Τα σενάρια για την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα

Τα σενάρια για την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα

bet365

Σε μπελάδες μπήκαν εκ νέου Ξάνθη, Καλλονή και ΠΑΣ, αφού Απόλλωνας και Πλατανιάς πήραν «χρυσά τρίποντα». Το gazzetta.gr αναλύει τα σενάρια υποβιβασμού!

Φωτιά έχει πάρει η ουρά της βαθμολογίας, αφού οι μεγάλες και ίσως απρόσμενες νίκες των Απόλλωνα και Πλατανιά, κόντρα σε Πανθρακικό και Ξάνθη αντίστοιχα, έμπλεξαν εκ νέου ομάδες που ένοιωθαν... σωσμένες. Πέρα από την Skoda - που αυτοκτόνησε - σε σενάρια μπλέκουν και πάλι Καλλονή και ΠΑΣ, αφού ο πήχης έχει ανέβει επικίνδυνα.

Η Βέροια, μπορεί αν έχει 32 μόλις βαθμούς, όμως είναι η ομάδα με το ποιο εύκολο πρόγραμμα, αφού στις δύο αγωνιστικές που απομένουν υποδέχεται τον Πανιώνιο και τον Αστέρα Τρίπολης, παιχνίδια που μπορεί να... καθαρίσει και να φτάσει τους 38 βαθμούς. Αντίθετα, ο Απόλλωνας μπορεί να φιλοξενεί τον Εργοτέλη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όμως κλείνει την σεζόν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Έτσι, αν δεν πάρει το «τρίποντο» κόντρα στους Κρητικούς, είναι δεδομένο πως δεν μπορεί να ελπίζει, ενώ και οι 36 βαθμοί δεν του εξασφαλίζουν την παραμονή.

Ένα βαθμό πιο πάνω, συναντάμε τον Πλατανιά, ο οποίος χτες πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της σεζόν. Όχι μόνο γιατί πέρασε πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, αλλά και γιατί έμπλεξε κι άλλες ομάδες στα σενάρια, με πρώτη και καλύτερη την Ξάνθη, της οποίας και επικράτησε στα Πηγάδια με 3-2! Ο σύλλογος από τα Χανιά, φιλοξενεί Παναιτωλικό και κλείνει στην Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, οπότε έχει ξεκάθαρα την τύχη στα χέρια του, αφού δεν αποκλείεται να ολοκληρώσει την σεζόν με 40 βαθμούς!

Αντίθετα,οι Ακρίτες έχουν πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα. Αρχικά, θα πρέπει να ταξιδέψουν στο Ηράκλειο, όπου θα φιλοξενηθούν στο «Γεντί Κουλέ» από τον ΟΦΗ, ενώ στην συνέχεια υποδέχονται τον Παναθηναϊκό. Και τα δύο παιχνίδια είναι... επικίνδυνα, με τους Ακρίτες να θέλουν τουλάχιστον μία νίκη σε αυτά.

Τέλος, σε μπελάδες μπήκαν και πάλι Καλλονή και ΠΑΣ, που ένοιωθαν μεν μία ασφάλεια, όμως αποδείχτηκε πως ακόμα δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή. Η ομάδα της Μυτιλήνης έχει 36 βαθμούς, αλλά πρόγραμμα βατό, αφού υποδέχεται τον Πανθρακικό και στην συνέχεια πάει στην Κρήτη να παίξει με τον Εργοτέλη. Αντίθετα, ο ΠΑΣ μπορεί να έχει 37 βαθμούς, όμως υποδέχεται τον Ολυμπιακό και κλείνει την σεζόν στο «Κλ. Βικελίδης» κόντρα στον Άρη.

Η Βαθμολογία

12. ΠΑΣ Γιάννινα 37

13. Καλλονή 36

14. Skoda Ξάνθη 35

15. Πλατανιάς 34

16. Απόλλων 33

17. Βέροια 32

33η αγωνιστική

Απόλλων-Εργοτέλης

Βέροια-Πανιώνιος

Πλατανιάς-Παναιτωλικός

ΟΦΗ-Ξάνθη

Καλλονή-Πανθρακικός

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός

34η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Απόλλων

Βέροια-Αστέρας Τρίπολης

Πανιώνιος-Πλατανιάς

Ξάνθη-Παναθηναϊκός

Εργοτέλης-Καλλονή

Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα