Ολιβερ... βίος και πολιτεία

Ολιβερ... βίος και πολιτεία

Gazzetta team
Ολιβερ... βίος και πολιτεία

bet365

Το gazzetta.gr διάβασε, ρώτησε και παρουσιάζει το αμφιλεγόμενο παρελθόν του Ισπανού υποψήφιου επενδυτή της Λάρισας.

Στην πρώτη του συνέντευξη τύπου με το «αλογάκι» για φόντο, ο υποψήφιος επενδυτής της ΑΕΛ, Λουίς Όλιβερ έδωσε κάποιες απαντήσεις για το ποιος είναι, από που έρχεται και το που θέλει να οδηγήσει τη Λάρισα. Κάποια στιγμή μάλιστα ρωτήθηκε και για το επίμαχο ζήτημα. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το παρελθόν του στο ποδόσφαιρο, με τον ίδιο να παραπέμπει στο διαδίκτυο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που πηγάζουν από εκεί, το όνομα του είναι τόσο αμφιλεγόμενο που είναι εύλογο να οδηγεί σε σκεπτικισμό.

Το gazzetta.gr φυσικά δεν μπορούσε να μείνει μόνο στις αναφορές που υπάρχουν στο ίντερνετ. Μιλήσαμε λοιπόν με ρεπόρτερ που καλύπτει το ρεπορτάζ της Μπέτις, που είναι και η σημαντικότερη από τις ομάδες που είχε εμπλακεί ο κύριος Ολιβερ, η οποία φρόντισε να μας επιβεβαιώσει τις περισσότερες από τις φήμες που τον συνοδεύουν που δυστυχώς για το εν λόγω project στη μεγαλούπολη του θεσσαλικού κάμπου, δεν είναι και οι καλύτερες. Η αλήθεια είναι πως σε πρώτη ανάγνωση το όνομα Ολιβερ δεν συνδέεται με πετυχημένες συλλογικές περιπέτειες πλην μίας. Το ιδιαίτερο στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι όμως ο εν λόγω Ισπανός, αλλά ο πατέρας του, Λουίς Όλιβερ Αλμπέσα, τον οποίο εκείνος ακολουθούσε στις ομάδες που αναλάμβανε.

Η κορυφαία τους στιγμή στο ποδόσφαιρο ήταν όταν ο πατέρας ενεπλάκει με τη Χερέθ, την οποία ανέλαβε το 1997. Μέχρι το 2002 που έφυγε από τον θώκο της, είχε να υπερηφανεύεται για την άνοδο από τη Γ' στη Β' Κατηγορία. Εκεί όμως που στην τελευταία του σεζόν (2001-'02) έφτασε στο σημείο να διεκδικεί ακόμα και το άλμα στην Πριμέρα Ντιβισιόν, έχοντας στον πάγκο της τον Μπερντ Σούστερ, τότε έσκασε η πρώτη βόμβα. Η οικονομική κατάσταση στη Χερέθ ήταν πολύ ζόρικη και οι παίκτες απλήρωτοι για καιρό, κατέθεσαν τα όπλα, με συνέπεια στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές να πάρουν μόνο τέσσερις βαθμούς.

Επόμενος σταθμός του την αμέσως επόμενη χρονιά ήταν η Καρταχένα. Εκεί παρουσιάστηκε με το ίδιο όραμα της ανόδου στα ισπανικά... σαλόνια. Υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει σπουδαία ομάδα και την άμεση άνοδο. Η σεζόν ξεκίνησε περίεργα, με τον κόουτς να απολύεται μόλις στην 1η αγωνιστική. Η ομάδα πάντως πήγαινε καλά μέσα τα μέσα της σεζόν έως ότου ξεκίνησαν και εκεί τα οικονομικά προβλήματα. Οπως και στην Χερέθ, έτσι και στην Καρταχένα εμφανίστηκαν ως απλήρωτοι όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές, αλλά οι πάντες. Αυτό κόστισε βαθμολογικά, φυσικά η άνοδος δεν ήρθε σε καμία περίπτωση, ενώ ο Κος Ολιβερ εξαφανίστηκε, με τις καταγγελίες των παικτών να κάνουν λόγο ακόμα και για κομμένα τηλέφωνα στα γραφεία του συλλόγου και στο γήπεδο.

Η επόμενη εμφάνιση του ήρθε τον Ιούλιο του 2010. Μαζί με μία ομάδα επενδυτών με την επωνυμία «Bitton Sport» παρουσιάστηκαν ως αγοραστές του μετοχικού πακέτου του ιστορικού ιδιοκτήτη της Μπέτις, Μανουέλ Ρουίθ ντε Λοπέρα. Τότε οι Βερδιμπλάνκος αγωνίζονταν στη Σεγούντα Ντιβισιόν και στην πρώτη συνέντευξη τύπου, υποσχέθηκε αναδιάταξη του συλλόγου και φυσικά τι άλλο από την επιστροφή στην Πριμέρα. Η αγορά του πακέτου είχε κόστος 16 εκατ. ευρώ αν και οι αντίπαλοι του που ήθελαν επίσης την ομάδα, υποστήριξαν πως αυτό δεν ήταν τίποτ' άλλο από ένα κόλπο του Λοπέρα που ουσιαστικά δεν είχε φύγει ποτέ.

Λίγες μέρες αργότερα από την εμφάνιση του, η δικαστής Μαρσέντες Αλάγια ξεκίνησε έρευνα για την εν λόγω αγορά, τη διαδικασία της οποία μάλιστα διέκοψε. Το Νοέμβριο είχε έρθει η στιγμή της έρευνας και για τον Λουίς Ολιβερ, ο οποίος κατηγορήθηκε για παρουσίαση ψευδών εγγράφων αναφορικά με την αγορά των μετοχών. Εκτοτε παραμένει ένα ζήτημα ανοικτό που όπως ανέφερε και ο ίδιος στην παρουσίαση του για τη Λάρισα: «Είμαστε οι ιδιοκτήτες της Μπέτις και ελπίζουμε μέχρι το τέλος του χρόνου η ομάδα να έχει επιστρέψει στα χέρια μας»!

Η αλήθεια είναι πως ο Λουίς Ολίβερ Αλμπέσα φαίνεται πως έχει ανοικτά δικαστικά μέτωπα που πηγάζουν από την ποδοσφαιρική ενασχόληση του στην Ισπανία. Αυτό σίγουρα δεν είναι καλό συνοδευτικό για τον γιο του που εμφανίστηκε από το πουθενά, για να αναλάβει κάποια ομάδα. Οσο για τις επενδύσεις που θα κάνει στη Λάρισα και ποια είναι η εκτός ποδοσφαίρου ασχολία του, την αποκάλυψε ο ίδιος: «Αυτήν την στιγμή οι επιχειρήσεις μου είναι να προσφέρω υπηρεσίες παροχής ασφάλειας σε εμπορικά πλοία που πάνε στην Αφρική». Ευχή όλων είναι εάν και εφόσον αναλάβει τελικά την ΑΕΛ, οι κινήσεις του να είναι πιο θετικές απ' όσα μας πληροφόρησαν ίντερνετ και Ισπανοί ρεπόρτερ και τα όσα περιλαμβάνει το βιογραφικό του πατέρα του. Αλλωστε όπως είπε και εκείνος: «Είμαι πιο σοφός απ' ότι δείχνει η ηλικία μου!» Το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι εάν είναι μόνος του σε αυτή την ελληνική περιπέτεια του ή εάν μαζί του βρίσκεται και ο πρεσβύτερος της οικογένειας που δεν εμφανίστηκε σε αυτή την πρώτη γνωριμία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα