Νικητής ο Ζέλικο, χρυσός ο... Αργύρης

Θανάσης Λιοντζόπουλος
Νικητής ο Ζέλικο, χρυσός ο... Αργύρης
Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για την αγωνιστική κόντρα του Ομπράντοβιτς και του Πεδουλάκη, αλλά και το δώρο των διαιτητών στους Τούρκους.

Νίκησε ο Ομπράντοβιτς τον Πεδουλάκη; Ή ο Πεδουλάκης λύγισε από τα λάθη των διαιτητών στο τέλος; Και εντέλει, πως έληξε η μονομαχία του πρώην και επί 13 χρόνια προπονητή του Παναθηναϊκού με το νυν;

Το ποτήρι μπορεί να το δει κανείς μισογεμάτο και μισοάδειο, εξαρτάται πως θέλει να το δει. Γεγονός είναι ότι η Φενέρμπαχτσέ/ Ούλκερ πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Τοπ 16 και ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα. Ο Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού, έφυγε αναμμένος και κατακόκκινος από το παρκέ, όμως έφυγε νικητής. Και, όχι απαραίτητα νικητής κόντρα στον Έλληνα κόουτς, ο οποίος έδειξε ότι είναι υψηλού επιπέδου.

Το σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι ήταν πολύ ιδιαίτερο και συναισθηματικά φορτισμένο. Για τον Ομπράντοβιτς, τους παίκτες του Παναθηναϊκού, ιδιαίτερο λόγω του ότι ο Πεδουλάκης θα έβρισκε απέναντί του, έναν προπονητή μύθο στον Παναθηναϊκό, του οποίου το φάντασμα ήταν εκεί στο ΟΑΚΑ, πολύ έντονο ιδιαίτερα την πρώτη χρονιά! Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το εξής: ήταν μία ελληνοτουρκική κόντρα σε αθλητικό επίπεδο βέβαια, κάτι που από μόνο του, ανεβάζει την αδρεναλίνη.

«Αν είναι να χάσουμε, ας είναι από τον Ζοτς» ήταν το μήνυμα ενός φίλου του Παναθηναϊκού, όμως πολλές φορές οι φιλίες, μέσα από την ένταση ενός αγώνα, στα τελευταία λεπτά μετατρέπονται σε γενικευμένο και όχι συγκεκριμένο προς τον προπονητή «αι σιχτίρ»! Και φυσικά, βλέποντας τους διαιτητές να μην μετρούν το πεντακάθαρο καλάθι του Διαμαντίδη και να μην του δίνουν την ελεύθερη βολή στο φάουλ που του έγινε, άρχισαν και οι συνειρμοί κάποιων για την Turkish airlines που είναι ο χορηγός της Ευρωλίγκας. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πάντως, πως κοντεύει να τελειώσει το πενταετές συμβόλαιο της διοργανώτριας με τις τουρκικές αερογραμμές (άρχισε το 2010) και φάιναλ φορ δεν έχουν... δει!

Ο Ομπράντοβιτς φαινόταν να είχε κλειδώσει τον Πεδουλάκη, που από μόνη της η άμυνα, δεν του έφτανε για να γυρίσει το παιχνίδι στην Πόλη. Ήρθαν όμως τα τρίποντα, η καλή κυκλοφορία της μπάλας, το καθαρό μυαλό, τα ριμπάουντ και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο παιχνίδι με τον Αργύρη Πεδουλάκη να δείχνει απέναντι στον Ζοτς, ότι έχει το... κλειδί! Ακόμη: τις γνώσεις και την εμπειρία να μεγαλουργήσει στο τιμόνι των Πρασίνων. Το λέει η καρδιά του. Σε κάθε κίνηςη του Ομπράντοβιτς είχε και μία απάντηση, όπως και αντίστροφα βέβαια!

Ένα δώρο των διαιτητών, που κόστισε στην ουσία 3 πόντους στον Παναθηναϊκό και ένα σουτ του Κλέιζα στην ουσία έκαναν την διαφορά γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ του Ομπράντοβιτς.

Έχω την εντύπωση ότι από τον Παναθηναϊκό έλλειψε και λίγο η ενέργεια και ίσως είναι λογικό λόγω του ντέρμπι αιωνίων που είχε προηγηθεί, ενώ και οι διαιτητές έδειξαν μεγαλύτερη αυστηρότητα στα φάουλ εις βάρος των Πρασίνων, προφανώς λόγω έδρας.

Ο Ομπράντοβιτς κέρδισε ένα ματς τελικό για την τούρκικη ομάδα, όμως και ο Πεδουλάκης έδειξε σε όλους ότι είναι προπονητής πολύ υψηλού επιπέδου και έχει φτιάξει μία ομάδα, που μπορεί όχι μόνο να πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ, αλλά να φτάσει και στην κούπα. Αυτό πάντως που θα έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτή την αγωνιστική κόντρα προπονητών, αλλά και γενικότερα, θα είναι η επιστροφή του Σέρβου κόουτς και πολύ αγαπητού- και είναι φυσικό με τέτοια προσφορά!- στους οπαδούς του Παναθηναϊκού στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, όπου λογικά, θα καίγεται για βαθμούς! Σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο όμως, τα συναισθήματα μένουν εκτός και λειτουργεί ο εγωισμός και το ένστικτο του νικητή!