αντίπαλο την Τζένοα στο «Ατρέμιο Φράνκι». Κανένας από τους δύο δεν πέτυχε τα γκολ 'κολλητά' και αμφότεροι πέτυχαν το ένα από τη βούλα του πέναλτι. Ενα με πέναλτι έβαλε και ο παικταράς της Νάπολι, Γκονσάλο Ιγουαΐν, που σκόραρε τρία σε 45 λεπτά με αντίπαλο την Λάτσιο την οποία νίκησε… σχεδόν μόνος του 4-2.

Γιουβέντους και Σασουόλο είδαν παίκτη τους να σημειώνει τριπλέτα αλλά και κάποιον να την κάνει σε βάρος τους. Η Μεγάλη Κυρία δέχθηκε τρία γκολ από τον Ρόσι, όμως είδε τον Κάρλος Τέβες να βάζει τρία στην Σασουόλο. Τα τρία γκολ του Απάτσι δεν ήταν διαδοχικά, όμως κανένα δεν ήταν από την άσπρη βούλα.

Οσον αφορά τους νεοοφώτιστους, Νεροβέρντι, έχουν τον παίκτη που έκανε το πιο εντυπωσιακό φέτος. Ο 20χρονος επιθετικός, Ντομένικο Μπεράρντι, σε εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Μίλαν και ενώ η ομάδα του έχανε 0-2 έκανε όλη την Ευρώπη να μιλάει γι' αυτόν. Είναι ο μοναδικός της λίστας που έχει κάνει καρέ γκολ, συμπλήρωσε το χατ τρικ σε ένα 45λεπτο (15', 28', 41', 47') και κανένα από τα γκολ του δεν ήταν από την άσπρη βούλα. Ο αριστεροπόδαρος άσος χάρισε τη νίκη 4-3 επί των Ροσονέρι και έγινε 'παγκόσμιος' σε μία μέρα.

Τρία γκολ χωρίς κανένα να είναι από τα 11 βήματα έχει πετύχει και ο πρώτος σκόρερ της φετινής Serie A και σταρ της Τορίνο, Τσίρο Ιμόμπιλε, αλλά και ο Ματία Ντέστρο της Ρόμα. Ο πρώτος το έκανε στο 3-1 με αντίπαλο την Λιβόρνο, ενώ ο στράικερ των Τζαλορόσι με την Κάλιαρι στην Σαρδηνία (1-3). Ο φορ των Ρωμαίων, μαζί με τον Αλμπέρτο Παλόσκι είναι οι μοναδικοί που το έχουν κάνει εκτός έδρας, αφού ο επιθετικός της Κιέβο έβαλε τρία γκολ την προηγούμενη αγωνιστική στο εκτός έδρας ματς με την Λιβόρνο (2-4). Η τελευταία έχει αποτελέσει των Ιμόμπιλε και Παλόσκι.

Follow me: Giorgio_Oddo

 

SERIE A Τελευταία Νέα