Το χειρότερο σερί της Μπαρτσελόνα

Γιώργος Καραμάνος
Το χειρότερο σερί της Μπαρτσελόνα

bet365

Η προηγούμενη φορά που η Μπαρτσελόνα γνώρισε τρεις ήττες στη σειρά ήταν το 2003 και κόστισε την απόλυση του Φαν Χάαλ.

Η ήττα από τη Ρεάλ δεν σήμαινε για τη Μπαρτσελόνα μόνο την απώλεια ενός τίτλου ή ακόμα και την απώλεια της οποιαδήποτε κατάκτησης τίτλου (της έχει μείνει μόνο το πρωτάθλημα όπου είναι 3η και στο -4 από την κορυφή). Για πολλούς είχε την έννοια του τέλους ενός κύκλου επιτυχιών και αυτό έρχεται να το επιβεβαιώσει ένα στατιστικό που γυρίζει τους Μπλαουγκράνα 11 χρόνια πίσω.

Με τις ήττες από την Ατλέτικο στο Champions League και εκείνη από τη Γρανάδα για την Primera Division, το σερί των αποτυχιών έφτασε το μαγικό για τη σύγχρονη Μπαρτσελόνα νούμερο των τριών! Η αμέσως προηγούμενη φορά που της είχε συμβεί κάτι εξίσου αρνητικό ήταν πριν από 11 χρόνια! Με το που είχε μπει το 2003, η Βαλένθια την είχε διαλύσει με 4-2 στο «Καμπ Νόου» και είχε ακολουθήσει το 2-0 από τη Θέλτα στο «Μπαλαΐδος».

Εκείνη η ήττα είχε οδηγήσει και στην απόλυση του κόουτς Λουίς Φαν Χάαλ που βρισκόταν στη δεύτερη και τελευταία θητεία του στον πάγκο των Καταλανών. Με υπηρεσιακό προπονητή είχε τριτώσει εκείνο το κακό με μία ακόμα συντριβή στο Βιθέντε Καλδερόν» και το 3-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Για να βρει κανείς τέσσερις διαδοχικές ήττες της Μπαρτσελόνα, θα πρέπει να πάει τρία ακόμα χρόνια πιο πίσω στο χρόνο, τότε που είχε κάνει τέσσερις (3-1 από Τσέλσι εκτός, 0-3 από Μαγιόρκα εντός, 3-0 από Ατλέτικο εκτός και 3-0 από Οβιέδο εκτός). Με την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε να επισκέπτεται το «Καμπ Νόου» την Κυριακή του Πάσχα (22:00) και το κλίμα να είναι τόσο βαρύ για τον Τάτα Μαρτίνο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως δεν θα κλείσει και εκείνος ένα καρέ ηττών και θα φύγει με τον χειρότερο τρόπο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα