Δεν είναι μόνο ο Dimi γκαφατζής...

Δεν είναι μόνο ο Dimi γκαφατζής...

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος με αφορμή την γκάφα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου θυμάται κι άλλες περιπτώσεις σοβαρών λαθών από τερματοφύλακες, όπως ο Σηφάκης, ο Γλύκος, ο Καρνέζης, ο Σίλτον, αλλά και τον ψαρά, πλέον, Κοστάντζο.

Το λάθος του τερματοφύλακα, λένε, μετράει διπλά. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει πίσω του πλέον κανένας να σώσει την κατάσταση… Όταν πρόκειται δε για γκάφα,τότε στιγματίζεται πολύ περισσότερο.

Με αφορμή τη γκάφα (κλώτσησε αέρα σε… γύρισμα της μπάλας από τον αμυντικό του) του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου με τη Μίντλεσμπρο εναντίον της ΚΠΡ, που κόστισε στην ομάδα του δύο βαθμούς, θυμηθήκαμε κάποιους άλλους τερματοφύλακες, Έλληνες και ξένους, που υπέπεσαν σε σοβαρά λάθη.

ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΕΚ

Για να παραμείνουμε πάντως λίγο ακόμη στον έμπειρο Dimi τη σεζόν 2012-13 με την ΑΕΚ η οποία υποβιβάστηκε, είχε κάνει κι άλλες γκάφες ή σοβαρά λάθη, όπως για παράδειγμα στο ματς της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό 0-1 (σουτ Μουλόπουλου του έφυγε η μπάλα αν και έδειχνε να ελέγχει και την έσπρωξε στα δίχτυα ο Ναπολεόνι) και με τον Αστέρα Τρίπολης 0-1 (του είχε φύγει η μπάλα σε μετριότατο γέμισμα στην περιοχή του Σανκαρέ- γκολ ο Αλβάρες). Τον τελευταίο καιρό με τη Μίντλεσμπρο έκανε καλά παιχνίδια ο ικανός κίπερ, ενώ θα ήθελε πολύ να είναι στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για το Μουντιάλ.

ΣΗΦΑΚΗΣ ΣΑΝ… DIMI KONΤΡΑ ΣΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Τον Νοέμβριο του 2013 για το πρωτάθλημα ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου Μιχάλης Σηφάκης δέχτηκε πάσα προς τα πίσω από τον αμυντικό, όμως το κοντρόλ που έκανε ήταν σαν…πάσα πάρε-βάλε στον… Γιάννου που με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0 στο 5΄. Ματς που οι κυανέρυθροι τελικά νίκησαν με 2-1 στη Νέα Σμύρνη.

ΚΟΣΤΑΝΤΖΟ

Ένας ξένος κίπερ που ήρθε μετά βαίων και κλάδων, αλλά έγινε… ανέκδοτο, για τα γκολ που δέχτηκε, για τα γκολ που «έφαγε

» όρθιος, για τις γκάφες του ήταν ο Φράνκο Κοστάντζο. Ο Αργεντίνος κίπερ του Ολυμπιακού μολονότι του δόθηκαν ευκαιρίες, εντούτοις δεν κατάφερε να αποδείξει ότι είναι ικανός κίπερ. Έφτασε σε σημείο η θέση του κίπερ να είναι το ευάλωτο σημείο του Ολυμπιακού με τους αντίπαλους προπονητές να στοχεύουν εκεί, ζητώντας σουτ προς τον Κοστάντζο, κάτι που είχε κάνει και οΑναστόπουλος όταν ήταν στον ΟΦΗ, με επιτυχία!

Και να σκεφτείτε ότι είχε έρθει στον Ολυμπιακό για να καλύψει το κενό που είχε αφήσει ο Αντώνης Νικοπολίδης. Η μεταγραφή του μάλιστα είχε συζητηθεί το 2011, καθώς ήταν για πέντε χρόνια στη Βασιλεία και αρχηγός! Είχε συνεισφορά στην πορεία της ομάδας του μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ! Για την αποχώρησή του είχε ανοιχτεί σελίδα στο facebook, ενώ τα ανέκδοτα που ειχαν κυκλοφορήσει ήταν πολλά. Ακόμη και διαφήμιση (Μποστάντζο με τον… ήλιο) είχε φτιαχτεί που τον φωτογράφιζε! Κάποια ενδεικτικά:

  • Ο Κοστάντζο δεν την πέφτει ούτε σε γκόμενα.
  • Γιατί οι ψαράδες ζηλεύουν τον Κοστάντζο; Γιατί έχει συνέχεια γεμάτα δίχτυα.
  • Κοστ…ράντζο.
  • Ο Ολυμπιακός θα πληρώσει φόρο ακινήτων για τον Κοστάντζο.

Όταν αποχώρησε στις αρχές του 2012 ως ελεύθερος από τον Ολυμπιακό έβαλε φωτογραφία στο twitter με το καλάμι του, καθώς ετοιμαζόταν να πάει για… ψάρεμα! Και το έκανε στη συνέχεια, αφού κρέμασε τα γάντια του.

Ο Κοστάντζο δεν είναι ο μόνος που έχει κάνει γκάφες, αφού οι κίπερ είναι πολλοί στο εξωτερικό που έχουν δεχτεί γελοία γκολ. Και μεγάλοι τερματοφύλακες έχουν δεχτεί χαζά τέρματα.

ΓΛΥΚΟΣ ΜΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟ, ΑΡΗ, ΠΑΣ

Στην Ελλάδα ο Γλύκος στο ματς του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτέθηκε από τον… Λίλα, όμως αυτό το γκολ που τον έχει στιγματίσει είναι στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Το ματς πλησιάζει στη λήξη του και ο Γλύκος δέχεται ένα ψηλοκρεμαστό σουτ από τον Φυτανίδη με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτα και ο αγώνας στην… παράταση. Εκεί αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο! Και στο ματς με τον Άρη πρόσφατα από φάουλ του Τάτου, έκανε… απόκρουση-γκέλα με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του!

ΚΑΡΝΕΖΗΣ ΜΕ ΑΕΚ

Ο Ορέστης Καρνέζης είχε δεχτεί πάλι σε ματς Κυπέλλου ένα μακρινό φάουλ στις καθυστερήσεις των… καθυστερήσεων με αποτέλεσμα ο ΠΑΟ να χάσει την πρόκριση. Το σκορ ήταν 3-1 υπέρ του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και ο Μίτσελ έκανε ένα φάουλ σχεδόν από το κέντρο στο 98΄ με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα και το εισιτήριο της πρόκρισης στην ΑΕΚ. Στη συνέχεια ειπώθηκε ότι έπαιζε εκεί στο τέλος τραυματίας, αλλά το κακό είχε γίνει! Δούλεψε σκληρά και κατάφερε να το ξεπεράσει και να ανέβει επίπεδο.

ΜΕΓΕΡΙ ΜΕ ΜΕΤΑΛΙΣΤ

Ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μέταλιστ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης κρατούσε την πρόκριση στις 8 του Γιουρόπα Λιγκ στα χέρια του με τον Μέγερι να κάνει μία γκάφα (Βιγιάγκρα) στο 81΄ και να δίνει ελπίδες στον αντίπαλο, ενώ είχε ευθύνη και στο δεύτερο γκολ του Ντέβιτς που έφερε τον αποκλεισμό . Και να σκεφτείτε ότι σε εκείνο το ματς ο Μέγερι είχε πιάσει πέναλτι!

ΣΙΛΤΟΝ ΚΑΙ ΣΙΜΑΝ

Κάθε εβδομάδα σχεδόν από όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου, βλέπουμε βιντεάκια από γκάφες των κίπερ. Άλλα βγάζουν γέλιο, άλλα πονάνε, κυρίως τους οπαδούς της ομάδας τους! Υπάρχουν και κάποιες γκάφες σήμα κατατεθέν. Σε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1990 για την Τρίτη θέση ο 41χρονος τότε Πίτερ Σίλτον είχε τη μπάλα στα πόδια του, αλλά ώσπου να την πιάσει, ήρθε ο Ρομπέρτο Μπάτζο την έκλεψε και σκόραρε (1-0). Μάλιστα είχαν γίνει καυστικά σχόλια τότε για την ηλικία του και τα… άλατα στη μέση! Ο Ντέιβιντ Σίμαν που δέχτηκε ένα κοροιδίστικο γκολ (ήταν 1-1 και δέχτηκε μακρινό φάουλ σαν σέντρα σουτ από τον Ροναλντίνιο) στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2002 και έχοντας πατήσει τα 39 του χρόνια, έγραψε αργότερα στην αυτοβιογραφία του: «Κάποτε είχα διαβάσει ένα βιβλίο για τη μοναξιά του φαροφύλακα.Είναι ατελείωτες οι στιγμές που περνάει μοναχός του. Και αν, μία φορά δεν ακούσει το ξυπνητήρι του και δεν θέσει σε λειτουργία τον φάρο, τότε μπορεί να συμβεί το μοιραίο.Πήρα δύναμη από αυτό! Και ο τερματοφύλακας πρέπει να ζει συνέχεια με το μεγάλο λάθος του, τουλάχιστον αυτό όμως δεν κοστίζει ανθρώπινες ζωές»…

ΥΓ. Λάθη σοβαρά ή γκάφες, από τους τερματοφύλακες γίνονται σχεδόν σε κάθε αγωνιστική, σε κάθε κατηγορία μεγάλη ή μικρή. Αυτά είναι μόνο κάποια παραδείγματα μέσα από εκατοντάδες περιπτώσεις. Στείλτε με μηνύματα αυτά που θυμάστε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα