Οι αλλαγές προπονητών στη Super League

Γιώργος Βροντάκης
Οι αλλαγές προπονητών στη Super League

bet365

Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος έγινε ο 20oς προπονητής που αλλάζει φέτος στη Super League και ο 6ος μέσα στο 2014. To gazzetta.gr παρουσιάζει!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι αλλαγές των προπονητών στη Super League έχουν γίνει σαν τα πουκάμισα. Όποια ομάδα έχει μερικά άσχημα αποτελέσματα, ανοίγει την... γκαρνταρόμπα της και «φοράει» άλλον τεχνικό στον πάγκο της!

Άλλωστε, αυτοί που πληρώνουν πρώτοι τα σπασμένα και την κακή πορεία των ομάδων τους είναι (στην Ελλάδα) πάντα οι προπονητές.

Ο 20ος Παναγόπουλος
Ο τελευταίος χρονικά που είδε την πόρτα της εξόδου είναι ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, ο οποίος έμαθε το Σάββατο πως δεν θα καθοδηγήσει τον Πανιώνιο στη σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα και αντικαταστάτης του θα είναι ο Νίκος Αναστασόπουλος.

Ο Παναγόπουλος έγινε έτσι ο 20ος προπονητής που φεύγει φέτος από ομάδα της Super League και ο 6ος μέσα στο 2014, καθώς είχαν ανοίξει την πόρτα της εξόδου οι Γιάννης Πετράκης (13/01, Εργοτέλης), Σάκης Τσιώλης (22/01, ΠΑΣ Γιάννινα), Ράινερ Μάουερ (05/02, Ξάνθη), Νίκος Αναστόπουλος (08/02, Πλατανιάς) και Νίκος Καραγεωργίου (11/02, Λεβαδειακός).

11 αλλαγές στις 18 ομάδες
Οι 11 από τις 18 ομάδες της Super League έχουν προχωρήσει σε αλλαγή τεχνικής ηγεσίας και μόλις 7 σύλλογοι έχουν παραμείνει με τον προπονητή που ξεκίνησαν.

Η Βέροια είναι αυτή που έχει σπάσει όλα τα κοντέρ, έχοντας ήδη τέσσερις διαφορετικούς coach από την αρχή της σεζόν, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ο Ράτκο Ντόστανιτς συνεχίζει στον πάγκο όντας εκεί από τον Νοέμβριο.

Πίσω από τη «βασίλισσα» του Βορρά έρχονται οι ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Λεβαδειακός, Άρης και Απόλλων που έχουν ήδη για φέτος τρεις διαφορετικούς προπονητές στο τιμόνι τους.

Από εκεί και πέρα μία αλλαγή προπονητή έχουν κάνει ο Αστέρας Τρίπολης (από τον Τσιώλη στον Στάικο Βεργέτη), ο ΟΦΗ (από τον Παύλο Δερμιτζάκη στον Ρικάρντο Σα Πίντο) και ο Εργοτέλης (από τον Γιάννη Πετράκη στον Μαρίνο Ουζουνίδη).

Συνολικά 39 προπονητές στις πρώτες 25 αγωνιστικές έχουν κάτσει στον πάγκο όλων των ομάδων... Νούμερο για... παγκόσμιο ρεκόρ, αν και φαίνεται πως μέχρι το τέλος της σεζόν ο αριθμός θα αυξηθεί!

Από τον έναν πάγκο στον άλλον
Άξιο αναφοράς είναι και οι προπονητές που άλλαξαν ομάδα μέσα στην ίδια σεζόν. Για παράδειγμα ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε στον Αστέρα Τρίπολης και στη συνέχεια πήγε στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ τώρα είναι άνεργος.

Ο Σάββας Παντελίδης ήταν στην πρεμιέρα της Super League στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, όμως, τώρα καθοδηγεί τον Λεβαδειακό.

Ο Νίκος Καραγεωργίου ήταν ο πρώτος τεχνικός της Ξάνθης τον Αύγουστο, όμως, ο Χρήστος Πανόπουλος τον έδιωξε με αποτέλεσμα να συνεχίσει στον Λεβαδειακό, όμως και εκεί ο Γιάννης Κομπότης του έδειξε την έξοδο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης οδήγησε τον Πλατανιά στα πρώτα ματς του νέου πρωταθλήματος, όμως, τώρα κάθεται στην άκρη του πάγκο του Εργοτέλη.

Από την άλλη, ο Νίκος Αναστόπουλος που διαδέχτηκε τον Ουζουνίδη στην χανιώτικη ομάδα, από αύριο θα είναι προπονητής του Πανιωνίου.

Τέλος, ο Γιάννης Πετράκης άρχισε ιδανικά στον Εργοτέλη, όμως, τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα τον έφεραν στην έξοδο από το Παγκρήτιο και συνεχίζει στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι 7 που παραμένουν από την αρχή
Πάντως, υπάρχουν και οι σταθεροί (αν μπορεί να το πει κάποιος για ελληνική ομάδα) που παραμένουν από την πρεμιέρα της Super League 2013-14 στον πάγκο του συλλόγου όπου ξεκίνησα.

Ο λόγος για τους Μίτσελ (Ολυμπιακός), Γιάννη Αναστασίου (Παναθηναϊκός), Χουμπ Στέφενς (ΠΑΟΚ), Γιώργο Παράσχο (Ατρόμητος), Γιάννης Μαντζουράκης (Καλλονή), Μάκης Χάβος (Παναιτωλικός) και Άκης Μάντζιος (Πανθρακικός).

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ
27/08 Γκόραν Στεβάνοβιτς (Βέροια)
03/09 Γιάννης Χατζηνικολάου (Άρης)
15/09 Νίκος Καραγεωργίου (Ξάνθη)
29/09 Τον Κάανεν (Βέροια)
30/09 Σάκης Τσιώλης (Αστέρας Τρίπολης)
08/10 Αλέκος Βοσνιάδης (Απόλλων Σμύρνης)
08/10 Πάυλος Δερμιτζάκης (ΟΦΗ)
14/10 Τάκης Λεμονής (Λεβαδειακός)
31/10 Σάββας Παντελίδης (ΠΑΣ Γιάννινα)
31/10 Στέφαν Στόικα (Βέροια)
04/11 Μαρίνος Ουζουνίδης (Πλατανιάς)
11/11 Μπάμπης Τεννές (Απόλλων)
16/12 Νίκος Παντελής (Πανιώνιος)
20/12 Ζόραν Μιλίνκοβιτς (Άρης)
13/01 Γιάννης Πετράκης (Εργοτέλης)
22/01 Σάκης Τσιώλης (ΠΑΣ Γιάννινα)
05/02 Ράινερ Μάουερ (Ξάνθη)
08/02 Νίκος Αναστόπουλος (Πλατανιάς)
11/02 Νίκος Καραγεωργίου (Λεβαδειακός)
15/02 Κωνσταντίνος Παναγόπουλος (Πανιώνιος)

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ SUPER LEAGUE:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μίτσελ
ΠΑΟΚ: Χουμπ Στέφενς
ΑΣΤΕΡΑΣ Τ.: Σάκης Τσιώλης, Στάικος Βεργέτης
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιώργος Παράσχος
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σάββας Παντελίδης, Σάκης Τσιώλης, Γιάννης Πετράκης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Γιάννης Αναστασίου
ΞΑΝΘΗ: Νίκος Καραγεωργίου, Ράινερ Μάουρερ, Νίκος Κεχαγιάς
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Νίκος Παντελής, Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, Νίκος Αναστόπουλος
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Μαρίνος Ουζουνίδης, Νίκος Αναστόπουλος, Άγγελος Αναστασιάδης
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Άκης Μάντζιος
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Τάκης Λεμονής, Νίκος Καραγεωργίου, Σάββας Παντελίδης
ΒΕΡΟΙΑ: Γκόραν Στεφάνοβιτς, Τον Κάανεν, Στέφαν Στόικα, Ράτκο Ντόστανιτς
ΑΡΗΣ: Γιάννης Χατζηνικολάου, Ζόραν Μιλίνκοβιτς, Σούλης Παπαδόπουλος
ΟΦΗ: Παύλος Δερμιτζάκης, Ρικάρντο Σα Πίντο
ΑΠΟΛΛΩΝ: Αλέκος Βοσνιάδης, Μπάμπης Τεννές, Λόρι Σάντσες
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Γιάννης Πετράκης, Μαρίνος Ουζουνίδης
ΚΑΛΛΟΝΗ: Γιάννης Μαντζουράκης
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μάκης Χάβος

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα