Όλα τα σενάρια της Β' Εθνικής!

Όλα τα σενάρια της Β' Εθνικής!

bet365

Μόλις 4 αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Football League και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει όλα τα σενάρια ανόδου και υποβιβασμού!

Μόλις τέσσερις... στροφές μένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας στην Β' Εθνική και η αγωνία κορυφώνεται. Το gazzetta.gr σας αναλύει όλα τα δεδομένα, για τα φαβορί και τα αουτσάιντερ, σε ουρά και κορυφή, στους δύο ομίλους της κατηγορίας.

Νότιος όμιλος

Η πρώτη θέση στον Νότο έχει κριθεί από καιρό, με τον Ολυμπιακό Βόλου να κάνει... πάρτι και να αποκτά κάτι παραπάνω από μαξιλαράκι ασφαλείας. Παρά τις γκέλες των τελευταίων αγωνιστικών, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 10 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Παναιγιάλειο και είναι αδύνατο να χάσουν την πρωτιά.

Έτσι, μένουν ανοιχτές τρεις θέσεις, για τις ομάδες που θα μπουν στα πλέι οφ και θα διεκδικήσουν την άνοδο. Εκεί οι μνηστήρες είναι αρκετοί, με τα φαβορί όμως να είναι ξεκάθαρα! Παναιγιάλειος, Χανιά και Ψαχνά είναι αυτή τι στιγμή στην «μαγική» τριάδα, με τον φωστήρα να... καραδοκεί. Επίσης, ζωντανοί στο θαύμα παραμένουν οι Καλλιθέα, Πανηλειακός και Παναχαϊκή.

Παναιγιάλειος 39 β.

Με δύο τεράστιες νίκες, κόντρα σε Παναχαϊκή και Ολυμπιακό βόλου, κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 2η θέση της βαθμολογίας. Σίγουρα είναι από τα φαβορί για την πρώτη τετράδα, αν και το πρόγραμμα που έχει μόνο εύκολο δεν είναι. Πανηλειακός, Ψαχνά, Φωστήρας* και Επισκοπή, με τους Κρητικούς να είναι η μόνη ομάδα που θα είναι αδιάφορη για το παιχνίδι. Αν παρουσιάσει το πρόσωπο των τελευταίων αγωνιστικών, δεν έχει κάτι να φοβηθεί, σίγουρα όμως, ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα!

ΑΟ Χανιά 38 β.

Το μεγαλύτερο φαβορί, λόγω προγράμματος. Οι Κρητικοί έχουν καθαρίσει από νωρίς τα δύσκολα και τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν Βύζα, Γλυφάδα*, Αστέρα Μαγούλας* και Καλλιθέα. Οι τρεις πρώτοι, έχουν ουσιαστικά υποβιβαστεί ήδη, ενώ και η Καλλιθέα δεν αποκλείεται στην τελευταία αγωνιστική να μην έχει κίνητρο. Τα Χανιά θα πρέπει να αυτοκτονήσουν για να μην μπουν στα πλέι οφ, αφού ενώ οι αντίπαλοί τους θα... τρώγονται μεταξύ τους, οι «μπλε» θα παίζουν αδιάφορα παιχνίδια.

Ηρακλής Ψαχνών 37 β.

Η ομάδα από την Εύβοια έχασε πολύτιμο έδαφος μετά την ήττα στον Πύργο, όμως είναι ακόμα ένα από τα φαβορί για τα πλέι οφ. Αυτό που έχει να κάνει, πάντως, είναι να κερδίσει τον Αστέρα Μαγούλας την επόμενη αγωνιστική και να... καθαρίσει. Αν όμως δε το κάνει αυτό, θα έχει μπλέξει, αφού ακολουθούν Παναιγιάλειος*, Καλλιθέα και Φωστήρας*, που θέλουν να του «κλέψουν» την θέση.

Φωστήρας 36 β.

Είναι η μόνη ομάδα που έχει σοβαρές ελπίδες να ανατρέψει τα δεδομένα και να πλαισιωθεί στην τετράδα, αφού είναι μόλις ένα βαθμό πίσω από τα Ψαχνά. Παρόλα αυτά, το πρόγραμμα που έχει δεν είναι και ιδανικό, μιας και έχει να αντιμετωπίσει τους Ολυμπιακό Βόλου, Πανηλειακό*, Παναιγιάλειο και Ηρακλή Ψαχνών. Το πρόγραμμα, λοιπόν, είναι αρκετά δύσκολο, όμως μπορεί να το στρέψει υπέρ του, αφού έχει την δυνατότητα να κόψει ο ίδιος βαθμούς από τους διεκδικητές και να πάρει την τύχη στα χέρια του.

Καλλιθέα 33 β.

Η Καλλιθέα έμεινε πίσω, αφού έκανε μία παρατεταμένη κοιλιά και πλέον είναι στο -4 από την ζώνη. Παρόλα αυτά, Οι δύο επόμενοι αγώνες με Γλυφάδα και Αστέρα Μαγούλας, δίνουν μία τεράστια ευκαιρία στους Αθηναίους να εκμεταλλευτούν γκέλες των υπολοίπων διεκδικητών και να μπουν για τα καλά στο κόλπο της ανόδου. Βέβαια, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχει να αντιμετωπίσει Ψαχνά και Χανιά, σε δύο παιχνίδια όπου η Καλλιθέα θα παίξει τα ρέστα της.

Πανηλειακός 32 β.

Ένα θαύμα αναζητά ο Πανηλειακός, που με 32 βαθμούς έχει μαθηματικές ελπίδες για τα πλέι οφ. Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να πετύχει τουλάχιστον 3 νίκες κόντρα σε Παναιγιάλειο*, Φωστήρα, Επισκοπή* και Αχαρναϊκό για να καλύψει την διαφορά και να ελπίζει παράλληλα σε γκέλες των ομάδων που είναι από πάνω του.

Παναχαϊκή 31 β.
Έχει μείνει πολύ πίσω, όμως η φανέλα της σε συνδυασμό με το βατό πρόγραμμα, κρατούν ζωντανή την ομάδα της Πάτρας. Η αλλαγή προπονητή, ίσως βελτιώσει το κλίμα, με τους Αχαιούς να έχουν την δυνατότητα ακόμα και για το απόλυτο κόντρα σε Επισκοπή*, Αχαρναϊκό*, Βύζα και Γλυφάδα!

Ομάδα/Αγωνιστική

23η

24η

25η

26η

Παναιγιάλειος 39 β.

Πανηλειακός

Ηρακλής Ψ.

Φωστήρας*

Επισκοπή

Χανιά 38 β.

Βύζας

Γλυφάδα*

Αστέρας Μ.

Καλλιθέα*

Ηρακλής Ψ. 37 β.

Αστέρας Μ.

Παναιγιάλειος*

Καλλιθέα

Φωστήρας*

Φωστήρας 36 β.

Ολυμπιακός Β.

Πανηλειακός*

Παναιγιάλειος

Ηρακλής Ψ.

Καλλιθέα 33 β.

Γλυφάδα

Αστέρας Μ.*

Ηρακλής Ψ.*

Χανιά

Πανηλειακός 32 β.

Παναιγιάλειος*

Φωστήρας

Επισκοπή*

Αχαρναϊκός

Παναχαϊκή 31 β.

Επισκοπή*

Αχαρναϊκός*

Βύζας

Γλυφάδα

Από την άλλη, τα σενάρια για τον υποβιβασμό δεν είναι πολλά, αφού Βύζας και Γλυφάδα έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά, ενώ και ο Αστέρας δύσκολα μπορεί να πετύχει κάτι. Η ομάδα της Μαγούλας, έχει 23 βαθμούς, 7 πίσω από τους Φωκικό, Επισκοπή και Αχαρναϊκό. Έχοντας, μάλιστα, να αντιμετωπίσει τους Ηρακλή, Καλλιθέα και Χανιά, στις επόμενες τρεις αγωνιστικές, η παραμονή μοιάζει με θαύμα!

Βόρειος όμιλος

Σε αντίθεση με τον Νότο, στον όμιλο του Βορρά είναι μόνο 5 ομάδες που διεκδικούν θέση στην τετράδα, όμως εδώ είναι ανοιχτή ακόμα και η πρώτη θέση, που δίνει το τεράστιο μπόνους των 4 επιπλέον βαθμών.

Κέρκυρα 47 β.

Όλα έδειχναν πως είχε κλειδώσει την πρώτη θέση, αλλά τελικά κατάφερε να βάλει τους αντιπάλους της και πάλι στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, το βατό πρόγραμμα που ακολουθεί για τους Φαίακες, σε συνδυασμό με τους 3 πόντους διαφορά, καθιστούν την Κέρκυρα μεγάλο φαβορί για την κορυφή.

Νίκη Βόλου 44 β.

Μόνο με αυτοκτονία θα καταφέρει να χάσει τα πλέι οφ, αφού είναι στο +4 από την Καρδίτσα και έχει εύκολο πρόγραμμα. Οι μπλε, έχουν ακόμα ελπίδες για την 1η θέση, όμως οι 3 βαθμοί διαφορά από την Κέρκυρα και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας που εέχουν οι Φαίακες, κάνει την κορυφή να μοιάζει με... όνειρο.

Ηρακλής 42 β.

Ο Γηραιός ξεκίνησε πολύ άσχημα το πρωτάθλημα, όμως έκανε ένα... τρομερό ντεμαράζ και έφτασε μέχρι και στην δεύτερη θέση. Παρόλα αυτά, οι ήττες από Νίκη Βόλου και Τύρναβο, ήρθαν σαν... μπανανόφλουδα. Ο Γηραιός, έχει ακόμα την τύχη στα χέρια του, αν και το πρόγραμμα που ακολουθεί μόνο εύκολο δεν είναι. Πρώτα ο Απόλλων, μετά εκτός έδρας Αιγινιακός και Καρδίτσα, ενώ για το τέλος η Ζάκυνθος.

Αιγινιακός 41 β.

Αποτελεί την μεγάλη έκπληξη της σεζόν, αφού έχει καταφέρει να κάνει εξαιρετική σεζόν και με ένα σερί 7 νικών να είναι μέσα στην πρώτη τετράδα. Η ισοπαλία κόντρα στον Απόλλωνα, δεν ήταν ιδανικό αποτέλεσμα, όμως ο Αιγινιακός έχει πολλές πιθανότητες να είναι μία από τις 4 ομάδες των πλέι οφ. Για να μείνει ζωντανός, θα πρέπει να περάσει αλώβητος από την Καρδίτσα την επόμενη αγωνιστική. Αν μάλιστα νικήσει, θα βάλει ουσιαστικά τέλος σε όλο το θέμα, αφού δεν θα τον επηρεάζει ούτε ενδεχόμενη εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή!

Αν Καρδίτσας 40 β.

Όλη την χρονιά θα παίξει την επόμενη αγωνιστική η ομάδα της Καρδίτσας, η οποία θέλει μόνο νίκη κόντρα στον Αιγινιακό, προκειμένου να πλαισιωθεί στην πρώτη τετράδα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα θέλει μόνο ένα θαύμα, αφού και το πρόγραμμα που ακολουθεί μόνο εύκολο δεν είναι. Γιατί, μετά τον Βατανιακό, έρχονται δύο ματς φωτιά με Ηρακλή και Νίκη Βόλου, στα οποία θα θέλει το απόλυτο.

Ομάδα/Αγωνιστική

23η

24η

25η

26η

Κέρκυρα 47 β.

Ζάκυνθος*

Καβάλα

Εθνικός Γ.*

Πιερικός

Νίκη Βόλου 44 β.

Πιερικός

Γιαννιτσά*

Βατανιακός

Αν. Καρδίτσας

Ηρακλής 42 β.

Απόλλων

Αιγινιακός*

Αν. Καρδίτσας*

Ζάκυνθο

Αιγινιακός 41 β.

Αν. Καρδίτσας*

Ηρακλή

Ζάκυνθο*

Καβάλα

Αν. Καρδίτσας 40 β.

Αιγινιακό

Βατανιακός*

Ηρακλή

Νίκη Βόλου*

Όσο για την μάχη της παραμονής, Γιαννιτσά και Βατανιακός έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες, αφού με 11 και 14 βαθμούς αντίστοιχα, είναι σχεδόν αδύνατο να περάσουν πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Όσο για την Καβάλα, με 17 βαθμούς μπορεί να ελπίζει σε ένα θαύμα, αν και θα είναι τεράστια έκπληξη αν καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία. Πέρα από τους 4 βαθμούς που την χωρίζουν με την Δόξα Δράμας, το πρόγραμμα των Αργοναυτών αποτελεί μεγάλο αγκάθι, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν τους Τύρναβο, Κέρκυρα, Απόλλων και Αιγινιακό. Το πρώτο ματς, κόντρα στους Λαρισινούς, θα είναι αυτό που θα κρίνει τα πάντα, αφού με νίκη επί του Τυρνάβου και σε συνδυασμό με ενδεχόμενη βαθμολογική απώλεια της Δόξας κόντρα στον Γαζώρο, θα μπορεί να ελπίζει. Σε κάθε άλλο σενάριο, η Καβάλα θα έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα