Πρώτος σε όλη την Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Πρώτος σε όλη την Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Gazzetta team
Πρώτος σε όλη την Ευρώπη ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιθετικές του αρετές και όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, τα 70 γκολ που έχει σημειώσει φέτος αποτελούν καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη!

Στη Βέροια, η ομάδα του Μίτσελ έκανε ένα ακόμα ρεκόρ! Σημείωσε πέντε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, γεγονός που είχε να πετύχει σε εκτός έδρας αγώνα από το 1966 και το ματς με τα Τρίκαλα! Παράλληλα, έγινε η πρώτη ομάδα που ξεπερνάει τα 2.200 γκολ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δείξει ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν τη ζημιά στην επίθεση και μπορούν να μετατρέψουν μια απλή νίκη σε θρίαμβο πριν ο αντίπαλος καταλάβει τι ακριβώς συνέβη. Και η παραγωγικότητά τους έχει... ξεφύγει από τα στάνταρ της Ευρώπης!

Το gazzetta.gr παραθέτει στοιχεία από τις επιδόσεις των ομάδων στα κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς και σε μερικά «δεύτερης» ταχύτητας. Στη σύγκριση της επίθεσης παίζουν προφανώς πολλά επιμέρους στοιχεία, όπως η δυναμικότητα των αντιπάλων, η συνολική δυναμική των πρωταθλημάτων, οι άμυνες κτλπ. Ακόμα και έτσι όμως, η επιθετική ισχύ των «ερυθρολεύκων» και η ευκολία με την οποία βάζουν τη μπάλα στα δίχτυα είναι χαρακτηριστική.

Τα 70 γκολ που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός και το +63 στο goal difference αποτελεί επίτευγμα που για πολλές ομάδες φαντάζει απλησίαστο! Στην Ισπανία, η Ρεάλ Μαδρίτης με την Ατλέτικο μοιράζονται την κορυφή, με τη Μπάρτσα να ακολουθεί. Παρότι η «βασίλισσα» είναι μια άκρως παραγωγική ομάδα, έχει πέντε τέρματα λιγότερα από τον Ολυμπιακό στην Πριμέρα. Η Ατλέτικο βρίσκεται πιο χαμηλά. Στην Ιταλία, η Γιουβέντους έχει 54 τέρματα, ενώ η Μπάγερν Μονάχου του Γκουαρδιόλα έχει 53 στη Μπουντεσλίγκα!

Στην Αγγλία, πρωτοπόρος είναι η Τσέλσι που βρίσκεται αρκετά μακριά από τον Ολυμπιακό, όπως θα διαπιστώσετε και στον πίνακα που ακολουθεί. Ακόμα όμως και οι πιο πραγωγικές ομάδες δεν έχουν φτάσει τα 70 τέρματα! Η Μάντσεστερ Σίτι έχει 68 και η Λίβερπουλ 63. Στην Ολλανδία, ο Άγιαξ είναι πρώτος, αλλά η δεύτερη Τβέντε και η τρίτη Φέγερνορντ έχουν 51 γκολ υπέρ. Επίσης η έκτη Χέρενφεν έχει 48, δύο περισσότερα από τον Αίαντα, αλλά βρίσκεται πολύ μακριά από τους «ερυθρόλευκους». Στο Βέλγιο η Άντερλεχτ έχει ένα τέρμα περισσότερο από τη Σταντάρ Λιέγης.

Η ομάδα που βρίσκεται πιο κοντά από όλες στην ομάδα του Μίτσελ είναι η Σάλτσμπουργκ. Η πρωτοπόρος της Αυστρίας έχει 69 γκολ μετά 6-0 επί της Γκρέντινγκ, ενώ η διαφορά τερμάτων της είναι στο +52. Ο... περίπατος που κάνει στη χώρα της είναι ενδεικτικός. Η Γκρέιντινγκ, η οποία δέχτηκε την «εξάρα» είναι δεύτερη με 35 βαθμούς, ενώ η Σάλτσμπουργκ έχει 52. Παρόλα αυτά, παραμένει πίσω στην παραγωγικότητα από τους «ερυθρολεύκους»!

OI EΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

ΧΩΡΑΟΜΑΔΑΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΚΟΛGOAL DIFFERENCE
ΑγγλίαΤσέλσι47+27
ΓερμανίαΜπάγερν Μονάχου53+44
ΙσπανίαΡεάλ Μαδρίτης/Ατλέτικο65/56+41/+40
ΙταλίαΓιουβέντους54+38
ΓαλλίαΠαρί Σεν Ζερμέν54+39
ΟλλανδίαΆγιαξ46+27
ΤουρκίαΦενέρμπαχτσε46+24
ΣκωτίαΣέλτικ57+45
ΒέλγιοΣταντάρ Λιέγης51+39
ΑυστρίαΣάλτσμπουργκ69+52
ΕλβετίαΒασιλεία38+18
ΟυκρανίαΣαχτάρ Ντόνετσκ45+31
ΡωσίαΖενίτ Αγίας Πετρούπολης40+20
ΕΛΛΑΔΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ70+63

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα